10.11.07

Έκθεση 4 (διαθέτουμε και σχετικό βίντεο! Προς το τέλος...)


- Να το πάρει το ποτάμι;
- Ε, να το πάρει φυσικά! Τέτοιο που είναι...

Παρακολουθώντας τις ειδησιογραφικές εξελίξεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, και τον υπόλοιπο πλανήτη (βλ. Πακιστάν) κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ούτε ο τεμαχισμός της Πεντέλης, ούτε η εκλογή προέδρου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, ούτε τα συμπεράσματα του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας για τις ελλείψεις και αδυναμίες των μαθητών Α' Λυκείου που σε ποσοστό 92,3% "ξεχνάει" να χρησιμοποιεί τα σημεία σχολιαστικής στίξης, ενώ τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη είναι πυκνότατα, με ξαφνιάζουν αρκετά ώστε να ασχοληθώ περαιτέρω μαζί τους
*.

Το νέο που με έκανε να αναφωνήσω μοναχούλι μου "ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ!!!" ήταν η χθεσινή ωριαία εκπομπή Larry King Live, όπου ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσίασε με πρωτοφανή σοβαρότητα ένα πάνελ ομιλητών με θέμα ταμπού για τα αμερικανικά δεδομένα: τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (Unidentified Flying Objects) ή UFO!

Με μαρτυρίες γνωστών πολιτικών και ηθοποιών (όπως αυτή της Shirley McClain - φωτό) και σειρά εν αποστρατεία αεροπόρων και άλλων στρατιωτικών, επιστημόνων και ερευνητών, η εκπομπή ανήγγειλε τη συνέντευξη τύπου που θα λάβει χώρα αυτή τη Δευτέρα (12/11/2007) στην πόλη που κατοικώ προς το παρόν (Washington, DC) με θέμα: "
UFO Close Encounters - The Reality as Seen by Former High Level Government and Military Officials." Την ημερίδα επιμελήθηκε ο Steven Μ. Greer M.D., υπεύθυνος για το The Disclosure Project το οποίο από το 1993 προσπαθεί να φέρει το θέμα στην επικαιρότητα και το Κογκρέσο στη γωνία προκειμένου να πάρει τους πιστούς των UFO στα σοβαρά.

Συγκεκριμένα, ειδικοί από 7 χώρες θα συναντηθούν δίπλα από την πόρτα του αμερικανικού Κογκρέσου, στο National Press Club, για να μοιραστούν εμπειρίες και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το "φαινόμενο" των UFOs. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρώην Governor (Διοικητής) της Arizona, Fife Symington. Η ομάδα των ερευνητών, στρατιωτικών και λοιπών "ουφολόγων" (χεχεχεχεχε!!!), θα "ανοίξει" τις σελίδες πρώην μυστικών φακέλων συμπεριλαμβανομένων 2 πολυσυζητημένων υποθέσεων που ερευνήθηκαν στο παρελθόν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν Περουβιανό πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που εξαπέλυσε πυρά εναντίον αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου όταν τα ραντάρ του αεροπλάνου του υπέδειξαν τον "εισβολέα." Ο ίδιος καταθέτει ότι τα πυρά δεν "άγγιξαν" το ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο εξαφανίστηκε με κατεύθυνση τη στρατόσφαιρα μετά από μερικές περιστροφές υπεροχής γύρω από τον άξονά του.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά έναν Ιρανό πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που ενώ ήταν έτοιμος να ανοίξει πυρ εναντίον αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου ξαφνικά τα συστήματα του αεροπλάνου του δεν υπάκουαν στις εντολές του και οι ενδείξεις τους δεν ήταν πλέον ακριβείς.

Στο ερώτημα, πώς και τα UFO δεν έχουν προσγειωθεί ποτέ στο Λευκό Οίκο, ο Larry King και η Shirley McClain επανέφεραν στην επικαιρότητα, κείμενο του πρώη Προέδρου των ΗΠΑ, Χάρρυ Τρούμαν (στη φωτογραφία), ο οποίος σε επίσημη συνέντευξη τύπου ενώ ήταν Πρόεδρος, "ομολόγησε" την ύπαρξη αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου, το οποίο εμφανίστηκε στην περίφημη προεδρική αυλή του Αμερικανικού Προέδρου και έφερε τον πανικό σε υπαλλήλους ασφαλείας και παρατρεχάμενους!

Σύμφωνα με τη γνώμη ειδικών, οι περιπτώσεις και μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων υποδεικνύουν το σοβαρότατο φαινόμενο της παντελής έλλειψης εμπιστοσύνης που δείχνει η κοινωνία σε όσους "αποκαλύπτουν" την δική τους αλήθεια με μαρτυρίες, εικόνες, ηχογραφήσεις και βίντεο.

Αλλά οι χιλιάδες μαρτυρίες για εμφανίσεις και προσγειώσεις ιπτάμενων δίσκων είναι παλαιό φαινόμενο και δεν απέχει και πολύ η εποχή που μαρτυρίες κατέφθαναν καθημερινά στα γραφεία των Αρχών. Το φαινόμενο είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις, ώστε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναγκάστηκε να τους δώσει μια επίσημη ονομασία. Έτσι τα χαρακτήρισε 'Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (UFO).


Γιατί εκδηλώθηκε τέτοιο ενδιαφέρον για τους ιπτάμενους δίσκους; Κύριος λόγος ήταν ότι τα τέλη της δεκαετίας του 1940 ήταν μια εποχή τεχνολογικών επιτευγμάτων και οραμάτων. Από τη μια η ανθρωπότητα είχε ζήσει την καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, στην Ιαπωνία, από την ατομική βόμβα, τα τζετ έκαναν τις πρώτες τους πτήσεις σπάζοντας το φράγμα του ήχου και τα ταξίδια στο διάστημα φάνταζαν δυνατά χάρη στους πυραύλους. Παράλληλα μια σειρά από φουτουριστικά αεροπλάνα άρχισαν να δοκιμάζονται από την αεροπορία των ΗΠΑ. Οι Πτέρυγες του Νόρθροπ και το Chance-Vought V-173 έμοιαζαν εκπληκτικά με τα σημερινά βομβαρδιστικά Stelth B-2. Το αεροδυναμικό σχήμα τους, που έμοιαζε με δίσκο, τροφοδότησε τη φαντασία ορισμένων όσων πίστευαν ότι ανώτεροι εξωγήινοι πολιτισμοί γνώριζαν τα μυστικά των διαστρικών ταξιδιών και μας επισκέπτονταν συχνά.

Κάπως έτσι φτάσαμε στον 21ο αιώνα. Οι αναφορές για την εμφάνιση διαστημοπλοίων δεν έχουν σταματήσει. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης υπάρχουν ομάδες από λάτρεις των εξωγήινων οι οποίες ερευνούν κάθε σημάδι που θα επιβεβαιώσει την ύπαρξή τους. Στις ΗΠΑ έχει συσταθεί το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς UFO, το οποίο ενημερώνεται καθημερινά για τις εξωγήινες επισκέψεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, μόνο το 2003 καταγράφηκε η παρουσία 3.960 UFO πάνω από τις ΗΠΑ. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι εξωγήινοι προτιμούν την ηλιόλουστη πολιτεία της Καλιφόρνια, όπου εμφανίζονται περισσότερο. Σήμερα οι ρετρό ιπτάμενοι δίσκοι είναι τόσο σπάνιοι όσο και πριν από το 1947. Τα UFO του 21ου αιώνα είναι φωτεινές μπάλες που κινούνται μόνες τους ή σε σμήνη και κάνουν την εμφάνισή τους κοντά σε εμπόλεμες ζώνες όπως το Ιράκ ή η Γιουγκοσλαβία.

Και στην
Ελλάδα; Μία απ' τις αξιοσημείωτες αναφορές αποκαλήφθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, 1990 στην περιοχή της Αταλάντης, λίγο έξω από τη Λαμία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, εντοπίστηκαν δώδεκα ή δεκατρία ιπτάμενοι δίσκοι, που πετούσαν ο ένας πίσω από τον άλλο. Κάποια στιγμή το ένα απ' αυτά τυλίχτηκε στις φλόγες και προσγειώθηκε σε παρακείμενο λόφο. Μαζί του προσγειώθηκαν και άλλα δύο, ενώ τα υπόλοιπα είχαν σχηματίσει γύρω του ένα ενεργειακό πεδίο που εμπόδιζε τη φωτιά να εξαπλωθεί στο διπλανό πευκοδάσος. Τελικά η πυρκαγιά έσβησε και τα σκάφη απογειώθηκαν για να συναντήσουν το υπόλοιπο σμήνος. Την επόμενη μέρα το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Αεροπορίας συνέλεξε, μετά από υπόδειξη των κατοίκων, μερικά μεταλλικά κομμάτια. Στο πόρισμα αναφερόταν ότι τα κομμάτια ανήκαν σε κάποιο παλιό δορυφόρο. Ή μήπως όχι;

Και το ερώτημα έρχεται αυτόματα στο μυαλό και του μεγαλύτερου σκεπτικιστή: Εάν όντως αυτά τα φαινόμενα είναι υπαρκτά και η εξήγησή τους εάν όχι ανύπαρκτη το λιγότερο δεν είναι ευχάριστη, τί ακριβώς φοβούνται οι κυβερνήσεις του κόσμου τούτου και δεν ανακοινώνουν τις επισκέψεις των αστρικών γειτόνων μας; Τον πανικό ή τα αποτελέσματά του; Ή μήπως το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό μέχρι να μας "τελειώσει" ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας, όπως μας τελείωσε ο Ψυχρός Πόλεμος και ο Πόλεμος των Άστρων; *εννοώ αυτόν με γήινους ανταγωνιστές!*


Το σίγουρο είναι ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι, και ανεξήγητα φαινόμενα για το περιορισμένο μυαλό και λογική μας, οι θρησκευόμενοι και μη αυτού του πλανήτη, αγκαλιά με τους αισιόδοξους, κινδυνολόγους, ανοιχτόμυαλους, και περίεργους, θα φέρνουν το θέμα των "άγνωστων επισκεπτών" στην επικαιρότητα μέχρι την "αποκάλυψη" του συνταρακτικού δεδομένου. Ποιό είναι αυτό; 'Οτι μπορεί και να μην είμαστε μόνοι μας σε αυτό ή το διπλανό Σύμπαν. Ότι μπορεί τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και έφτιαξαν θάλασσες, βουνά και βιολογικούς οργανισμούς, να δημιούργησαν κι άλλους οργανισμούς, με ή χωρίς μεγάλα μάτια, *αλλά σίγουρα με πιο ανεπτυγμένη νόηση,* που τους τρώει η περιέργεια να δουν τι συμβαίνει στο μπλε διαστημόπλοιο (3ος πλανήτης δεξιά) και τι μας έχει πιάσει και τα'χουμε κάνει κουλουβάχατα! Αξιοσημείωτο είναι ότι το Βατικανό έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα επιστημόνων με αποκλειστικό σκοπό την έρευνα, καταμέτρηση και διαστάυρωση στοιχείων σχετικά με τους άγνωστους επισκέπτες μας!

Ο φόβος ότι τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας θα πάψουν να αποτελούν σενάρια αλλά συμβάντα και πως και μόνο η σκέψη ότι δεν είμαστε μοναχούλια μας θα πανικοβάλουν τόσο την κοινή γνώμη ώστε να ανατρέψουν κυβερνήσεις και οικονομίες δεν είναι καινούργιος, αλλά υπάρχει δεκαετίες τώρα. Το τί θα συμβεί εάν τα σενάρια γίνουν όντως αντικείμενο καθημερινών συζητήσεων και οι εικόνες κατακλύσουν τα ειδησιογραφικά πρακτορεία είναι άγνωστο (λέμε τώρα...) αλλά σίγουρα ενδιαφέρον.
Το μέλλον θα δείξει...


*Η διαπίστωση βέβαια ότι το
73% των δεκαεξάρηδων δεν διαθέτει αλληλουχία στα γραπτά του είναι τραγική για την ανταγωνιστικότητα και το μέλλον των Ελλήνων, με τις τόσο σοβαρές αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στην επιχειρηματολογία των κειμένων τους, αλλά όπως και να το εξετάσει κανείς, μαθαίνουμε αυτά που μας ταΐζουν!


9 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Εμένα γιατί δεν μ' έχουν πάρει ακόμη μαζί τους; :(

11/12/2007 12:30:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

Δεν έχω ιδέα μικρή μου!
Εάν θέλεις να το ερευνήσεις όμως, δεν έχεις παρά να στηθείς σε κανα ξέφωτο και να κάνεις δεήσεις με κατεύθυνση το υπερπέραν.
;-Ρ

11/12/2007 05:02:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

Tι ακριβώς έχεις κάνει με τα σχόλιά σου και δεν μπορώ να αφήσω σημείωμα στην πόρτα σου με σήμα "Κλειστόν";
:-)
Φιλιά,
Μ

11/12/2007 09:32:00 μ.μ.  
Blogger zero said...

Αχ! το αγαπημενο μου θεμα. Η καλλιγραφια ορθογραφιμενη και συντακτικα σωστη.

(τι εγραψα τωρα ο Ε.Τ.)

11/13/2007 04:21:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

:-)
Kαλώς όρισες Zero+!
Κοίτα σύμπτωση...
και 'μένα το αγαπημένο μου είναι, αλλά σαν σωστός σκράπας (...που είμαι) δεν έχω ιδέα πότε τυγχάνει να είναι και σωστή. Το παλεύω όμως...
;-Ρ

11/13/2007 09:03:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Το έκλεισα για λίγο το μαγαζάκι.
Ως confused τα έχω κάνει λίγο μπάχαλο στην "real life" και κάνω διάλειμμα μήπως μπορέσω να συμμαζέψω ότι συμμαζεύεται.
Μάκια :))

11/14/2007 02:28:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

OK! Eύχομαι να ανοίξεις και πάλι τις πόρτες σου και να μας τρατάρεις το κατα δύναμην με άρωμα αγιόκλιμα και βασιλικό! ;-)
Βuenos notches!

11/15/2007 07:08:00 μ.μ.  
Blogger Unknown said...

και γω κάθε μέρα βλέπω πολλά ουφο πρώτα από όλα στη βουλή, έπειτα στην τιβί τόσο που αναρωτιέμαι μήπως τελικά δεν είναι αυτοί αλλά εγώ, λες;;;;;;;;;) the truth is out there

11/22/2007 06:50:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

Έτσι... έτσι...
Αλλά αφού τα βλέπουμε όλοι, αναρωτιέμαι γιατί αμφιβάλουμε ακόμα...
;-)

11/22/2007 03:58:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home