4.4.06

Αφιέρωμα: Γυναίκες Βλογο-αστέρες!

ths_ellinidas

Ευρευνήτρια του διαστήματος και του εαυτού της, η Ελληνίδα ιστολόγος καταγράφει "Σκόρπιες σκέψεις" που βγάζουν νόημα και αφήνουν τον αναγνώστη με μια γεύση αλμύρας στα χείλη!

Σαν καλοκαιρινός άνεμος, η εκπρόσωπος της ελληνικής ιστολογικής σφαίρας παρασέρνει τους επισκέπτες της, αναλύοντας, στοχεύοντας, παραμονεύοντας, διεκδικώντας, πυρπολώντας, αναπολώντας, γαληνεύοντας και στοιχειώνοντας τις σκέψεις τους, χρησιμοποιώντας ως μόνο όπλο την υπέροχη γραφή της!

Θα την αναγνωρίσετε αμέσως από το χιτώνα που ανεμίζει ανέμελα στο πέρασμά της και την υπέροχη κόμη της που "στεγάζει" τον οίστρο της παντός καιρού!


The Gypsy

Η τσιγγάνα της σημερινής ιστολογικής μας περιήγησης, δηλώνει ευθαρσώς την "τρέλα" της, αποσκοπώντας στην αφύπνιση των μαγεμένων οπαδών της!

Ακολουθώντας την προσταγή των καιρών, ταξιδεύει με όπλο της την φαντασία και προσεγγίζει τη ρεαλιστική της πλευρά αναλύοντας τα θέματά της με έναν τρόπο άκρως γοητευτικό. Η σκέψη της δεν απορρέει από λογικούς συνειρμούς και έτσι καταφέρνει να λυτρώνει την αναγνωστική δίψα των επισκεπτών της παίζοντας με την αρμονία της εμπειρίας που την καθιερώνει!

Δεν έχετε επιλογή παρά να επισκεφθείτε τον καταβλυσμό της. Είναι φιλικός και αναπάντεχα οικείος στην αίσθηση!


Accidental Kitty

Το ποντικάκι της παρέας μας (σύμφωνα με το Κινέζικο ωροσκόπιο!), δηλώνει κατά λάθος αιλουροειδές και το επιδεικνύει συνδυάζοντας την δεξιοτεχνεία στην γραφή με την οξυδέρκεια στην σκέψη!

Δεν χαρίζει κάστανα σε κανέναν (και κυρίως στον εαυτό της) γράφοντας για όσα την απασχολούν, την γεμίζουν, την αδειάζουν, την αποσυντονίζουν, ή την χαροποιούν!

Ανεξάρτητη εκ φύσεως, είναι ένα τέλειο δείγμα ήρεμης δύναμης και μεστής σκέψης. Ολιγόλογη αλλά με άκρως στοχευμένη γραφή, η "κατά-λάθος γατούλα" μας, αποτελεί σπάνιο σύμμαχο ενάντια στην ανιαρή ημέρα!

Θα την αναγνωρίσετε χωρίς αμφιβολία από την γυαλιστερή της γούνα και τον ήχο των Manolo Blahniks που ακούγονται στο πλακόστρωτο καθώς απομακρύνεται! Είναι γρήγορη και εύστοχη σαν σφαίρα, άρα καλύτερα να εξασκηθείτε σε κανένα σοβαρό άθλημα πριν αποφασίσετε να μάθετε που κατοικοεδρεύει!


Daily Madness

Η Μαρίνα (ακούει και στο Μαγδάλω!) προσθέτει αλατοπίπερο στην καθημερινή σας ιστολογική περιήγηση, διεκδικώντας τον τίτλο της πιο αναπάντεχης γυναικείας ιστολογικής παρουσίας στη συγκεκριμένη λίστα!

Εκφέρει άποψη για όλους και για όλα και μοιράζεται τις σκέψεις της ισορροπώντας με δεξιοτεχνία πάνω σε γόβες στιλέτο φτιάχνοντας (εάν πεινάσει η ίδια ή ο Κ) τυρόπιτες! Λατρεύει να αφήνει τα πράγματα στην μοίρα τους (όπως λατρεύει και την ΙΟΝ! Φτου! Της βγήκε αλλεργία στη σοκολάτα!), αλλά η μητρική της φύση παραμονεύει για να την οδηγήσει σε μονοπάτια οικεία προς όλες τις κυρίες συνοδοιπόρους της.

Χωρίς οίκτο, εκτοξεύει πυραύλους γέλιου στο αδυφάγο μυαλό σας, αφυπνίζοντας μια από τις ξεχασμένες σας αισθήσεις... Αυτήν της ακοής!
~ Διαβάζοντας τα κείμενά της, έχεις την αίσθηση ότι ακούς τον ήχο της φωνής της!


Απρόσμενη και ιδιαίτερα ειλικρινής, η Μαρίνα αναρωτιέται και προβληματίζεται παραμένοντας υπέροχα γήινη και αληθινή! Ως κορυφαία πρωταγωνίστρια της δικής της εξέχουσας σκηνής, ζωντανεύει τον μύθο που θέλει τη γυναίκα στυλοβάτη αλλά και κοριτσάκι!

Θα την ξεχωρίσετε ανάμεσα στο πλήθος από το αστραφτερό χαμόγελό της και την διαπεραστική ματιά της!

Μην πιστέψετε ποτέ πως καταλάβατε τα πάντα για εκείνη από την πρώτη ματιά! Κρύβει πολλούς άσσους στο μανίκι της!



To blog or not to blog

Η αθώα παιδούλα της φωτογραφίας μας (απίστευτο ύφος;!) δηλώνει bloggarismenh (Ελληνικά: Μπλογκαρισμένη) (Φάε τη σκόνη της Μπαμπινιώτη!) στη θέα όλων όσων συναντά στην καθημερινή της περιπλάνηση!

Αμφισβητεί, αμφιβάλλει, λογοκρίνει και αξιολογεί την Ελλάδα του σήμερα, διαμορφώνοντας με το βλέμμα της την Ελλάδα του αύριο! Δεν παραμένει παρατηρητής αλλά στέφεται άξια συμμέτοχος στον αγώνα ενάντια στην αδιαφορία και την μονοπωλιακή πράξη, δηλώνοντας ευθαρσώς την αντίθεσή της σε οτιδήποτε "λίγο"!

Θα την πετύχετε να περιφέρεται σε δρόμους και πλατείες, αναζητώντας άξιους συνομιλητές με ένα σακίδιο στον ώμο που χωράει κυριολεκτικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Μην τολμήσετε να της πουλήσετε εξυπνάδες! Αν και Bloggarismenh έχει μια απάντηση που σίγουρα θα σας αποστομώσει!


ViSta

Με θέα την αλήθεια της ζωής της, αλλωνίζει τα ιστολογικά μονοπάτια της καθημερινότητάς μας με διάθεση περιπετειώδη και ψυχή γεμάτη διάθεση για ζωή!

Περήφανη μητέρα (να μου ζήσεις Οδυσσέα!), κατακεραυνώνει τους αναγνώστες της με την μεστότητα της γραφής της, διοχετεύοντας τα συναισθήματά της στα υπέροχα κείμενά της.

Κοριτσάκι στην ψυχή (αλλά όχι στο μυαλό) αφήνει τον εαυτό της να ζήσει τα πάθη της, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες της και διεκδικώντας πάντα με την ίδια ζωογόνα πνοή το δικαίωμά της να γνωρίσει τον κόσμο!

Για να την βρείτε πρέπει να φτάσετε στην Γερμανία, αλλά η ζεστασιά της θέας της θα σας ανταμείψει στο πολλαπλάσιο! Ένα είναι σίγουρο. Θα περάσετε υπέροχα κοντά της!


Psipsinel

Παρέα με τον Δρακουμέλ της, η Psipsinel περιδιαβαίνει στο Toronto ενώ κρατά συγχρόνως ημερολόγιο για να μην της ξεφύγει κανείς και τίποτα!

Αν και δεν είναι Καναδικής προέλευσης, διαμένει στη χώρα από όπου πηγάζει ο Νιαγάρα τα τελευταία πόσα χρόνια, ακολουθώντας αρχικά το όνειρό της και αργότερα τις προσταγές της καρδιά της!

Γεννημένη μαχητής, η psipsinel διαμορφώνει τις εικόνες της παίζοντας με πάθος μαζί τους και μοιράζει απλόχερα στους αναγνώστες της τη θηλυκή ματιά της χωρίς να φοβάται την έκθεση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι σίγουρο ότι επισκεπτόμενοι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα σας συγκλονίσει η επαφή μαζί της! Μπορεί άξαφνα να ξεφορτωθείτε το εισητήριο της επιστροφής!


Mpizelaki

To μικρότερο ίσως δείγμα ελληνικής ιστολογικής δράσης της γυναικοκρατούμενης παρέα μας, το Μπιζελάκι, παίζει με τα γράμματα και τις λέξεις προσφέροντας χαμόγελα στους αναγνώστες της!

Συγγενής (πρώτου βαθμού) με την psipsinel λατρεύει τη γάτα της και ταξιδεύει με την σκέψη της στο σπίτι που λαχταρά να παραμένει σε κάθε της "εμφάνιση" ένα υπέροχο "παιδί".

Καλοπροαίρετη και έτοιμη να διδαχθεί, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νέου ανθρώπου που δεν έχει χάσει την ελπίδα του για την πορεία του κόσμου!

Στο μέλλον της εύχομαι να αποκτήσει όλα όσα επιθυμεί και να συνεχίσει να αγναντεύει τη ζωή με την ίδια αισιοδοξία! Εγώ ως συν-μικρούλι, θα είμαι στο πλευρό της να επικροτώ κάθε της προσπάθεια!


Σκεψούλες

Το Nenyaki κάνει σκεψούλες (όπως και όλοι μας) και τις μοιράζεται μαζί μας όταν ο λιγοστός ελεύθερος χρόνος της το επιτρέπει!

Άρτια τεχνολογικά (και όχι μόνο) εκπαιδευμένη, η γλυκειά παρουσία των ελληνίδων ιστολόγων κρατάει το ροζ ημερολόγιό της χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

Το ότι μεγάλωσε λαμβάνοντας άπειρη αγάπη είναι φανερό στα κείμενά της, τα οποία ακτινοβολούν το απρόσμενο του χαρακτήρα της και χαρίζουν ένα πλατύ χαμόγελο στον αναγνώστη!

Μην ψάξετε πολύ για να την βρείτε. Εάν το θέλετε πραγματικά, θα σας βρει εκείνη! Ξέρει τον τρόπο και έχει τα μέσα για να σας πλησιάσει χωρίς να κάνει απολύτως κανένα θόρυβο!


Ανησυχίες & Καταθέσεις

Εάν ήμουν στην τάξη της πιθανόν να μην μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από πάνω της! :ο)

Η Δασκάλα-Μαριλίνα μπορεί να μην έχει ξανθά μαλλιά (από την ομότιτλη ελληνική ταινία) αλλά εντυπωσιάζει με το λόγο της θέτοντας επί τάπητος το μάθημα της επόμενης μέρας!

Περιμένει πολλά από τους μαθητές της, καθώς και από τον εαυτό της, ενώ παραμένει αισιόδοξη και προσινής, μετατρέποντας το πιο απαθές ακροατήριο (ε, συγνώμη αναγνώστες έχει εδώ) σε συνομιλητές, κερδίζοντας γνώση και προσφέροντας άποψη!

Θα την αναγνωρίσετε από το βλέμμα της που κοιτάζει πάντα εις βάθος και δεν μένει ποτέ στην επιφάνεια!


Ο κόσμος μου

...(της) είναι γεμάτος δώρα! Οι σκέψεις της Άρτεμις δένουν αρμονικά με το περιβάλλον των αναζητήσεών της και οδηγούν τους αναγνώστες της ματιάς της σε κόσμους που κυβερνά η ψυχή!

Παραμένει άνθρωπος, κοιτώντας πάντα μπροστά χωρίς να αμφιταλαντεύεται εκφέροντας άστοχες παρατηρήσεις. Για την Άρτεμη, ό,τι έχει σημασία είναι άξιο στοχασμού και η γλαφυρή γραφή της δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτισης του πηγαίου ταλέντου της. Στον κόσμο της κυριαρχεί το "σκέπτομαι, άρα υπάρχω" και ξεκινάει κάθε ταξίδι της αρματωμένη με τα πιο πολύτιμα σύνεργα... τα μάτια και τα αυτιά της.

Μια επίσκεψη στο χώρο της θα σας γεμίσει κουράγιο ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να φτάσουν εκεί που κάποιοι άλλοι δεν θα τολμήσουν να ονειρευτούν ποτέ!


Morgana: the ironic blog

H μοναδική της παρουσία της μαγεύει τους αναγνώστες της χωρίς γυρισμό!

Δίκαιη και ειλικρινής, η Μοργκάνα ερευνά την ουσία της αναζήτησής μας και προσθέτει το μοιραίο της φίλτρο στην προσέγγισή της στον δικό μας γήινο κόσμο.

Ένα είναι σίγουρο. Δεν της ξεφεύγει τίποτα και βρίσκεται παντού και πάντα, έτοιμη να δράσει όπως εκείνη ορίζει ανάλογα με τη διάθεσή της! Το αστείρευτο χιούμορ της και η απρόσμενη αλλά πάντα καλοζυγισμένη ματιά της προσεγγίζει με ενδιαφέρον οτιδήποτε καινούργιο και το αγκαλιάζει με πάθος, εφόσον φυσικά το κρίνει αξιόλογο.

Σημείωση: Στις ιστολογικές σας διαδρομές θα την συναντήσετε εκεί που δεν το περιμένετε και δεν χρειάζεται να αποφύγετε τις δυνάμεις που σας καλούν κοντά της! Θέλγει τα πλήθη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ίσως οφείλεται στην άκρως ερωτική ματιά της για τη ζωή!

###

ΥΣ.:
Η σειρά εμφάνισης είναι ΤΥΧΑΙΑ! Ελπίζω να σας κάλυψα και σας ευχαριστώ για την κατανόηση!
;ο)

18 Comments:

Blogger Psipsinel said...

se efharisto gia ta kala sou logia mikrouli :)
mia dieukrinisi to mpizelaki ine protou vathmou siggenis :)
aderfaki mou ine.

4/03/2006 09:52:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

Διορθώνω αμέσως!
:ο)
Παρακαλώ!

4/03/2006 11:24:00 μ.μ.  
Blogger ellinida said...

Ευχαριστώ πολύ μικρούλι ! Με συγκίνησες . Είσαι γλύκα !
Μουάτς το φιλάκι

4/04/2006 01:02:00 π.μ.  
Blogger alombar42 said...

Βρε το μαρτυριάρικο!!

Καλημερούδια :)

4/04/2006 02:05:00 π.μ.  
Blogger Λαμπρούκος said...

Μα ρε παιδί μου, έχουμε τόσες μπλογκοαστέρισες και ούτε μια δε δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες της?

4/04/2006 03:03:00 π.μ.  
Blogger Andreas said...

Να συμφωνήσω με τον λαμπρούκο και να οργανώσουμε πορεία διαμαρτυρίας από την Καμάρα μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για να επιδώσουμε ψήφισμα; Ή μήπως τότε θα μιμηθούνε όλες την morgana (με τα καυστικά postάκια της) και θα χρειάζετε να αμυνόμαστε (εμείς τα αρσενικά) καθημερινός; Οεο; Τί να κάνω;

;-)

4/04/2006 03:33:00 π.μ.  
Blogger Nenyaki : ) said...

μικρουλίνι είσαι σκέτη γλύκα!
σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!
επιτέλους έγινα διάσημο! χιχιχι! :D

μάκια μούκια! :)

4/04/2006 10:42:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@ellinida: Μην αρχίσουμε το ποιος συγκίνησε ποιον γιατί θα βάλουμε όλοι μας τα κλάμματα και δεν λέει...
;ο)
Δεν κάνει τίποτις πάντως! Η φωτογραφία σου μ'άρεσε ιδιαίτερα!

@Alombar42: Καλημέρα και σε'σενα Daddy!
:ο)

@Λαμπρούκος: Κύριε Υποψήφιε Νομάρχα μου, προτείνω ψήφισμα (συμφωνώ με τον Ανδρέα) μετά την αποδοχή της σίγουρης έδρας σας, με το οποίο να παροτρύνετε τη δημοσίευση γυμνών γυναικείων βλογαροαστεριών στο εγγύς μέλλον! Εάν το επιθυμείτε, λέω να σας φτιάξω και το αντίστοιχο blog ώστε να δώσετε το "καλό" παράδειγμα!
;ο)

@andreas: Α, που ξεμύτισε και ο κ.Ανδρέας και θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές του με γυναίκα ιστολόγο! Είμαι περήφανο και περιμένω εναγωνίως τα αποτελέσματα της έρευνάς σου! ΟΕΟ!
;ο)

@Nenyaki: Τώρα που θα πας και στα βραβεία ως "Διάσημο" σε παρακαλώ θερμά να αναφέρεις στον ευχαριστήριο λόγο σου την προσφορά μου στο κοινωνικό γίγνεσθαι για να μην λένε μερικοί μερικοί ότι δεν επενδύω και στο κοινωνικό μου προφίλ!
;οΡ
Μάκια μούκια στα ζουζουνομάγουλά σου!
:ο)

4/04/2006 01:39:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

καλησπερα μικρουλι!!!

τα ευχαριστω μου θα στα στειλω με τροπο μαγικο...και μια μερα θα σου πω ενα μυστικο...


παρακαλω να πειτε στον Λαμπρουκο, οτι γυμνες μου φωτογραφιες εχει γεμισει ο τοπος....

ειμαι παντου...

απλα αυτος δεν εχει ξεστραβωθει να με δει ακομα...

τς! τς! τς!

4/04/2006 02:34:00 μ.μ.  
Blogger Blogarismenh said...

ωχ!!!
Μικρούλι;;;;;;
Τι έκατσες και έγραψες;;;; Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Για αυτό μου είπες τις προάλλες οτι ήθελες μια παιδική μου φωτογραφία; :-Ρ
Πάντως είναι περιέργο το τι άποψη διαμορφώνει κάποιος για εσένα μόνο από τα γραφόμενα σου ε; Δε συμφωνείς;
Φιλιά πολλά
c u out there!!!

4/05/2006 01:01:00 π.μ.  
Blogger Andreas said...

@morgana που είναι; πού; ξεκινίσατε την προσπάθεια φωτοχάρτησης σας πριν κάνουμε πορεία με τον λαμπρούκο;;; Περιμένω σύντομα να δω (ή να μας στείλετε) links με διαδυκτιακούς τόπους στους οποίους θα έχετε καταχωρήσει την δουλειά σας.

4/05/2006 03:38:00 π.μ.  
Blogger Marina said...

Ερχομαι τελευταία και μεταξεταστέα να προλάβω να σε ευχαριστήσω που έκανες τόσο κόπο να γράψεις για μένα..που είμαι χωμένη μέχρι τον λαιμό μέσα στην καθημερινή μου τρέλλα, χωρίς κορδέλλα αλλά με διάφορες απορίες για τη ζωή.
Και άμα μου τη δώσει φτιάχνω φαγητά, αυτό σημαίνει ότι δεν μαγειρεύω καθημερινά.. (χα! ένας απο τους άσους ήταν αυτός) αλλά σε γενικές γραμμές περνάω στην μπλογκόσφαιρα καλά..
πολλά φιλιά σε ένα μικρούλι
Μ

4/05/2006 08:29:00 π.μ.  
Blogger mistounou said...

Μαρινάκι..εγώ είμαι τελευταία με φαίνεται!

Δηλαδή, Μικρούλι, εάν σου πω ότι με συγκίνησες, θα 'χω πει κάτι τετριμμένο;..

Δε με νοιάζει, θα το πω, κι ας είναι ό,τι θέλει..

Σε ευχαριστώ..

4/05/2006 01:52:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@Morgana: :ο) και μαγικά και μυστικά;!!! Τέλεια!!!

@Bloggarismenh: Συμφωνώ και επαυξάνω! :ο)

@Andreas: Λύσσαξες!!! :ο)

@Marina: Πολλά φιλιά και από μένα στη Μαγδάλω! :ο)

4/05/2006 01:56:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@Artemis: Παρακαλώ...
;ο)
(και ας το θεωρούν ορισμένοι τετριμμένο!)

4/05/2006 01:57:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@Mazdoc: Χαίρομαι που είσαι ερωτευμένος!
Παραμεγάλωσα;
Παίζει ποτέ κάτι τέτοιο; Και εάν ναι, από πού το συμπεραίνεις;
Απορίας ανάγνωσμα...
;ο)

Καλησπέρα!

4/06/2006 01:01:00 μ.μ.  
Blogger ViSta said...

Πόσο μου αρέσει η εικόνα που έχεις δημιουργήσει για μένα...:-)
Αυτό το "Κοριτσάκι στην ψυχή (αλλά όχι στο μυαλό) " το πέτυχες πραγματικά.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και που μου γνώρισες και τις άλλες ιστολόγους :-)

4/07/2006 11:37:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@ViSta: Να'σαι πάντα καλά και να μου φιλήσεις το μικρούλη σου!!!

4/07/2006 07:21:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home