28.4.06

Εάν οι γυναίκες κυριαρχούσαν, τότε...

Ο δείκτης των χιλιόμετρων θα προειδοποιούσε!

Οι τουαλέτες θα είχαν σύστημα ασφαλείας!

Τα ποντίκια, θα είχαν διπλή χρήση!

Τα αεροπλάνα θα πετούσαν στο κατάλληλο ύψος!

Τα εργαλεία θα ήταν συμβατά με τη φύση τους!

26.4.06

Παραλίγο να μην καιγόταν!

Πέρασαν ήδη 3 ημέρες μετά την Ανάσταση και εγώ δεν έλεγα να βάλω τον απαυτό μου κάτω ενώ σκεφτόμουν θέματα που θα ήθελα να γράψω στο ρημάδι μου. Δυστυχώς για εμένα (και ευτυχώς για εσάς) ο οργασμός του μυαλού (του ποιού;!) δεν έλεγε να καταλήξει στο πληκτρολόγιό μου. Μέχρι που έπεσα να κοιμηθώ και το μάτι μου δεν έλεγε να κλείσει με τίποτα. Μα με τίποτα!...

Σηκώθηκα λοιπόν, άνοιξα τον υπολογιστάκο μου, που είχε περιέλθει σε ημιθανή κατάσταση (stand by mode), και τσουπ (ηχητικό εφέ! Τύφλα να'χει το Hollywood!) το θέμα μου ανηφόρισε από το υποσυνείδητο στο συνειδητό και από εκεί στην οθόνη με μερικά κλικ (ςςςςςςςς....κοιμούνται οι διπλανοί) που συνεχίζουν να δονούν τους ώμους μου αυτή τη στιγμή.

Σε ζωντανή σύνδεση με μια είδηση που τυχαία πήρε το αυτί και το μάτι μου χθες, σας μεταδίδω τα ακόλουθα γεγονότα τα οποία μάλλον δεν ακούσατε (και ειλικρινά δεν ξέρω γιατί σας τα λέω εγώ) καθώς μάλλον είσασταν αρκετά απασχολημένοι/νες να ακούτε για τους "γνωστούς-άγνωστους" που έκαναν τη Σταδίου κ....ο, ενώ τα νεύρα σας είχαν ήδη γίνει ψιλο-τσατάλια με τα κατορθώματα κάποιων με αφορμή την επίσκεψη κάποιας κυρίας Ράϊς.

Σαν κάτι να μου λέει το όνομα, αλλά δεν φημίζομαι για την ικανότητά μου να συγκρατώ ονόματα και διευθύνσεις. Αλλά τα νούμερα είναι η καλύτερή μου! Δώσ'μου αριθμό τηλεφώνου και θα τον θυμάμαι (εάν το θελήσω) για πολύ! Ό,τι θέλω λέω πάλι... :-)

Λοιπόν...


Το μάθατε ότι οι Ελβετοί κάψανε ένα χιονάνθρωπο χθες; Εεεεε;;;

Στη Ζυρίχη κάθε χρόνο, στο τέλος του χειμώνα, οι Ελβετοί ρολογάδες, τραπεζίτες, σοκολατοπαραγωγοί και λοιποί ζογκλέρ, ανιματέρ και ταχυδακτυλουργοί, καίνε ένα χιονάνθρωπο συμβολίζοντας τη λήξη του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.

Το όνομα του χιονανθρώπου είναι Böögg ... μια λέξη που μπορεί να έχει "εφευρεθεί" μόνο από έναν Ελβετο-Γερμανό, σύμφωνα με τους τοπολάτρεις. Γράφεται boogg ή ακόμα και boeoegg από ορισμένους μη Ελβετούς και προφέρεται κάτι κοντά σε Μπερκ ή Μπεργκ (Berc or Berg)... μετά από μερικές μπύρες. Η χάρη του έφτασε μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο μάλιστα, ως φολκλόρ και κομμάτι των φεστιβάλ που διοργανώνονται για τον εορτασμό της λήξης της χειμερινής περιόδου. Το φωνάζουν δηλαδή οι άνθρωποι. ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΧΙΟΝΙ! ΗΜΑΡΤΟΝ! (και μετά παραπονιούνται ορισμένοι στην Ελλάδα ότι έχουμε πολύ ζέστη... Τα ακούτε; Τα ακούω να λες!)

Πριν κάνουν το χιονάνθρωπο καρβουνάνθρωπο, οι Ελβετοί διοργανώνουν παρελάσεις (με τους γνωστούς ελβετικούς παράγοντες που προανέφερα) και όλοι προσπαθούν να φτάσουν πρώτοι προκειμένου να στηθούν στα "καλά" σημεία για να παρακολουθήσουν το θέαμα με τις άμαξες. Όλες οι κυρίες φέρουν λουλούδια, τα οποία προσφέρουν στους άνδρες που συμμετέχουν στην παρέλαση (το θέλει το λουλουδικό του ο Ελβετός για να πέσει... το νου σας οι τουρίστριες ενδιαφερόμενες). Με μουσική υπόκρουση και γέλια και χαρές η συγκεκριμένη παράδοση καλά κρατεί και δίνει ένα διαφορετικό τόνο στην κατά τα άλλα ανιαρή ζωή των ορεσίβιων φίλων μας (τι άλλο θα'λεγα!).

Το σίγουρο είναι ότι οι Ελβετοί λατρεύουν τις παραδόσεις και τα έθιμά τους και όλοι ντύνονται με τα κουστουμάκια τους σε πόλεις και χωριά (ΠΑΤΡΙΝΟ Καρναβάλι για πάντα!!! Έλα να δεις τι θα πει Πατρινός! Όπου Πατρινός ή Πατρινό βάλε Ελβετός ή Ελβετικό. Όχι to τυρί καλέ!) Οι ηλικιωμένοι κάθονται στα παγκάκια τους και τα παιδιά τρέχουν και λαλούν το τιριράρα που αντηχεί στις βουνοπλαγιές, εκφράζοντας φωναχτά τον εκστασιασμό τους στο θέαμα των αλόγων που περνούν μπροστά τους και βλέποντας τις αντοχές της μάνας τους που κάνει όλες τις δουλειές στο σπίτι, είναι εργαζόμενη μητέρα και πάντα θυμάται να αγοράζει εντελβάϊς (λουλούδια στα ελβετικά) και να τα προσφέρει στον μπαμπά που είναι ντυμένος μπαλαρίνα και χαίρεται πάνω σε ένα άρμα! (Άντε βρε και Σταρ Ελλάς! Συγνώμη Ελβάς, ήθελα να πω!).

Το κυρίως πιάτο, σερβίρεται (κοινώς το μεγάλο θέαμα ξεκινάει) κατά τις 6 το απόγευμα, όταν οι καμπάνες των τοπικών εκκλησιών αντιχούν σε ολόκληρη την πόλη της Ζυρίχης από τη χαρά τους (Δεν είναι οι καμπάνες της γνωστής Notre Dame, γιατί οι Παρισινές καμπάνες δεν τρώνε καλά τελευταία και δεν έχουν δύναμη να ακούγονται εκεί πάνω στα κατσάβραχα!). Τα παλιά τα χρόνια, που δεν υπήρχε κουδούνι στο εργοστάσιο, βαρούσαν τα καμπαναριά για να ειδοποιήσουν τον κόσμο ότι είναι καιρός να σταματήσουν το μεροκάματο (για εκείνη την ημέρα) και να πάψουν να ταϊζουν τον ιμπεριαλιστή ρολογά, τον καπιταλιστή τραπεζίτη και τον συκοφάντη σοκολατοποιό (άσχετο!). Βέβαια αυτοί τα είχαν από νωρίς κάνει πλακάκια με τις τοπικές ενορίες για να χτυπάνε τις καμπάνες λίγο αργότερα και να κερδίζουν κανένα δεκάλεπτο τη φορά πριν από το σχόλασμα των εργαζομένων. Τώρα πια, στη σύγχρονη εποχή με τα φορητά PCs, iPods, PalmTops, Swatch, κτλ., τα καμπαναριά χτυπάνε για να ανακοινώσουν ότι ο χιονάνθρωπος έφτασε στο κέντρο της σκηνής. Τοποθετούν τον κακομοίρη (τον χιονάνθρωπο) πάνω σε μια φωτιά κοντά στη λίμνη και ο κόσμος γύρω τριγύρω ζητωκραυγάζει και χαίρεται που επιτέλους ανθίσαν τα φυτά και η πλάση επρασίνηνε (από το κακό της θα'ναι!).

Όταν η φωτιά φτάσει στο κεφάλι του χιονανθρώπου, το οποίο είναι τίγκα στο βεγγαλικό, και ακριβώς στις 6, με συνοδεία τις καμπάνες, γίνεται χαμός και όλοι χαίρονται και χοροπηδάνε σαν τα κατσίκια (να'ναι καλά! ...τα κατσίκια!)

Η παράδοση λέει, ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί ο χιονάνθρωπος για να καεί ολοσχαιρώς σχετίζεται με το πόσο ζεστό θα είναι το καλοκαίρι!!! Το 2003, που είχαμε τον τελευταίο μεγάλο καύσωνα στην Ευρώπη, ο χιονάνθρωπος χρειάστηκε λιγότερο από 5 λεπτά για να καεί και να ανάψουν τα πυροτεχνήματα. Φέτος, του πήρε 10 λεπτά και κάτι (δεν το βιάστηκε) οπότε μάλλον δεν θα έχουμε βαρβάτο καλοκαίρι. Κανονικό μάλλον. Κάτσε να μυρίσω και τα νύχια μου... ναι, έτσι είναι όπως τα λένε. Δίκιο έχουν!

Το αξιοπερίεργο αυτής της χρονιάς όμως, είναι άλλο. Μερικές μέρες πριν τη γιορτή, ένα γκρουπάκι ευσυνείδητων πολιτών (ας μου επιτραπεί ο όρος) απήγαγαν τον Χιονάνθρωπο Böögg και άφησαν σημείωμα (όχι δεν ζήτησαν λύτρα) ότι θα παρελάσει αντί χθες, την 1η Μαίου!!! γκντουπ.... (κι άλλο ηχητικό εφέ!). Επίσης έγραψαν ότι ο Χιονάνθρωπος κουράστηκε να καίγεται για να χαίρονται οι καπιταλιστές (σοβαρολογώ τώρα, αυτό γράψανε!).

Ευτυχώς για τις μαμάδες και κυρίως για τους πατεράδες Ελβετούς, η τοπική αυτοδιοίκηση είχε προβλέψει μια τέτοια συμφορά και είχε φτιάξει και εφεδρικό Χιονάνθρωπο, οπότε όλα πήγαν σύμφωνα με το ετήσιο πλάνο! Μπράβο οργάνωση! Να θυμηθώ να στείλω συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο Δήμαρχο της πόλης της Ζυρίχης για την επίδειξη ενός άρτια οργανωμένου και πλήρως εφαρμόσιμου Crisis Management Plan!

Κάηκε που λέτε άλλο ένα θύμα (ο Χιονάνθρωπος) στο Bellevue στις 6 χθες.

Ωραία η παγανιστική παράδοση! Κάτι τέτοια πολύ με αρέσουν!!! (λες να'μαι από τη Θεσσαλονίκη;)

Ένα έχω να πω... Μπράβο! Και του χρόνου!

:0)

23.4.06

Χριστός Ανέστη!

Τα μάθατε φαντάζομαι!

Ναι, είναι γεγονός! Ο Χριστούλης μας ανήλθε εις τους ουρανούς και μαζί με την Ανάστασή Του συγχωρέθηκαν και όλες μας οι αμαρτίες...

Αρκετοί από τους κατοίκους των ελληνικών πόλεων την έκαναν με κατεύθυνση προς τας εξοχάς για την παρασκευή και το καταβρόχθισμα του παραδοσιακού (εγχώριου πάντα!) οβελία, που αν κι 10,5 € το κιλό δεν τόλμησε να απέχει και από το φετινό εορταστικό Πασχαλινό τραπέζι. Με την παραδοσιακή μουσική υπόκρουση, οι Έλληνες και φέτος τσουγκρίσανε κόκκινα αυγουλάκια, φάγανε τσουρεκάκια και άραξαν μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις για το ποιός θα γυρίσει τη σούβλα (μερικοί προέβλεψαν και πήραν ηλεκτρικές γυριστρούλες) να χωνέψουν τους καρπούς των κόπων τους (ή των άλλων...). Είμαστε άλλωστε αρκετά κομμουνιστές σ'αυτές τις εορτές! Ένας ψήνει, άντε το πολύ 2, και χαίρονται τουλάχιστον 10!

Χριστός Ανέστη λοιπόν και φέτος. Άντε και του χρόνου...

Εγώ είπα να σας προτείνω, σε όσους από εσάς δεν έφτασε ο οβολός σας να ξεχυθείτε στας εξοχάς, να κάνετε καμιά βόλτα στην άδεια πόλη σας και να ευχαριστηθείτε τις στιγμές που μπορείτε να περάσετε το φανάρι με κόκκινο σηματοδότη για τους πεζούς, καθώς δεν υπάρχει ψυχή να οδηγεί αυτοκίνητο μετά το μεσημεράκι της Κυριακής.

Για όσους διαμένουν στην πρωτεύουσα, αυτές οι μέρες είναι ιδανικές να επισκεφθείτε τη Διονυσίου Αρεοπαγήτου, να ανεβείτε μέχρι την Ακρόπολη (που έχετε να πάτε από την τελευταία σχολική εκδρομή μάλλον), να περάσετε μια βόλτα από το Μουσείο, να περπατήσετε στα πλακόστρωτα της Πλάκας, να πιείτε καφεδάκι στους δρόμους του Θυσείου και να φάτε σουβλάκι στο Μοναστηράκι.

Δεν είναι δύσκολο! Μην πάρετε αυτοκίνητο.

Αντισταθείτε!

Πάρτε το ΜΕΤΡΟ!

... Καλή σας διασκέδαση!

21.4.06

Καλά να περάσετε όπου κι αν βρίσκεστε!!!!!

Στου κουφού την πόρτα...


...όσο θέλεις βρόντα!


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

17.4.06

Ποιο είναι το δικό σας μοντέλο;

Δεν ξέρω εάν εσείς έχετε επιλέξει ήδη μεταξύ του Σουηδικού, Ιρλανδικού ή μοντέλου Ψωμιάδη (θου κύριε!), αλλά εγώ βρίσκω όλη αυτή την μοντελο-λογία άκρως απογοητευτική όταν δεν συνδυάζεται με εικόνες.

Έτσι αποφάσισα να σας παρουσιάσω μερικά μοντέλα διακυβέρνησης, πρόχειρα β(γ)αλμένα...

Το μοντέλο Liv Tyler μάχεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων!


Το μοντέλο Hilary Swank μάχεται για τη δωρεάν περίθαλψη!


Το μοντέλο Rachel Weisz μάχεται για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης!


Το "άγνωστο" αυτό μοντέλο αντιδρά στις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης!
(μένοντας σπίτι της...)
Είναι όμως εμφανώς έτοιμη
(με το δωδεκάποντο) να ξεχυθεί στους δρόμους
υποστηρίζοντας το δικαίωμα του νεο-Έλληνα στην Ευρώπη των ίσων ταχυτήτων!



Αυτό είναι το δικό μου μοντέλο διακυβέρνησης!
Την ξάπλα την πρόλαβα και κατέχω την τέχνη της!!!

Δεν θέλω ΟΕΟ! Η γυάλα με τα αιτήματά σας είναι στο βάθος!



Σημείωση:
Επέλεξα καστανο-μελαχρινά μοντέλα διακυβέρνησης, αλλά συμπαθάτε με... είναι απ'τα καλύτερα που ανακάλυψα!

11.4.06

Ευτυχία είναι...



...να χαμογελάς χωρίς λόγο
για τους άλλους
αλλά έχοντας άπειρους
δικούς σου συνειρμούς!










...να θυμάσαι την ομορφιά της μοναξιάς
τις στιγμές που έχεις τον κόσμο
κάτω από τα πόδια σου!











...να ξέρεις τι να πεις,
πότε,
και
σε ποιόν!







...να έχεις περιέργεια
να γνωρίσεις τον κόσμο
με τα δικά σου μάτια!










...να ταξιδεύεις με γαλήνη
ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες!

















...να μην φοβάσαι την έκθεση,
χρωματίζοντας τα πάντα
με τη δική σου παλέτα!












...να κοιτάς προς την κατεύθυνση που επιλέγεις!

9.4.06

...και ο νικητής είναι:

Η Καζαμπλάνκα!

Πρώτη, ανάμεσα στα 101 καλύτερα κινηματογραφικά σενάρια όλων των εποχών, αναδείχθηκε από την Ένωση Συγγραφέων της Αμερικής η ταινία που άφησε εποχή και αφήνει ακόμα ξέπνοους τους φίλους του κινηματογράφου ανά την υφήλιο.

Το σχετικό άθρο εδώ.

Εγώ θα πω ότι στα καλύτερα σενάρια / ταινίες δεν βλέπω τα νέα "φρούτα" που καταναλώνουμε τα τελευταία χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ίσως για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει πρώτα να μεστώσεις σαν το παλιό καλό κρασί... είναι και αυτός ένας μύθος, αλλά θα ασχοληθώ μαζί του μια άλλη φορά.
;ο)

Νοικιάστε το και καλή σας διασκέδαση!

8.4.06

Αποκάλυψη: Νέο σκάνδαλο, 2.000 ετών!

- Βρε μπας και είναι και αυτό πλεκτάνη;

Για παραπάνω από 2.000 χρόνια όσοι πίστεψαν και όσοι συνεχίζουν να ασπάζονται τη Χριστιανική πίστη, γνωρίζουν και διδάσκονται την ιστορία του "κακού" Ιούδα, του μαθητή του Χριστού που πρόδωσε το Δάσκαλό του για 30 αργύρια και οδήγησε την ζωή του στο τελικό της στάδιο.

Εκπλήσσοντας αρκετούς επιστήμονες, διδάκτορες και απλούς πιστούς, το National Geographic αποκαλύπτει φέτος μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή της ιστορίας του Ιούδα. Εκτός από τα 4 Ευαγγέλια (Λουκά, Μάρκου, Ιωάννη και Ματθαίου) της Καινής Διαθήκης, οι επιστήμονες έφεραν στο φως ένα πέμπτο Ευαγγέλιο που είχε παραμείνει καλά κρυμμένο για αιώνες. Το Ευαγγέλιο του Ιούδα!

Σε αυτό το αρχαίο κείμενο, ο Ιούδας δεν παρουσιάζεται "κλασσικά" ως ο μαθητής-προδότης αλλά αντιθέτως ως ο πιο έμπιστος μαθητής του Χριστού, που έπραξε σύμφωνα με τις επιθυμίες του Δασκάλου του! "Οι επόμενες γενιές θα σε καταραστούν αλλά εσύ θα κυβερνήσεις πάνω από αυτές" παρουσιάζεται να λέει ο Χριστός στον Ιούδα, ο οποίος ακολούθησε την προσταγή του Δασκάλου του ως πειθήνιος μαθητής του και τον "έδωσε" στεγνά στους Ρωμαίους.

Ο Επίσκοπος Irenaeus της Lyon, είναι από τους πρώτους ανθρώπους που αναφέρουν το συγκεκριμένο Ευαγγέλιο, γύρω στο 180 μ.Χ., αποκυρήσοντάς το ως αιρετικό αφού παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή από αυτήν που ενέκρινε η Χριστιανική Εκκλησία!

Οι επιστήμονες συναρμολόγησαν ένα παζλ 1.000 κομματιών προκειμένου να φέρουν στο φως το "νέο" κείμενο που είχε μείνει αποθηκευμένο σε μια θυρίδα από το 1970, όταν και ανακαλύφθηκε σε μια έρημο της Αιγύπτου. Με διάφορες επιστημονικές μεθόδους οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκαλύψουν την ηλικία του (χρονολογείται γύρω στο 300 μ.Χ.) ενώ όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αποτελεί μετάφραση ενός αρχαιότερου κειμένου γραμμένου στα ελληνικά!

...μ'αρέσει που αναρωτιέμαι για την καταγωγή της Μαφίας!

Πηγή: Associated Press, 7 Απριλίου 2006,

6.4.06

Τώρα τι να πω; Εις ανώτερα!

Η κατάσταση στην Ελλάδα με τις υποκλοπές και τα σκάνδαλα έχει ξεφύγει και η βοηθός μπιστολάκι κομμώτρια δεν προλαβαίνει να μαζέψει τις τρίχες κάτω από το πάτωμα... Τα τελευταία νέα με οδήγησαν να παρακολουθήσω για πολλοστή φορά την τριλογία του Κόπολα.

Με διαφορά προτιμώ τα δύο πρώτα φιλμ και από αυτά το δεύτερο, αλλά το θέμα μας είναι άλλο και όχι οι σκηνοθετικές και σεναριακές πρωτοτυπίες του Κόπολα.

Σε μια χώρα που κυβερνά η αλητεία (δεν εννοώ τη συγκεκριμένη κυβέρνηση αλλά ΟΛΟ το σύστημα κυβερνητικών, πολιτικών, συνδικαλιστών, κτλ.) αλλά κυρίως η απαξιωμένη πολιτική αντιπροσώπευσή μας στη Βουλή (μη χ....) γιατί μας ξαφνιάζει και συγχρόνως αηδιάζει το γεγονός ότι ΟΛΟΙ είναι χωμένοι στα σκατά;

Διάβαζα ότι Κορωνιάς και Ζήκου θα πάνε να πούνε το μάθημά τους σήμερα, ενώ ο κ. Αγγέλου (παλιό φρούτο αλλά τώρα είπαμε να ασχοληθούμε μαζί του) θα σηκωθεί να πει το ποίημά του λίγο νωρίτερα και να ρίξει και αυτός "φως" στην πολύκροτη υπόθεση... ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

Δεν λέω, οι ανακριτικές επιτροπές και οι καταθέσεις μαρτύρων πάντα μέσα στο πρόγραμμα είναι, αλλά τώρα εμείς τα ΖΩΑ τι περιμένουμε να μάθουμε; Ποιος έκλεβε ποιον και γιατί; ΕΜΑΣ που μας κλέβουν ΟΛΟΙ (παλιοί και νέοι) γιατί μας καίει το συγκεκριμένο θέμα και δεν έχουμε ακόμα ρίξει ΜΑΥΡΟ σε όλους αυτούς τους αλήτες; Μήπως γιατί είναι εντελώς ανώδυνο να βρίζουμε και μετά πάμε και να γλύφουμε γιατί έχουμε γιο/αδελφή/πατέρα/μάνα/μπατζανάκη/περιπτερά/φίλο/εχθρό βολεμένο ή ευελπιστούμε να βολευτεί και κυρίως προστατεύουμε το τομάρι μας;

Όλο για τους άλλους ξέρουμε να φωνάζουμε αλλά για εμάς δεν λέμε τίποτα...

"Μπουρλότο!" φώναζε η Νοταρά και εμείς γελούσαμε με τα καμώματα της "χαριτωμένης" Αλίκης. Με τα καμώματα της αφεντιάς μας που ψηφίζουμε για να ζούμε την προεκλογική περίοδο το μεγάλο όνειρο, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, όταν δεν αλλάζουμε ούτε οδοντόβουρτσα κάθε 2 μήνες όπως οφείλουμε, τι πρέπει να κάνουμε;

Πυρπολούνε με κείμενα ορισμένοι συνιστολόγοι, ενώ άλλοι παίζουν τις κουμπάρες (σαν εμένα) γιατί δεν έχουν που αλλού να ρίξουν την προσοχή τους, μπας και ξεφύγουν...

Δεν λέω, καλά τα αφιερώματα και οι μεταξύ μας επιδοκιμασίες, αλλά βρε παιδιά, με αυτούς που αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντά μας μπορείτε να μου πείτε τι θα κάνουμε;

Η Ευρώπη μας χώνει το ένα πρόστιμο μετά το άλλο, ο Γιωργάκης βάζει τα μπρατσάκια του και βουτά στα λασπωμένα νερά της αντιπαράθεσης με τον άλλο τον Κωστάκη, ο Δημητράκης δεν είχε δει τα νοσοκομεία τόσα χρόνια σε τι κατάσταση είναι και είπε ξαφνικά να παίξει "το γιατρό" με τη δική μας περίθαλψη, Κορωνιάδες και Ζήκουδες λαμβάνουν κάθε 1η το μισθούλη τους και χαίρονται με τα 6 τουλάχιστον μηδενικά του και μετά πάνε και λένε ποιήματα σε χώρες που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει δημόσιο συμφέρον, οι αθλητές μας ντοπαρίζονται και γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι ενώ εμείς φιλοξενούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η "Παπαρήγα η καλή" σκούζει αλλά ποιος ακούει τώρα την υστέρω, και σαν κερασάκι στην πανάκριβη και εντελώς άγευστη τούρτα μας, για να αγοράσεις τα σουβλάκια που έτρωγες παλιά εν ριπή οφθαλμού θέλεις το μισθό της εβδομάδας (και βάλε)!

Το ξέρω. Μην το πείτε. Είμαι εντελώς γελοίο που ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα. Που με πειράζει ακόμα που δε λύνονται. Ας το πάρω επιτέλους απόφαση και ας συνεχίσω να ζω στο δικό μου "Matrix" και να ονειρεύομαι ότι μια μέρα όλα θα αλλάξουν. Εάν όχι προς το καλύτερο (υποκειμενικό είναι άλλωστε αυτό!) τουλάχιστον θα φορέσουν άλλο χρώμα... (και δεν εννοώ τα κλασσικά πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε!)

Παίξε με τα παιχνίδια σου λοιπόν μικρούλι και άσε τους μεγάλους να βουρλίζονται, μέχρι να μεγαλώσεις και εσύ να βουρλίζεσαι μαζί τους!

:ο(((((

ΜΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΤΡΑΓΙΟ, ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ!!!

4.4.06

Αφιέρωμα: Γυναίκες Βλογο-αστέρες!

ths_ellinidas

Ευρευνήτρια του διαστήματος και του εαυτού της, η Ελληνίδα ιστολόγος καταγράφει "Σκόρπιες σκέψεις" που βγάζουν νόημα και αφήνουν τον αναγνώστη με μια γεύση αλμύρας στα χείλη!

Σαν καλοκαιρινός άνεμος, η εκπρόσωπος της ελληνικής ιστολογικής σφαίρας παρασέρνει τους επισκέπτες της, αναλύοντας, στοχεύοντας, παραμονεύοντας, διεκδικώντας, πυρπολώντας, αναπολώντας, γαληνεύοντας και στοιχειώνοντας τις σκέψεις τους, χρησιμοποιώντας ως μόνο όπλο την υπέροχη γραφή της!

Θα την αναγνωρίσετε αμέσως από το χιτώνα που ανεμίζει ανέμελα στο πέρασμά της και την υπέροχη κόμη της που "στεγάζει" τον οίστρο της παντός καιρού!


The Gypsy

Η τσιγγάνα της σημερινής ιστολογικής μας περιήγησης, δηλώνει ευθαρσώς την "τρέλα" της, αποσκοπώντας στην αφύπνιση των μαγεμένων οπαδών της!

Ακολουθώντας την προσταγή των καιρών, ταξιδεύει με όπλο της την φαντασία και προσεγγίζει τη ρεαλιστική της πλευρά αναλύοντας τα θέματά της με έναν τρόπο άκρως γοητευτικό. Η σκέψη της δεν απορρέει από λογικούς συνειρμούς και έτσι καταφέρνει να λυτρώνει την αναγνωστική δίψα των επισκεπτών της παίζοντας με την αρμονία της εμπειρίας που την καθιερώνει!

Δεν έχετε επιλογή παρά να επισκεφθείτε τον καταβλυσμό της. Είναι φιλικός και αναπάντεχα οικείος στην αίσθηση!


Accidental Kitty

Το ποντικάκι της παρέας μας (σύμφωνα με το Κινέζικο ωροσκόπιο!), δηλώνει κατά λάθος αιλουροειδές και το επιδεικνύει συνδυάζοντας την δεξιοτεχνεία στην γραφή με την οξυδέρκεια στην σκέψη!

Δεν χαρίζει κάστανα σε κανέναν (και κυρίως στον εαυτό της) γράφοντας για όσα την απασχολούν, την γεμίζουν, την αδειάζουν, την αποσυντονίζουν, ή την χαροποιούν!

Ανεξάρτητη εκ φύσεως, είναι ένα τέλειο δείγμα ήρεμης δύναμης και μεστής σκέψης. Ολιγόλογη αλλά με άκρως στοχευμένη γραφή, η "κατά-λάθος γατούλα" μας, αποτελεί σπάνιο σύμμαχο ενάντια στην ανιαρή ημέρα!

Θα την αναγνωρίσετε χωρίς αμφιβολία από την γυαλιστερή της γούνα και τον ήχο των Manolo Blahniks που ακούγονται στο πλακόστρωτο καθώς απομακρύνεται! Είναι γρήγορη και εύστοχη σαν σφαίρα, άρα καλύτερα να εξασκηθείτε σε κανένα σοβαρό άθλημα πριν αποφασίσετε να μάθετε που κατοικοεδρεύει!


Daily Madness

Η Μαρίνα (ακούει και στο Μαγδάλω!) προσθέτει αλατοπίπερο στην καθημερινή σας ιστολογική περιήγηση, διεκδικώντας τον τίτλο της πιο αναπάντεχης γυναικείας ιστολογικής παρουσίας στη συγκεκριμένη λίστα!

Εκφέρει άποψη για όλους και για όλα και μοιράζεται τις σκέψεις της ισορροπώντας με δεξιοτεχνία πάνω σε γόβες στιλέτο φτιάχνοντας (εάν πεινάσει η ίδια ή ο Κ) τυρόπιτες! Λατρεύει να αφήνει τα πράγματα στην μοίρα τους (όπως λατρεύει και την ΙΟΝ! Φτου! Της βγήκε αλλεργία στη σοκολάτα!), αλλά η μητρική της φύση παραμονεύει για να την οδηγήσει σε μονοπάτια οικεία προς όλες τις κυρίες συνοδοιπόρους της.

Χωρίς οίκτο, εκτοξεύει πυραύλους γέλιου στο αδυφάγο μυαλό σας, αφυπνίζοντας μια από τις ξεχασμένες σας αισθήσεις... Αυτήν της ακοής!
~ Διαβάζοντας τα κείμενά της, έχεις την αίσθηση ότι ακούς τον ήχο της φωνής της!


Απρόσμενη και ιδιαίτερα ειλικρινής, η Μαρίνα αναρωτιέται και προβληματίζεται παραμένοντας υπέροχα γήινη και αληθινή! Ως κορυφαία πρωταγωνίστρια της δικής της εξέχουσας σκηνής, ζωντανεύει τον μύθο που θέλει τη γυναίκα στυλοβάτη αλλά και κοριτσάκι!

Θα την ξεχωρίσετε ανάμεσα στο πλήθος από το αστραφτερό χαμόγελό της και την διαπεραστική ματιά της!

Μην πιστέψετε ποτέ πως καταλάβατε τα πάντα για εκείνη από την πρώτη ματιά! Κρύβει πολλούς άσσους στο μανίκι της!



To blog or not to blog

Η αθώα παιδούλα της φωτογραφίας μας (απίστευτο ύφος;!) δηλώνει bloggarismenh (Ελληνικά: Μπλογκαρισμένη) (Φάε τη σκόνη της Μπαμπινιώτη!) στη θέα όλων όσων συναντά στην καθημερινή της περιπλάνηση!

Αμφισβητεί, αμφιβάλλει, λογοκρίνει και αξιολογεί την Ελλάδα του σήμερα, διαμορφώνοντας με το βλέμμα της την Ελλάδα του αύριο! Δεν παραμένει παρατηρητής αλλά στέφεται άξια συμμέτοχος στον αγώνα ενάντια στην αδιαφορία και την μονοπωλιακή πράξη, δηλώνοντας ευθαρσώς την αντίθεσή της σε οτιδήποτε "λίγο"!

Θα την πετύχετε να περιφέρεται σε δρόμους και πλατείες, αναζητώντας άξιους συνομιλητές με ένα σακίδιο στον ώμο που χωράει κυριολεκτικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Μην τολμήσετε να της πουλήσετε εξυπνάδες! Αν και Bloggarismenh έχει μια απάντηση που σίγουρα θα σας αποστομώσει!


ViSta

Με θέα την αλήθεια της ζωής της, αλλωνίζει τα ιστολογικά μονοπάτια της καθημερινότητάς μας με διάθεση περιπετειώδη και ψυχή γεμάτη διάθεση για ζωή!

Περήφανη μητέρα (να μου ζήσεις Οδυσσέα!), κατακεραυνώνει τους αναγνώστες της με την μεστότητα της γραφής της, διοχετεύοντας τα συναισθήματά της στα υπέροχα κείμενά της.

Κοριτσάκι στην ψυχή (αλλά όχι στο μυαλό) αφήνει τον εαυτό της να ζήσει τα πάθη της, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες της και διεκδικώντας πάντα με την ίδια ζωογόνα πνοή το δικαίωμά της να γνωρίσει τον κόσμο!

Για να την βρείτε πρέπει να φτάσετε στην Γερμανία, αλλά η ζεστασιά της θέας της θα σας ανταμείψει στο πολλαπλάσιο! Ένα είναι σίγουρο. Θα περάσετε υπέροχα κοντά της!


Psipsinel

Παρέα με τον Δρακουμέλ της, η Psipsinel περιδιαβαίνει στο Toronto ενώ κρατά συγχρόνως ημερολόγιο για να μην της ξεφύγει κανείς και τίποτα!

Αν και δεν είναι Καναδικής προέλευσης, διαμένει στη χώρα από όπου πηγάζει ο Νιαγάρα τα τελευταία πόσα χρόνια, ακολουθώντας αρχικά το όνειρό της και αργότερα τις προσταγές της καρδιά της!

Γεννημένη μαχητής, η psipsinel διαμορφώνει τις εικόνες της παίζοντας με πάθος μαζί τους και μοιράζει απλόχερα στους αναγνώστες της τη θηλυκή ματιά της χωρίς να φοβάται την έκθεση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι σίγουρο ότι επισκεπτόμενοι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα σας συγκλονίσει η επαφή μαζί της! Μπορεί άξαφνα να ξεφορτωθείτε το εισητήριο της επιστροφής!


Mpizelaki

To μικρότερο ίσως δείγμα ελληνικής ιστολογικής δράσης της γυναικοκρατούμενης παρέα μας, το Μπιζελάκι, παίζει με τα γράμματα και τις λέξεις προσφέροντας χαμόγελα στους αναγνώστες της!

Συγγενής (πρώτου βαθμού) με την psipsinel λατρεύει τη γάτα της και ταξιδεύει με την σκέψη της στο σπίτι που λαχταρά να παραμένει σε κάθε της "εμφάνιση" ένα υπέροχο "παιδί".

Καλοπροαίρετη και έτοιμη να διδαχθεί, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νέου ανθρώπου που δεν έχει χάσει την ελπίδα του για την πορεία του κόσμου!

Στο μέλλον της εύχομαι να αποκτήσει όλα όσα επιθυμεί και να συνεχίσει να αγναντεύει τη ζωή με την ίδια αισιοδοξία! Εγώ ως συν-μικρούλι, θα είμαι στο πλευρό της να επικροτώ κάθε της προσπάθεια!


Σκεψούλες

Το Nenyaki κάνει σκεψούλες (όπως και όλοι μας) και τις μοιράζεται μαζί μας όταν ο λιγοστός ελεύθερος χρόνος της το επιτρέπει!

Άρτια τεχνολογικά (και όχι μόνο) εκπαιδευμένη, η γλυκειά παρουσία των ελληνίδων ιστολόγων κρατάει το ροζ ημερολόγιό της χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

Το ότι μεγάλωσε λαμβάνοντας άπειρη αγάπη είναι φανερό στα κείμενά της, τα οποία ακτινοβολούν το απρόσμενο του χαρακτήρα της και χαρίζουν ένα πλατύ χαμόγελο στον αναγνώστη!

Μην ψάξετε πολύ για να την βρείτε. Εάν το θέλετε πραγματικά, θα σας βρει εκείνη! Ξέρει τον τρόπο και έχει τα μέσα για να σας πλησιάσει χωρίς να κάνει απολύτως κανένα θόρυβο!


Ανησυχίες & Καταθέσεις

Εάν ήμουν στην τάξη της πιθανόν να μην μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από πάνω της! :ο)

Η Δασκάλα-Μαριλίνα μπορεί να μην έχει ξανθά μαλλιά (από την ομότιτλη ελληνική ταινία) αλλά εντυπωσιάζει με το λόγο της θέτοντας επί τάπητος το μάθημα της επόμενης μέρας!

Περιμένει πολλά από τους μαθητές της, καθώς και από τον εαυτό της, ενώ παραμένει αισιόδοξη και προσινής, μετατρέποντας το πιο απαθές ακροατήριο (ε, συγνώμη αναγνώστες έχει εδώ) σε συνομιλητές, κερδίζοντας γνώση και προσφέροντας άποψη!

Θα την αναγνωρίσετε από το βλέμμα της που κοιτάζει πάντα εις βάθος και δεν μένει ποτέ στην επιφάνεια!


Ο κόσμος μου

...(της) είναι γεμάτος δώρα! Οι σκέψεις της Άρτεμις δένουν αρμονικά με το περιβάλλον των αναζητήσεών της και οδηγούν τους αναγνώστες της ματιάς της σε κόσμους που κυβερνά η ψυχή!

Παραμένει άνθρωπος, κοιτώντας πάντα μπροστά χωρίς να αμφιταλαντεύεται εκφέροντας άστοχες παρατηρήσεις. Για την Άρτεμη, ό,τι έχει σημασία είναι άξιο στοχασμού και η γλαφυρή γραφή της δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτισης του πηγαίου ταλέντου της. Στον κόσμο της κυριαρχεί το "σκέπτομαι, άρα υπάρχω" και ξεκινάει κάθε ταξίδι της αρματωμένη με τα πιο πολύτιμα σύνεργα... τα μάτια και τα αυτιά της.

Μια επίσκεψη στο χώρο της θα σας γεμίσει κουράγιο ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να φτάσουν εκεί που κάποιοι άλλοι δεν θα τολμήσουν να ονειρευτούν ποτέ!


Morgana: the ironic blog

H μοναδική της παρουσία της μαγεύει τους αναγνώστες της χωρίς γυρισμό!

Δίκαιη και ειλικρινής, η Μοργκάνα ερευνά την ουσία της αναζήτησής μας και προσθέτει το μοιραίο της φίλτρο στην προσέγγισή της στον δικό μας γήινο κόσμο.

Ένα είναι σίγουρο. Δεν της ξεφεύγει τίποτα και βρίσκεται παντού και πάντα, έτοιμη να δράσει όπως εκείνη ορίζει ανάλογα με τη διάθεσή της! Το αστείρευτο χιούμορ της και η απρόσμενη αλλά πάντα καλοζυγισμένη ματιά της προσεγγίζει με ενδιαφέρον οτιδήποτε καινούργιο και το αγκαλιάζει με πάθος, εφόσον φυσικά το κρίνει αξιόλογο.

Σημείωση: Στις ιστολογικές σας διαδρομές θα την συναντήσετε εκεί που δεν το περιμένετε και δεν χρειάζεται να αποφύγετε τις δυνάμεις που σας καλούν κοντά της! Θέλγει τα πλήθη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ίσως οφείλεται στην άκρως ερωτική ματιά της για τη ζωή!

###

ΥΣ.:
Η σειρά εμφάνισης είναι ΤΥΧΑΙΑ! Ελπίζω να σας κάλυψα και σας ευχαριστώ για την κατανόηση!
;ο)

1.4.06

Θέλω...





...μια βροχούλα...



...να καθαρίσει την ατμόσφαιρα!









...το βλέμμα μου...



...να παρατηρεί όσα έχουν σημασία!










...την αγκαλιά σου...



...να με ξαφνιάσει ευχάριστα!











...ταλέντο....




...για να εκφράζομαι με πάθος!












...το γαλάζιο...



...για να εξαφανίζομαι στα βάθη του!







...φτερά...



...για να ταξιδέψω παντού!












...μυαλό...



...για να προχωρήσω χωρίς φόβο!











...όνειρα...



...για να τα βιώνω καθημερινά!












...ωκεανούς...




...για να ζήσω το αναπάντεχο!










...έμπνευση...



...για να κλειδώνω τις σκέψεις μου!









...μια στιγμή ακόμα...



...να με χαράξει για πάντα!










...εμένα...




...να με προσφέρω απλόχερα!