14.2.08

αμαν-αμαν.... εεεε.... Παιδιά, την "κάνω" για λιγάκι και θα'ρθω να σας πω τι είδα...

Ρώσοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να είναι, θεωρητικά, υπόθεση μηνών.

Τα ταξίδια στο χρόνο έχουν πολύ συχνά αποτελέσει το αντικείμενο μυθιστορημάτων σεναρίων και αν δινόταν η ευκαιρία, πολλοί θα τα δοκίμαζαν. Νέα μελέτη Ρώσων επιστημόνων έρχεται να ταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας αναφέροντας ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε μερικούς μήνες.

Η Ιρίνα Αρέφεβα και ο Ίγκορ Βόλοβιτς, μαθηματικοί, παρατήρησαν ένα φαινόμενο που συντελείται ως αποτέλεσμα της χρήσης του μεγάλου επιταχυντή στοιχειωδών σωματιδίων (Large Haldron Collider - LHC) του κέντρου πυρηνικών ερευνών CERN της Γενεύης. Ο LHC είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό όργανο του κόσμου σήμερα, διαμέτρου 27 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τη θεωρία των δύο επιστημόνων, η σύγκρουση ατόμων μέσα στον LHC μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τις συνθήκες δημιουργίας μιας τρύπας στο μέλλον. Στη μελέτη τους, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι συγκρούσεις μεταξύ πρωτονίων μέσα στον LHC μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία μηχανών του χρόνου (χώρο-χρονικές περιοχές με κλειστές χρονοειδείς καμπύλες) που καταρρίπτουν τη νομοτέλεια. Οι δύο Ρώσοι μάλιστα θεωρούν ότι η ίδια διαδικασία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας.

TA ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! Ciaoooooooooooooooooooo! :-)

Πληροφορίες: Kαθημερινή, New Scientist, Digital Trends, The Independent

2 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

2 διεγερμένα ηλεκτρόνια του p τροχιακού προσανατολισμένα λόγω της ερωτικής ροπής και έχοντα συνιστώσα στροφορμής σπίν Sz = +/-(1/2) σου στέλνουν τα χαιρετίσματα από την Αθήνα του 2006 όπου γυρίσανε για να σε κρατήσουν και να μη την ξανακάνεις μακριά τους.

Φιλιά
Κ&Κ

2/15/2008 11:37:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ωχ πάλι καμιά μαμακία θα γίνει. Όταν παίζουμε με τη φύση αυτή τιμωρεί ;)

2/16/2008 01:19:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home