13.10.06

Any comments???

... Tο δικό μου... "Παρασκευή και 13!" ;ο) Την Τετάρτη "προσγειώθηκε" άλλο ένα αεροπλανάκι σε ένα κτίριο στο Μανχάταν και μου έκανε εντύπωση η ηρεμία με την οποία το αντιμετώπησε ο κοσμάκης εδώ. Μετά έμαθα ότι ο πιλότος ήταν αθλητής baseball και μάλιστα από τους πλέον γνωστούς, ότι ο κόσμος λυπήθηκε, για μερικά δευτερόλεπτα ίσως και να πανικοβλήθηκε, αλλά στο τέλος... νηνεμία...

Μετά ανοίγω το λογαριασμό μου και διαβάζω αυτό που ακολουθεί...

To έλαβα με mail, αλλά με άφησε με αρκετά ερωτηματικά και είπα όσοι από εσάς δεν το έχετε "θαυμάσει" να το διαβάσετε πρώτα και μετά να δείτε και το βίντεο πατώντας το λινκ στο κάτω μέρος.

Την νεκρική σιωπή του πρωινού της 11/09/2001 ακολούθησαν οι κραυγές και οι πόλεμοι του κυβερνήτη Τζόρτζ Μπους.

Πέντε χρόνια μετά, κάποιες απλές φωνές συνεχίζουν να θεωρούν πως υπάρχουν «θεωρίες συνωμοσίας» για το γεγονός εκείνο, που πλησιάζουν την αλήθεια. Ίσως μάλιστα, να είναι και η αλήθεια...

Αντιγράφω από το «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας λόγια από την συνέντευξη του Αμερικάνου καθηγητή Τζέιμς Φέτζερ στον Γιάννη Μπογιόπουλο.

Ο Φέτζερ είναι ακαδημαϊκός και ερευνητής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να μην πάρει σοβαρά τα όσα λέει. Άλλωστε, μια απλή ανάγνωση θα σας πείσει ότι ομιλούμε για «κοινή λογική» :

«Τα φυσικά ευρήματα είναι τα θεμέλια της δικής μας ανάλυσης (σ.σ. για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001). Η κυβερνητική άποψη καταρρίπτει τους νόμους της Φυσικής και της Μηχανικής και δεν είναι δυνατόν να είναι αληθινή.

Για παράδειγμα, κάθε κτίριο είχε 47 ατσάλινες κολόνες στον πυρήνα, διασυνδεόμενες σε μια πολύπλοκη δομή. Μπορούσαν να στηρίξουν βάρος δεκαπλάσιο από όσο είχαν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως ήταν η σύγκρουση με τα αεροπλάνα και η φωτιά από τα καύσιμα τους που οδήγησε στην κατακόρυφη κατάρρευση. Όμως τα κτίρια ήταν κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέξουν σύγκρουση με αεροπλάνο.

Ο Φράνκ Ντεμαρτίνι, που ήταν συντονιστής στην κατασκευή των δίδυμων πύργων, λέει πως η σύγκρουση αεροπλάνου με τα κτίρια, ακόμα και εάν ήταν πολλαπλή, θα ήταν ανάλογη με το να καρφώνεις μολύβια σε κουνουπιέρα.

Δεύτερο : Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που μπορούν να φτάσουν φλεγόμενα τα καύσιμα των αεροπλάνων, στις ιδανικότερες συνθήκες και με άφθονο διαθέσιμο οξυγόνο, είναι 1.800 βαθμοί Φαρενάιτ.

Αυτές οι φωτιές έκαιγαν πολύ χαμηλότερα.. σε εργαστηριακά πειράματα υπολογίστηκε ότι έκαιγαν περίπου σε 500 βαθμούς. Το ατσάλι στο σκελετό του κτιρίου λιώνει στους 2.800 βαθμούς, δηλαδή σε 1.000 βαθμούς παραπάνω από την υψηλότερη θερμοκρασία που θα μπορούσε να προκληθεί από τα καύσιμα.

Ακόμη, πάντα σύμφωνα με τα πειράματα, το ατσάλι, θα μπορούσε να αντέξει σε θερμοκρασία 2.000 βαθμών για έξι συνεχής ώρες, χωρίς να δείξει εμφανή κόπωση. Το ένα κτίριο, ο νότιος πύργος που έπεσε πρώτος - ενώ ήταν ο δεύτερος που χτυπήθηκε -, κατέρρευσε ή καλύτερα εξαφανίστηκε έπειτα από μια ώρα.

Ο βόρειος πύργος έπειτα από μιάμιση ώρα. Έτσι, οι φωτιές έκαιγαν σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία για πολύ μικρότερο διάστημα για να αποδυναμώσουν το ατσάλι. Δεν θα μπορούσε να λιώσει, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, γιατί το ατσάλι δεν θα μπορούσε υπό αυτές τις συνθήκες.

Ακόμη, συζητήσεις με πολιτικούς μηχανικούς, με έχουν πείσει πως η σχεδίαση του κτιρίου ήταν τέτοια που δεν θα έκανε κατακόρυφη κατάρρευση. Υπάρχει ένα και μοναδικό πιθανό σενάριο για να γίνει μια κατακόρυφη κατάρρευση. Έπρεπε όλες οι κολόνες υποστήριξης να κοπούν την ίδια στιγμή. Αυτό είναι εντελώς γελοίο! Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό μέσω θερμότητας. Μπορεί να γίνει μόνο μηχανικά ή με την χρήση εκρηκτικών.»

Ο καθηγητής Φρέιζερ στέκεται σε ένα ακόμα συγκλονιστικό στοιχείο, το χρόνο της κατάρρευσης των πύργων : «Η επίσημη επιτροπή που ερεύνησε το θέμα αναφέρει στην σελίδα 305 του πορίσματος ότι ο νότιος πύργος έπεσε σε δέκα δευτερόλεπτα. Το εκπληκτικό είναι ότι εάν αφήσω εάν αντικείμενο απ' αυτό το ύψος θα φτάσει στο έδαφος σε 12 δευτερόλεπτα! Αυτό σημαίνει ότι τα κτίρια έπεσαν με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν της ελεύθερης πτώσης! Δεν υπήρχε η παραμικρή αντίσταση από τους κάτω ορόφους. Είναι φαινόμενο που είναι αδύνατο να εξηγηθεί με τη Φυσική, χωρίς την μαζική χρήση εκρηκτικών.....

Άλλα συγκλονιστικά από την συνέντευξη του ακαδημαϊκού καθηγητή που ηγείται του σχήματος. «Ακαδημαϊκοί για την αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου» και αριθμεί περίπου 300 μέλη, τα περισσότερα από τα οποία έχουν την δυνατότητα επιστημονικών ερευνών :

«Αν η έρευνα μας είναι σωστή, η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει βία και απειλή βίας για να εγκαταστήσει το φόβο στον αμερικάνικο λαό.

Οι Ντικ Τσέινι, Ντόναλντ Ράμσφελντ και Πολ Γούλφοβιτς θέλουν να δημιουργήσουν μια αμερικανική αυτοκρατορία. Μας το είπαν! Μας είπαν τι θέλουν να γίνει. Σχεδίασαν ένα λεπτομερές σχέδιο. Λέγεται «πρόγραμμα για το νέο αμερικάνικο αιώνα».

Η ιδέα ήταν να φτιάξουν μια σειρά από ισχυρές βάσεις σε όλον τον κόσμο και να επεμβαίνουν επιθετικά στη Μέση Ανατολή - όχι μόνο για να ελέγχουν τα φυσικά αποθέματα εκεί αλλά και για να αποκτήσουν πολιτική επιρροή σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή.

Αλλά πιθανότατα ο αμερικανικός λαός δεν θα ήταν διατεθειμένος να υποστεί οικονομικές θυσίες και τις απώλειες των ιδίων του των παιδιών για να υποστηρίξει αυτό το σχέδιο, εκτός εάν υπήρχε κάποιο φοβερά τραυματικό γεγονός, παρόμοιο με το Περλ Χάρμπορ....

Υπήρξε ένα θέμα ασφαλείας στους δίδυμους πύργους, δυο εβδομάδες πριν την 11/09. τα κτίρια έκλεισαν, οι υπάλληλοι πήγαν σπίτι τους, οι κάμερες ασφαλείας έσβησαν και οι μηχανικοί μπήκαν μέσα. Ήταν η ώρα που τοποθετήθηκαν τα εκρηκτικά.

Ο Στίβεςν Τζόουνς, καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο ΒΥU, υπολόγισε ότι χρειάζονταν περίπου δέκα επισκέψεις από δέκα άτομα για να φυτευτεί η απαραίτητη ποσότητα των εκρηκτικών.

Η υπεύθυνη εταιρία για την ασφάλεια του WorldTradeCenter ήταν η Securecom. Ένας από τους διευθυντές ήταν ο Μάρβιν Μπους, αδελφός του προέδρου Μπους και ένας άλλος ξάδελφός του. Όπως λένε και στα δικαστήρια, υπήρχε το κίνητρο, τα μέσα και η ευκαιρία.

Υπήρχε και το WorldTradeCenter 7 που έπεσε στις 5,20 το απόγευμα. Αυτό ήταν ένα κτίριο 47 ορόφων, που δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο και δεν είχε φωτιές από καύσιμα.

Ο Λάρι Σίλβερσταϊν, που το νοίκιαζε, το είχε ασφαλίσει κατά τρομοκρατικής επίθεσης έξι εβδομάδες πριν για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν μια κλασική ελεγχόμενη κατεδάφιση με την χρήση των εκρηκτικών.


και δειτε και αυτο..
http://911physics.atspace.com/Pages/WTCFlash.htm

10 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Ζούμε σε έναν κόσμο που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το προσωπίο του σωτήρα για να γίνει φονιάς, να σκοτώσει τα ίδια του τα παιδιά για να μπορεί να τα χειραγωγίσει.Δεν μπορώ να πω οτι με σόκαρε κατι απο αυτα που διάβασα, γιατι η ιστορία και οι πράξεις των "μεγάλων αντρών" μας έχουν φτάσει πλέον σε αυτό το σημείο, να μην μας εκπλήσσει καμία απο τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να έχουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους στις φρικαλαιότητες που ακολουθούν μετα απο μια τραγωδία.Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ενας ολόκληρος λαός ( η τουλάχιστον η πλειοψηφία που εκλέγει και υποστηρίζει τον κ. Μπους και το συνάφι του ) ζεί με παρωπίδες.Αλλά μάλλον οταν ζεις μέσα σε ένα ξεπεσμένο ηθικά κράτος τίποτα δεν μπορεί να φανεί αρκετά φρικτό στα μάτια σου, η θλίψη κρατάει μερικά λεπτα και μετά αλλάζεις κανάλι.Δεν απέχουμε και πολύ απο τις εποχές των μεγάλων επαναστάσεων που ο λαός έριχνε τους βασιλιάδες για να φέρει τη δημοκρατία, η ιστορία επαναλαμβάνεται, η δημοκρατία εχει περίεργη ερμηνεία στις μέρες μας, αλλά ποιος εχει το σθένος να βγάλει τις παρωπίδες και να αντιδράσει?

10/13/2006 03:41:00 π.μ.  
Blogger Unknown said...

Γεγονός είναι ότι πιστεύω πως η κυβέρνηση Mπούς έχει βάλει με κάποιο τρόπο το χεράκι της στο θέμα της 911.

Τώρα το ζήτημα του ατσαλιού. Κατά την γνώση μου, το δομικό υλικό δεν ήταν καθαρές ατσαλόβεργες, αλλά στρώματα ατσαλόβεργας που περιέκλειαν πολυμερές. Αλλιώς το βάρος θα ήταν απαγορευτικό. Το κατασκευαστικό σφάλμα ήταν πως το πολυμερές δεν ήταν αυτοσβαινόμενο (δηλαδή PVC) ώστε να μην πάρει φωτιά. Από την στιγμή που κάηκε το εσωτερικό πολυμερές, το οικοδόμημα έγινε πιό σαθρό.

Τώρα το θέμα της κατεδάφισης.... Όντως θυμίζει πολύ ελεγχόμενη κατεδάφιση. Αυτό είναι η κύρια ένστασή μου. Ότι στατική και να φτιάξεις σε ένα κτίριο, μόνο με ταυτόχρονη κοπή όλων των κολώνων μπορεί να γκρεμιστεί κάθετα!

Άκουσα κάτι άλλο όμως τώρα τελευταία που μου κάνει εντύπωση. Οι ΗΠΑ θα φτιάξουν φράχτη στο μεξικό για να ελέγξουν την λαθρομετανάστευση. Μα δεν είναι οξύμωρο να ελέγχουν έτσι τα αεροδρόμια τους και να δημιουργούν κάθε τρείς και λίγο πανικό για να αποτρέψουν την είσοδο τρομοκρατών, όταν οι ίδιοι παραδέχονται ότι είναι αδύνατο να ελέγξουν την λαθρομετανάστευση;

Αυτό για εμένα αποδεικνύει ότι θέλουν έλεγχο μέσα στην χώρα, αφού ο έλεγχος εισόδου ούτως ή άλλως είναι αδύνατος και συνεπώς ψεύδονται όταν λένε πως γι' αυτό παίρνουν τα μέτρα....

10/13/2006 05:27:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@μαράκι: Να ξεκαθαρίσω ότι συμφωνώ μαζί σου στα όσα καταθέτεις. Έχω όμως μερικά πράγματα να προσθέσω έχοντας πλέον ζήσει πάνω από 2 χρόνια σε αυτόν τον τόπο και μάλιστα στην πρωτεύουσά του. Λοιπόν...
- Η χειραγώγιση της κοινής γνώμης και ο τρόπος επιβολής των όποιων αποφάσεων παίρνονται με γνώμονα το "κοινό συμφέρον," δεν είναι προνόμιο μόνο των Αμερικανών. Κατά κοινή ομολογία, τα ΜΜΕ εδώ έχουν τις "συμπάθειες" και τις "αντιπάθειές" τους, αλλά κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα μπορώ να σου πω, είναι ότι ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ. Σε ποιο βαθμό και πόσο δυνατά την αντιλαμβάνονται ή επιλέγουν να την αντιληφθούν οι πολίτες αυτής της χώρας, είναι το μεγάλο ζήτημα. Διότι ο καθηγητής που είπε τα όσα έβγαλα στο μπλογκ μου, είναι Αμερικανός. Διότι ο χειρότερος κριτής αυτής της κατάστασης, που χρησιμοποιεί όσα μέσα διαθέτει, και πίστεψέ με είναι αρκετά, είναι επίσης Αμερικανός. Ο μέσος Αμερικανός όμως, έστω και εαν αντιδρά στον τρόπο ή το βαθμό αντιμετώπισης της όποιας κρίσης, παραμένει συσπειρωμένος γύρω από την ίδια σημαία, την ίδια γραμμή, όπως σε ένα καθόλα ομοιογενές έθνος--εντυπωσιακό όταν εδώ δεν υπάρχει ομοιογένεια σε καμία περίπτωση και η ιστορία τους δεν ξεπερνά τα 200-κάτι χρόνια! Εάν βάλεις και την παράμετρο της "ευκαιρίας" της ικανής συνθήκης να στελεχώσει εταιρίες και εξάρσεις "πατριωτισμού," ο χάρτης των συμπεριφορών περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Κρίνε μόνη σου και από την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες με την κρίση στην παιδεία στην Ελλάδα και τις τοπικές νομαρχιακές/δημοτικές εκλογές. Προβλήματα εθνικά, πάντα θα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις πάντα θα -και πρέπει- να ακούγονται. Το θέμα είναι τι κάνουν οι πολλοί, που το έλλειμα του δημοκρατικού πολιτεύματος, ας είμαι σθεναρά υποστηρικτής του συγκεκριμένου πολιτεύματος, είναι η ψευδαίσθηση ότι αυτοί αποφασίζουν με τους εκλογικούς αντιπροσώπους που αυτοί εξελέγουν στις κατάλληλες θέσεις. Εδώ έρχεται και τό έλλειμα δημοκρατίας που εδώ "σε μία χώρα" γίνεται πιο αισθητό από ότι στην Ενωμένη Ευρώπη, ή ιδιαίτερα στα μικρά έθνη (όπως Ελλάδα) που η δύναμή τους εκ των προτέρων είναι περιορισμένη.
- Η Δημοκρατία, έχει όντως πολλές ερμηνείες (έστω και περίεργες για τις μέρες μας όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις). Όμως ποια η διαφορά της συγκεκριμένης κατάστασης, της αδιαφορίας, του κυνισμού, και της απέχθειας στην πολιτική ελίτ, υπάρχει από τις ημέρες του Περικλή, εάν ορίσουμε εκείνη την περίοδο, ως δημοκρατική περίοδο; Γυναίκες και ΣΚΛΑΒΟΙ δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, όπως ούτε όσοι δεν ήταν "καθαροί" Αθηναίοι. Άρα το έλλειμα, εάν το εξετάσσουμε στη βάση του ποιοι αποφασίζουν, υπήρχε ανέκαθεν. Εδώ μπορεί ο Έλληνας, ο Μεξικάνος, ο Ινδός, ο Κινέζος, ο Άγγλος, ο Γερμανός, ο Αμερικανός Βοστονέζος (π.χ. 3ης γενιάς Ιρλανδός), ή ο Κενυάτης να ψηφίζει, αρκεί να είναι Αμερικανός πολίτης (που γίνεται εάν εργάζεται και αποδίδει καρπούς χωρίς προβλήματα για 5-10 χρόνια), για να εκλέξει τον οποιοδήποτε σε κάποια θέση ισχύος. Με τρία συστήματα ελέγχου, το Κογκρέσο (Senators & Congressmen), το Λευκό Οίκο (President)και το Ανώτατο Δικαστήριο (Judges), προσπαθούν οι Αμερικανοί να εξισσορροπήσουν την κατάσταση και να φέρουν ένα αποτέλεσμα ικανοποιητικό, όσο και εάν αυτό μας "ξαφνιάζει" στα μάτια των ψηφοφόρων τους εσωτερικά. Τι θέλει ο μέσος Αμερικανός; Να έχει δουλειά, να μπορεί να πάει στη δουλειά με γεμάτο το ντεπόζιτο της βενζίνης, να έχει χρόνο και διάθεση για τα παιδιά του, να έχει τρόφιμα και πράγματα το σπίτι του, να μπορεί να τρώει και να πηγαίνει διακοπές, κτλ. Ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με τον Έλληνα, που είναι επίσης "καταδικασμένος" να τις ζητήσει από τους παρακεντέδες (έστω και εκλεγμένους, αυτό δεν αλλάζει κατ'ουσίαν τη φύση τους) τον διαφόρων "Μεγάλων Ανδρών" όπως καταθέτεις. Όμως ενώ στην Ελλάδα ψηφίζει πάνω από το 80% του εκλογικού σώματος, εδώ το ΕΓΚΛΗΜΑ είναι ότι ψηφίζει το 35% άντε μέχρι το 45%. HUGE DIFFERENCE που λένε και τα Αμερικανάκια όταν εντυπωσιάζονται από κάτι. Το γιατί δεν ψηφίζει το υπόλοιπο τμήμα του εκλογικού σώματος είναι το απίστευτο επίτευγμα της Αμερικής. Διότι ΌΠΟΙΟΣ και να ανέβει τα σκαλιά της εξουσίας, τα ίδια πράγματα (με ελάχιστες διαφορές) θα εφαρμόσει ως προς το εσωτερικό της χώρας που μαστίζεται από τεράστια προβλήματα όπως η λαθρομετανάσταση που αναφέρει ο Darthiir the abban. Το σημαντικό για τους Αμερικανούς που αδιαφορούν, δεν είναι η πλύση εγκεφάλου που υφίστανται όπως νόμιζα στην αρχή (υπάρχει, αλλά δεν είναι αυτή. Όλοι ενημερώνονται εάν θέλουν. Το θέμα είναι γιατί δεν θέλουν, ή καλύτερα γιατί αδιαφορούν. Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Γιατί ΟΠΟΙΟΣ και να είναι Αρχηγός αυτών των προβάτων τα ίδια θα εφαρμόσει. Και το σημαντικότερο, γιατί οι Αμερικανοί είναι σίγουροι ότι η διοίκηση, έστω με τη γραφειοκρατία της και τους αργούς της ρυθμούς θα λειτουργεί για τον οποιοδήποτε. Αξίζει να σου δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Όταν έφτασα για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές εδώ, πήγα να βγάλω δίπλωμα οδήγησης για να μπορώ να οδηγώ και γιατί ως "μετανάστης" ήθελα να έχω τη δυνατότητα να αποδείξω την ταυτότητά μου χωρίς να φοβάμαι ότι θα χάσω το διαβατήριό μου κουβαλώντας το πέρα δώθε όπου πήγαινα. Πόσο χρόνο μου πήρε η απόκτηση του διπλώματος; 2 ώρες!!! ΔΥΟ ΩΡΕΣ!!! Μαζί με την ουρά, τις εξετάσεις, την γραφειοκρατία, τα παράβολα, τις αιτήσεις, τη φωτογραφία, την εκτύπωση ή την πλαστικοποίση του διπλώματός μου. 2 ώρες παιδιά!!! Εγώ ο "μετανάστης" στα μάτια τους, είχε τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ δικαιώματα με τον Αμερικανό συνάδελφό τους! Αυτά βλέπουν κατά τη γνώμη μου και οι ίδιοι οι Αμερικανοί, και σου λένε, δεν παν να γίνεται της ΠΟΥΤΑΝΑΣ στον πλανήτη, σημασία έχει η δική μου βενζίνη να μην ανέβει και τα παιδιά μου να μπορούν να οδηγούν το αυτοκινητάκι τους στα 16. Προς Θεού, δεν επικροτώ την αδιαφορία που τους δέρνει, απλώς προσπαθώ σαν μικρούλι που είμαι να την εξηγήσω, για να μην λαλήσω!

Αυτά τα πολλά είχα να προσθέσω στα εύστοχα σχόλιά σου (και έχω κι άλλα) αλλά τα αφήνω για τον κυριούλη από κάτω, και επίτρεψέ μου να σε καλωσορίσω στο μπλογκ μου! :ο)

Φιλιά!

10/14/2006 09:35:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@darthiir the abban:
Γλυκιέ μου Darthiir the abban, διαφωνώ μαζί σου, γιατί το ένα ΔΕΝ συνεπάγεται το ΑΛΛΟ! Άλλο να έχεις τον έλεγχο συγκεκριμένων σημείων εισόδου (βλ. αεροδρόμια, λιμάνια) και άλλο χέρσας γης. Μίλια χώματος συνδέουν τη μία χώρα με την άλλη και ενώ στη μία χάφτουν μύγες, στην άλλη έχουν την εντύπωση ότι θα φάνε και λίγο τσιτσί (κρέας). Τώρα για το "Τοίχος" παρόλο που διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως, δεν είμαι στραβή και καταλαβαίνω το που το πάνε. Το πρόβλημα είναι οικονομικό, ταξικό και γλωσσικό. Δεν έχει καμία σχέση με την "τρομοκρατία" και ελπίζω να μην το παρουσιάζουν έτσι τα εκεί ΜΜΕ! Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ο μέσος Αμερικανός γεννάει 2 παιδιά, ο Μεξικάνος, Κουβανός, κτλ. κάνει πάνω από 5! Όταν σε πρόσφατο ταξίδι μου στο Los Angeles και στο Miami, συνειδητοποίησα ότι η 3 γλώσσα που έπρεπε να είχα μάθει ήταν τα Ισπανικά εάν ήθελα να αγοράσω ένα κιλό ντομάτες που λέει ο λόγος, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Δεν τους ενοχλεί που υπάρχουν φθηνά εργατικά χέρια. Τα χωράφια τους τα χρειάζονται! Αυτό που τους ενοχλεί, είναι ότι με το σύστημα "ίσων" ευκαιριών που έχουν εγκαταστήσει τα "δικά" τους παιδιά, που μορφώνονται στα ακριβά πανεπιστήμια και έχουν απαιτήσεις μεγαλοστελεχών δεν πάνε ούτε τη φάρμα του μπαμπά να επισκεφθούν στο Κεντάκι όταν αποφοιτήσουν. Το θέμα είναι επίσης, ότι όλοι προσαρμόζονται. Από το μενού των τηλεφωνικών υπηρεσιών (πατήστε 2 για οδηγίες στα αγγλικά και 3 για τις ίδιες στα ισπανικά) μέχρι το συνοικιακό παντοπωλείο, όλοι καταννοούν την δύναμη των ανθρώπων που εισρέουν. Όταν καταλαβαίνουν ότι σύντομα είναι και εκλογική *τεράστιο θέμα* τότε το δίλλημα αγάπης-μίσους οξύνεται και έρχονται αντιμέτωποι με τις ίδιες αξίες που καλούνται να υπερασπίσουν με τις εισβολές τους σε "ξένα" εδάφη.

ΓΑΜΑ ΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Ο έλεγχος που αναφέρεις συμφωνώ ότι είναι πρακτικά αδύνατος! Με μία χώρα 3 φορές σαν την Ευρώπη, ότι σύστημα ελέγχου και να φτιάξεις, εφόσον δεν ξεπερνάς τα 290 εκ. είναι αδύνατον να πετύχει. Για τα συγκεκριμένα σημεία ελέγχου όμως, εκεί που μπορούν να μας μαντρώνουν σαν τα σκυλιά και να μας εμβολιάζουν, δεν θα δείξουν κανέναν οίκτο. Και για το πρεστίζ της υπόθεσης, αλλά και για την ουσία του ελέγχου. Παλιά ήταν η παράνομη εισαγωγή. Τώρα έχουν άλλη μια δικαιολογία να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και να περπατάς ξυπόλητος μέσα από μηχανήματα. Στην Ελλάδα, με τον αριθμό των λαθρομεταναστών να αυξάνεται σταθερά, σε μια χώρα που μόλις ξεπερνά τα 10 εκ. η διαφορά και η έκρηξη θα είναι γιγαντιαία εάν δεν τους ενσωματώσουμε. Το επίτευγμα των προβάτων εδώ, είναι ότι στο μακροχρόνιο πλάνο τους τα καταφέρνουν. Δεν χάνει ο Έλληνας, ο Μεξικάνος, ο Κουβανός, ο Λατινοαμερικάνος την ταυτότητά του, αλλά την ενισχύει με την ομπρέλλα του Αμερικανού! Απίστευτα πράγματα που έχουν να κάνουν με πάρα πολλές παραμέτρους, οικονομικές, διοικητικές, λειτουργικές, κουλτούρας και ιστορίας.
Τεσπά, πάλι πολλά είπα!

Να'σαι καλά μικρέ μου καμηλιέρη και να σε βλέπουμε συχνά!

Φιλιά!

10/14/2006 10:00:00 π.μ.  
Blogger Ασκαρδαμυκτί said...

Μικρούλι, δεν σε έμαθε ο μπαμπά σου ότι η πολιτική, και μάλιστα η διεθνής, είναι μόνο για τους μεγάλους;
Φρόνιμα, λοιπόν...

10/14/2006 01:30:00 μ.μ.  
Blogger Unknown said...

Εμμμ...

Μπρρρρ...
Εντελώς αλλιώς το εννοούσα...

Αν εγώ είμαι τρομοκράτης και θέλω να πάω στις ΗΠΑ τί με εμποδίζει να πάω στο μεξικό και να μπώ με τα πόδια μέσα;;; Μην σου πώ φέρνοντας και μερικούς τόνους εκρηκτικών "στην πλάτη"...

Σε όλα τα υπόλοιπα έχεις δίκιο και όχι δεν το παρουσίασαν έτσι τα ΜΜΕ. Εμένα απλά μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία...

10/15/2006 04:47:00 π.μ.  
Blogger Unknown said...

Α ναι, και εκτός των άλλων, παρουσιάζεις εύστοχα τον λόγο για τον οποίο κατηγορώ ανοιχτά τον αμερικανικό λαό: "δεν πα να γίνεται της ΠΟΥΤΑΝΑΣ στον πλανήτη, σημασία έχει η δική μου βενζίνη να μην ανέβει και τα παιδιά μου να μπορούν να οδηγούν το αυτοκινητάκι τους στα 16"

Όχι δηλαδή το ότι θέλουν να έχουν την βενζίνη τους, καλά κάνουν, αλλά το ότι δεν τους νοιάζει αν πατούν επί πτωμάτων γι' αυτό.

10/15/2006 05:05:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@ασκαρδαμυκτί: Πολιτική είναι ΟΛΑ στη ζωή, και για το καλό μου, ο "μπαμπάς" μου μου το'δειξε αυτό πολύ νωρίς στη ζωή!
Καλώς όρισες!
ΥΣ. Το ονοματάκι σου είναι υπέροχο!

@Darthiir the abban: Μα επειδή κατάλαβα που το πήγαινες είπα ότι είπα. Όντως μπορείς να πας στο Μεξικό και εάν έχεις τους κατάλληλους γνωστούς στις κατάλληλες θέσεις να μπορέσεις να "μπεις" στη χώρα της "ευκαιρίας" φορτωμένος με τα "πυροτεχνήματά" σου! Δεν είναι και ξέφραγκο αμπέλι (μάλλον μακριά από αυτό) αλλά σίγουρα είναι δύσκολο να ελέγξουν τόση γη...Οπότε το "Τοίχος" είναι η μόνη λύση που κατάφεραν να σκεφτούν. Αλλά επαναλαμβάνω δεν το παρουσιάζουν για λόγους τρομοκρατίας, αλλά για λόγους λαθρομετανάστευσης. Εμείς έχουμε μερικά χιλιόμετρα συνόρων με τους άλλους και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Πόσο μάλλον αυτοί!

Φιλιά!

10/16/2006 11:00:00 μ.μ.  
Blogger J. said...

Πολύ ωραίο post, γιατί μου θυμίζει τα ντοκυμανταίρ του Μουρ. Αλλά θα μπορούσα επίσης να πω: Πολύ ωραίο post, παρότι μου θυμίζει τα ντοκυμανταίρ του Μουρ. Δηλαδή πράγματι ο συλλογισμός ειναι πολύ λογικός και δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στη φάρα που λέγεται Bush Administration. Ωστόσο δεν υπάρχουν ουσιαστικές αποδείξεις για το σενάριο της "στημένης επίθεσης" παρά μόνο το σκεπτικό ότι "αφού δεν μπορεί να είναι έτσι, μάλλον θα είναι αλλιώς". Θυμάμαι ότι η στημένη επίθεση είχε συζητηθεί από τότε. Ακόμη και λόγω χρονικης συγκυρίας, διότι μόλις πριν από έναν χρόνο ο Πούτιν τα είχε κάνει λίμπα στην Τσετσενία μετά από πολύνεκρες επιθέσεις σε πολυκατοικίες του Γκρόσνυ και δεν είχε κουνηθεί κανείς...Φαντάζομαι ότι δυστυχώς την αλήθεια θα τη μάθουμε μόνον όταν ο Μπους θα έχει φύγει από την προεδρία και θα ξεκουράζεται με τα εγγόνια του στο Ακαπούλκο...

10/17/2006 03:44:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@johny b.good: Ολιγόλογος αλλά πολύ σωστός! Βέβαια εγώ αμφιβάλλω για το εάν θα τη "μάθουμε" ποτέ... Όχι ότι θα παίξει και κανέναν ρόλο βέβαια...ό,τι είναι να κάνουν θα το κάνουν...
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

10/17/2006 11:15:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home