8.4.06

Αποκάλυψη: Νέο σκάνδαλο, 2.000 ετών!

- Βρε μπας και είναι και αυτό πλεκτάνη;

Για παραπάνω από 2.000 χρόνια όσοι πίστεψαν και όσοι συνεχίζουν να ασπάζονται τη Χριστιανική πίστη, γνωρίζουν και διδάσκονται την ιστορία του "κακού" Ιούδα, του μαθητή του Χριστού που πρόδωσε το Δάσκαλό του για 30 αργύρια και οδήγησε την ζωή του στο τελικό της στάδιο.

Εκπλήσσοντας αρκετούς επιστήμονες, διδάκτορες και απλούς πιστούς, το National Geographic αποκαλύπτει φέτος μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή της ιστορίας του Ιούδα. Εκτός από τα 4 Ευαγγέλια (Λουκά, Μάρκου, Ιωάννη και Ματθαίου) της Καινής Διαθήκης, οι επιστήμονες έφεραν στο φως ένα πέμπτο Ευαγγέλιο που είχε παραμείνει καλά κρυμμένο για αιώνες. Το Ευαγγέλιο του Ιούδα!

Σε αυτό το αρχαίο κείμενο, ο Ιούδας δεν παρουσιάζεται "κλασσικά" ως ο μαθητής-προδότης αλλά αντιθέτως ως ο πιο έμπιστος μαθητής του Χριστού, που έπραξε σύμφωνα με τις επιθυμίες του Δασκάλου του! "Οι επόμενες γενιές θα σε καταραστούν αλλά εσύ θα κυβερνήσεις πάνω από αυτές" παρουσιάζεται να λέει ο Χριστός στον Ιούδα, ο οποίος ακολούθησε την προσταγή του Δασκάλου του ως πειθήνιος μαθητής του και τον "έδωσε" στεγνά στους Ρωμαίους.

Ο Επίσκοπος Irenaeus της Lyon, είναι από τους πρώτους ανθρώπους που αναφέρουν το συγκεκριμένο Ευαγγέλιο, γύρω στο 180 μ.Χ., αποκυρήσοντάς το ως αιρετικό αφού παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή από αυτήν που ενέκρινε η Χριστιανική Εκκλησία!

Οι επιστήμονες συναρμολόγησαν ένα παζλ 1.000 κομματιών προκειμένου να φέρουν στο φως το "νέο" κείμενο που είχε μείνει αποθηκευμένο σε μια θυρίδα από το 1970, όταν και ανακαλύφθηκε σε μια έρημο της Αιγύπτου. Με διάφορες επιστημονικές μεθόδους οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκαλύψουν την ηλικία του (χρονολογείται γύρω στο 300 μ.Χ.) ενώ όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αποτελεί μετάφραση ενός αρχαιότερου κειμένου γραμμένου στα ελληνικά!

...μ'αρέσει που αναρωτιέμαι για την καταγωγή της Μαφίας!

Πηγή: Associated Press, 7 Απριλίου 2006,

11 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

ενα ακομα αποκρυφο ευαγγελιο

(ελπιζω οχι πρωταπριλιατικο)

και λοιπον?

4/07/2006 04:09:00 μ.μ.  
Blogger Psipsinel said...

ida ke ego auto to "neo" pses stis idisis. me tin idia idea epexe ke o kazantzakis ston telefteo pirasmo. endiaferousa idea pantos.

4/07/2006 04:33:00 μ.μ.  
Blogger Juanita La Quejica said...

Ο κακός είναι μάλλον ο κόκκορας, που λάλησε 3 φορές γιατί έπασχε από την νόσο των πτηνών και από το πολύ φτάρνισμα δεν μπόρεσε να σταματήσει στο πρώτο κακάρισμα...

4/07/2006 05:27:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@anonymous: ...και λοιπόν... τίποτα... απλώς το διάβασα και βρήκα ενδιαφέρον... και αυτά...
;ο)

@psipsinel: Ιδέα; Χμ... Ρίχνεις ενδιαφέρον φως στη διελεύκανση της υπόθεσης!
;ο)

@πολιορκητής: ΕΣΥ! ΕΣΥ! Που μας έχει αφήσει πολιορκημένους αλλά χωρίς μάχες και αναρωτιόμαστε πού τριγυρνάς (και κυρίως με ποιες!) και μας έχει αφήσει να σκουριάζουμε! χιχιχιχιχι!!!
;ο)

@juanita la quejica: One more version! Καλό κι αυτό! Από τότε ήταν γνωστή η νόσος των πτηνών; Έτσι εξηγούνται πολλά!
;ο)

4/07/2006 08:01:00 μ.μ.  
Blogger ellinida said...

Το μικρούλι προέβη σε μεγάλες αποκαλύψεις ! :)

4/07/2006 10:36:00 μ.μ.  
Blogger henrygrey said...

Πω πω.... πόσο θα μ'αρεσε η ιστορία του χριστιανισμού να είναι τελικά τόοοοσο διαφορετική που να γεμίζουν ολημερίς 32 παράθυρα σε κάθε δελτίο ειδήσεων γεμάτο με παπάδες να βρίζουνε...

Πλάκα θα 'χε!

4/07/2006 11:11:00 μ.μ.  
Blogger Φίλιππος said...

Νομίζω είναι ένα απο τα έγγραφα που ανακάλυψε ένας Αιγύπτιος σε μια σπηλιά στην Νεκρά Θάλασσα της Αιγύπτου... Τα μισά τα έδωσε να τα φάει ο γαϊδαρός τους και τα άλλα μισά τα πούλησε σε έναν παλαιοπώλη και ένας Θεός ξέρει πως έφτασαν στην Οξφόρδη.
Εκεί λένε ότι έχουν μεταφράσει το Ευαγγέλιο του Ιούδα και πολλά ακόμη, που μπορεί να σοκάρουν κόσμο, γι αυτό και δεν κυκλοφόρησαν πολύ παρά έξω.
Αυτά αναφέρονται επιγραμματικά στο Da Vinci Code του Dan Brown, αλλά αν κάνετε ένα ψάξιμο στο Internet θα βρείτε και την υπόλοιπη ιστορια.

4/08/2006 03:03:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@ellinida: χιχιχιχιχιχιχι!!!
:οD

@henrygrey: Όντως! Τους φαντάζεσαι σαν άλλους Παπατσάκαλους να ουρλιάζουν για το "λόγο του Θεού"; Ούτε η Μαλβίνα τόσο γέλιο!
;ο)

@Zαρατούστρα: Ενδιαφέρον το "νέο" σου με το γάϊδαρο! Λες να έπαθε κόψιμο ο κακομοίρης; Κομματάκι βαρύ το lunch!
;ο)

4/08/2006 03:46:00 μ.μ.  
Blogger Unknown said...

>:-)

4/10/2006 04:55:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@darthiir the abban: Διαβολάκο μου εσύ!
;ο)

4/10/2006 08:17:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

Thank you MR. Zafeiris!

Παρακολούθησα πριν από λίγες ημέρες ολόκληρη έρευνα του ΝGC εδώ και ήταν όντως από τις πιο ολοκληρωμένες έρευνες που έχω μέχρι στιγμής δει!
:ο)

Σε ευχαριστώ και πάλι! Καλώς όρισες!
;ο)

4/20/2006 10:25:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home