18.2.08

Καλό σου ταξίδι...

Δεν γνωρίζω εάν το μέλλον μας προβλέπεται δυσoίωνο (βλ. προηγούμενο post), αλλά η αλήθεια είναι ότι το παρόν με επανέφερε στην "πραγματικότητα" σαν ένα δυνατό χαστούκι που παρέλειψε η "δόλια μάνα" να εναποθέσει στο μικρούλι μαγουλάκι μου όσο ήταν ακόμα καιρός...

Εκείνος έφυγε αυτήν την Κυριακή το μεσημέρι...
Δεν ήταν το γνωστό "ιατρικό λάθος" αλλά μάλλον το γνωστό "όποιου του μέλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει"....

Τον αγαπούσα πολύ... Από τους πιο δραστήριους, ικανούς και έξυπνους ανθρώπους που είχα την ευτυχία να γνωρίσω... Ελπίζω να διατηρηθεί ζωντανός μέσα στην καρδιά πολλών που είχαν την τύχη να βρεθούν δίπλα του και να ακούσουν τις απόψεις του για τη ζωή, τον άνθρωπο, την τέχνη, την ευτυχία, την καριέρα, τις φιλοδοξίες, τις αξίες, τις αρχές και την παιδεία που διανέμονταν πάντα απλόχερα από τα χείλη του...

Είμαι χαρούμενο που είχα την τύχη να τον γνωρίσω αλλά είμαι ευτυχισμένο που δεν δίστασα την τελευταία φορά που τον είδα να τον αγκαλιάσω και να του πω "Σας Αγαπώ".

Χωρίς περικοπές, αμηχανίες και περιττά σχόλια. Απλά "Σας αγαπώ"

Σας αγαπώ κ. Γιάννη και θα σας θυμάμαι πάντα ως έναν από τους ανθρώπους που με τα λόγια και τις πράξεις τους δε μου έδωσαν άλλη επιλογή.

Πέρα από το να σας βάλω στην καρδιά μου... Για πάντα...

Στην αγαπημένη μου φιλεναδίτσα και κόρη του δεν έχω να πω τίποτα άλλο πέρα από το ίδιο, βροντερό "ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!"

Να'σαι καλά και να θυμάσαι ότι η απόσταση που μου στερεί τη δυνατότητα να σε έχω στην αγκαλιά μου αυτή τη στιγμή μου κοστίζει πολύ... Πάρα πολύ... Αλλά είμαι ευτυχισμένο να γνωρίζω ότι είσαι από τους πολύ τυχερούς ανθρώπους που έχει κοντά της όχι μόνον έναν, αλλά πάρα πολλούς φίλους να σε αγαπούν και να σε νοιάζονται...

Σου εύχομαι πάντα να κουβαλάς μια καρδιά γεμάτη και ανοιχτή σαν τη μυρωδιά της άνοιξης.

Σαν εκείνη του πατέρα σου...

Σε αγαπώ,
Το Μικρούλι Σου....

14.2.08

αμαν-αμαν.... εεεε.... Παιδιά, την "κάνω" για λιγάκι και θα'ρθω να σας πω τι είδα...

Ρώσοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να είναι, θεωρητικά, υπόθεση μηνών.

Τα ταξίδια στο χρόνο έχουν πολύ συχνά αποτελέσει το αντικείμενο μυθιστορημάτων σεναρίων και αν δινόταν η ευκαιρία, πολλοί θα τα δοκίμαζαν. Νέα μελέτη Ρώσων επιστημόνων έρχεται να ταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας αναφέροντας ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε μερικούς μήνες.

Η Ιρίνα Αρέφεβα και ο Ίγκορ Βόλοβιτς, μαθηματικοί, παρατήρησαν ένα φαινόμενο που συντελείται ως αποτέλεσμα της χρήσης του μεγάλου επιταχυντή στοιχειωδών σωματιδίων (Large Haldron Collider - LHC) του κέντρου πυρηνικών ερευνών CERN της Γενεύης. Ο LHC είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό όργανο του κόσμου σήμερα, διαμέτρου 27 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τη θεωρία των δύο επιστημόνων, η σύγκρουση ατόμων μέσα στον LHC μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τις συνθήκες δημιουργίας μιας τρύπας στο μέλλον. Στη μελέτη τους, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι συγκρούσεις μεταξύ πρωτονίων μέσα στον LHC μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία μηχανών του χρόνου (χώρο-χρονικές περιοχές με κλειστές χρονοειδείς καμπύλες) που καταρρίπτουν τη νομοτέλεια. Οι δύο Ρώσοι μάλιστα θεωρούν ότι η ίδια διαδικασία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας.

TA ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! Ciaoooooooooooooooooooo! :-)

Πληροφορίες: Kαθημερινή, New Scientist, Digital Trends, The Independent

10.2.08

Απ'τη Κική και το Κοκό, ποιόν να διαλέξω;;;

Καλημέρα ή Καλησπέρα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Ο ανταποκριτής του "μικρού Καναλιού" Μικρούλι έχοντας λάβει ομόφωνη λαϊκή εντολή σας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, καθώς και την εσωτερική αναστάτωση σε στρατόπεδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πάρε πάρε κόσμε.... Εδώ το ζεστό πράμααααααααααα!!!

Ο Γερουσιαστής Barack Obama κέρδισε αποφασιστικά σημαντικές νίκες έναντι της Hillary Rodham Clinton στις πολιτείες της Ουάσιγκτον (όχι το Washington, DC), της Nebraska, και της Λουϊζιάνα, χθες ημέρα Σάββατο, δίνοντας του ένα εντυπωσιακό προβάδισμα στη μάχη που διεξάγεται αυτό το μήνα, όταν ο "διαγωνισμός" για το Δημοκρατικό χρίσμα (διορισμός νέου Δημοκρατικού ηγέτη πριν τις εθνικές εκλογές των Ην. Πολιτειών) αναμένεται να ευνοήσει τον ίδιο το προσεχές διάστημα.

Οι επιτυχίες του Obama έρχονται να επικυρώσουν ένα ισχυρό πλεονέκτημά του έναντι της κ. Κλίντον στη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, παρέχοντας το σημαντικό "καύσιμο" για το "διορισμό" του που ακόμα αμφισβητείται. Φυσικά τα αποτελέσματα είναι ακόμα αμφίρροπα και αναμένεται να δούμε πολλά πράγματα ακόμα μέχρι να διευθετήσει η κ. Κλίντον τις σπατάλες που προέκυψαν μετά το ντέρπι της περασμένης "Σούπερ" Τρίτης, όπου οι δυο υποψήφιοι συγκρούστηκαν κατά μέτωπο από τη μια ακτή στην άλλη.

Σήμερα Κυριακή, κ. Obama και η κ. Κλίντον ειναι αντιμέτωποι στις προκριματικές εκλογές (caucuses) που λαμβάνουν χώρα στην πολιτεία του Maine.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ αναμένετο ο κ. Obama να κερδίσει την κούρσα του Σαββάτου, το περιθώριο που του εξασφάλισαν οι τελευταίες 3 νίκες ήρθε ως ευχάριστη έκπληξη στο στρατόπεδο Obama, ιδιαίτερα για τη Νεμπράσκα και την Ουάσινγκτον, η οποία προσέφερε χθες το μεγαλύτερο αριθμό αντιπροσώπων. Συγκεκριμένα, ο κ. Obama αιχμαλώτισε χθες το 68% των ψήφων, σε σύγκριση με την κ. Κλίντον, που έλαβε περιπου το 32%.

"Κερδίσαμε στη Λουϊζιάνα, που κέρδισε τη Νεμπράσκα, και μας κέρδισε την Ουάσινγκτον," αναφέρει ο κ. Obama σε διάρκεια ομιλίας του χθες στη Βιρτζίνια (φωτο από το Δείπνο των Δημοκρατών του Τζέφερσον, στο Richmond, VΑ). "Κερδίσαμε το Βορρά, και κερδίζουμε όλοι μαζί και το Νότο. Μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε την Τρίτη και στη Βιρτζίνια, αν είστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για τη μεγάλη αλλαγή."

Παρά τις σημαντικές νίκες του, στο Δημοκρατικό Κόμμα οι αντιπρόσωποι καθορίζονται αναλογικά με τον πληθυσμό μιας πολιτείας, και οι συνεργάτες της κ. Κλίντον διατηρούν ισχυρή πεποίθηση ότι η επικράτηση της κ. Κλίντον σε πολιτείες με μεγάλο αριθμό αντιπροσώπων θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις μετέπειτα εξελίξεις εσωτερικά. Το Associated Press εκτιμά ότι ο κ. Obama κέρδισε 69 αντιπροσώπους με τις τελευταίες 3 νίκες του το Σάββατο, ενώ η κ. Κλίντον κέρδισε 40 αντιπροσώπους.

Η προσοχή των πολιτικών αναλυτών έχει τώρα εστιαστεί στην πολιτεία του Maine όπου σήμερα Κυριακή κόσμος προσέρχεται στις κάλπες. Συνέχεια θα έχουν οι πολιτείες της Βιρτζίνια, του Μέριλαντ και επίσης το District of Columbia (εδώ κυρία! Εδώ!), στις οποίες διεξάγονται τα primaries (προκριματικές) την ερχόμενη Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου. Αναλυτές εκτιμούν ότι κ. Obama έχει το προβάδισμα στη Virginia και στο Maryland.

Σύμβουλοι της κ. Κλίντον έχουν προβλέψει ότι η ίδια δεν θα μπορέσει να κερδίσει οποιαδήποτε από τις προκριματικές εκλογές του Φεβρουαρίου, και δηλώνουν έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση της 4ης Μαρτίου, όταν οι ψηφοφόροι του Ρόουντ 'Αιλαντ, του Οχάϊο και ιδιαίτερα του Τέξας προσέρχονται στις κάλπες και αποφασίσουν ποιος από τους δύο Δημοκρατικούς μονομάχους θα λάβει το επόμενο μεγάλο μπλοκ αντιπροσώπων.

Εάν η κ. Κλίντον κερδίσει την πολιτεία του Maine, θα μπορέσει αυτό ως γεγονός να βοηθήσει και ψυχολογικά και οικονομικά το αμβλύ άκρο νικών που αναμένονται από τον κ. Obama στις 10 ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν μεταξύ της περασμένης Τρίτης και της 4ης Μαρτίου.

Χθες Σάββατο, με τις δημοσκοπήσεις τόσο κοντά, το κοινό έτρεξε με ενθουσιασμό στις κάλπες, ανεβάζοντας τα ποσοστά της προσέλευσης και φυσικά το ενδιαφέρον των καναλιών.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε από την εφημερίδα Omaha World-Herald ότι στη Νεμπράσκα, οι διοργανωτές σε δυο τοποθεσίες εξαιτίας του υπερβολικού αριθμού προσερχόμενων εγκατέλειψαν τις παραδοσιακές συνταγές και ζήτησαν από τους ψηφοφόρους να ρίχνουν στις κάλπες ακόμα και πρόχειρα αποκόμματα από φωτοτυπίες ψηφοδελτίων στο κουτί. Στο Sarpy County, προάστιο της Omaha, η κίνηση στο Highway 370 ήταν τόσο αυξημένη που χιλιάδες ψηφοφόροι εμφανίστηκαν σε ενα μέρος όπου οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει να δεχθούν μόλις μερικές εκατοντάδες.

Στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρει ρεκόρ αριθμού προσέλευσης, σχεδόν το διπλάσιο από τον προβλεπόμενο σε σύγκριση με το 2004 - έτος ρεκορ! - όταν 100,000 Δημοκρατικών πήγαν να ψηφίσουν.

Είναι δεδομένο φυσικά ότι η εκστρατεία του κ. Obama ξόδεψε πολλά χρήματα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις και στις τρεις πολιτείες.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, μετά την περασμένη Σούπερ Τρίτη, ο κ. McCain είναι αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής έχοντας κερδίσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Αμερικανού προέδρου. Ο κύριος ανταγωνιστής του, Mitt Romney, υπέκυψε στις αποδόσεις του αντιπάλου του και ανακοίνωσε την οριστική αναστολή της καμπάνιας του την περασμένη Πέμπτη.

Για όσους τα νούμερα παίζουν ρόλο, η τελευταία ψηφοφορία του Σαββάτου έδωσε στον κ. McCain 703 έδρες συνέδρων, στον κ. Huckabee 190 έδρες, και στον κ. Paul μόλις 42.

Χεστήκατε Θα Μου Πείτε..... Αλλά όπως τα'βλέπω στην Ελλάδα, τι να πώ;;;;
Ο αγών συνεχίζεται...