8.11.06

Νέα από το Εκλογικό "Μέτωπο"

Φίλες και φίλοι,

Δεν ξέρω εάν σας έπρηξαν τα ειδησιογραφικά πρακτορεία με ειδήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στην χώρα της "ευκαιρίας" αλλά εδώ τα πράγματα παραμένουν "νηφάλια"...

Για όσους δε γνωρίζουν την πολιτική κατάσταση στην Αμερική, να σας πω εν συντομία ότι 2 είναι τα κυρίαρχα στρατόπεδα: Δημοκρατικοί εναντίον Ρεπουμπλικανών

Σημαντικό δεδομένο, ο "πλανητάρχης" είναι Ρεπουμπλικάνος.
Άλλο σημαντικό δεδομένο, πέρα από το Λευκό Οίκο, στην Αμερική υπάρχει η Βουλή των Αντιπροσώπων (House of Representatives) και η Γερουσία (Senate) και οι δύο μαζί ονομάζονται Κογκρέσσο (Congress). Μέχρι σήμερα, την πλειοψηφία και στα δύο όργανα την είχαν οι Ρεπουμπλικάνοι, εξασφαλίζοντας μια πιο "εύκολη" ζωή για τον "πλανητάρχη" και στα εσωτερικά και στα εξωτερικά θέματα. Αλλά οι εκλογές έχουν τη "δύναμη" να αλλάζουν τος ισορροπίες και απ'όσο γνωρίζω μέχρι στιγμής, οι Δημοκρατικοί γνώρισαν τη νίκη στη Βουλή των Αντιπροσώπων (House of Representatives) σήμερα. Ακόμα παίζονται 3 κρίσιμες έδρες για τη Γερουσία (Senate) αλλά εάν και εκεί κερδίσουν οι "αντίπαλοι" του "πλανητάρχη" τα πράγματα αναμένονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα το επόμενο διάστημα!

Για πρώτη φορά από το 1994, οι Δημοκρατικοί αποκτούν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και η Νάνσι Πελόσι (σκληροπυρηνική Δημοκρατική από την Καλιφόρνια) αναμένεται να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη Γερουσία τα πράγματα είναι μέχρι στιγμής κρίσιμα, καθώς 3 έδρες θα κρίνουν το αποτέλεσμα και εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν αυτές τις 3 θεσούλες, η Γερουσία γίνεται "Μπλε" (το χρώμα των Δημοκρατικών).

- Οι Δημοκρατικοί κρατούν τις θέσεις τους στη Γερουσία σε Νιου Τζέρσεϊ και Μέριλαντ, ενώ αποσπούν από τους Ρεπουμπλικανούς τις θέσεις σε Πενσιλβάνια, Ροντ Αϊλαντ και Οχάιο.

- Οι Δημοκρατικοί προσβλέπουν και στις θέσεις γερουσιαστή σε Τενεσί, Μιζούρι και Βιρτζίνια, ωστόσο οι Ρεπουμπλικανοί κρατούν γερά και η μάχη αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

- Παραμένει στη Γερουσία, εξασφαλίζοντας άνετα την επανεκλογή της, η Χίλαρι Κλίντον.

- Ο γερουσιαστής Τζόζεφ Λίμπερμαν, ο οποίος έχασε στις εσωκομματικές διαδικασίες για το χρίσμα των Δημοκρατικών τον περασμένο Αύγουστο, επανεκλέγεται στο σώμα ως ανεξάρτητος. Έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

- Επανεξελέγη κυβερνήτης της Καλιφόρνια ο Ρεπουμπλικανός Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ, με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του, υποψήφιο των Δημοκρατικών, Φιλ Αγγελίδη.

Έχασε ο Έλλην από τον Εξολοθρευτή και έτσι, δεν θα τον έχουμε κυβερνήτη... (και κλάμα η κυρία...) Πολύ χρήμα έπεσε στην καμπάνια του, αλλά όπως και να το κάνεις, άλλη μούρη να έχεις τον πολλά-βαρύ Σβατσ στο πλευρό σου όταν χτίζεις τοίχος με το Μεξικό!
...Άσε που μπορεί να κουβαλήσει πέντε-πέντε τους σάκους με το τσιμέντο...

:ο)))

Εάν τώρα σκεφτείτε ότι το μικρούλι σας βρίσκεται στο κέντρο του "τυφώνα" (Washington, DC) που είναι ανάμεσα στις πολιτείες Virginia και Maryland, και οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και τις θέσεις στη Γερουσία της Virginia (το Maryland ήδη το έχουν), θα έχει πολύ "πλάκα" να βρίσκεται "σφινωμένο" ανάμεσα στα "μπλε" πολιτικά μονοπάτια των Δημοκρατικών Γερουσιαστών και Βουλευτών, με έναν "κόκκινο" πλανητάρχη στη μέση να σφυρίζει κλέφτικα προσπαθώντας να συνέλθει από το χαστουκάκι! (θα του έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι και θα είναι ασορτί με το χρώμα των στεναχωρημένων Ρεπουμπλικάνων)

Αυτά από τον πολιτικό αναλυτή "μικρούλι" λοιπόν!

Στο επανειδήν!

Φιλιά από την τρελοκαμπέρο χώρα της "υστερίας!"
:ο)))

6 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

SENATE Updated: 11:37 a.m. ET
33 at stake, 2 undecided

ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΚΑΡΔΙΑΚΟ! ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΙΟΥ ΤΩΡΑ!!!

Φιλιά,
Κώστας

11/08/2006 01:08:00 μ.μ.  
Blogger Unknown said...

Για πε μου όμως, θα έχει καμιά διαφορά στον έξω κόσμο αυτό;

11/08/2006 02:20:00 μ.μ.  
Blogger nassos said...

Και τα δύο κόμματα διεφθαρμένα είναι... η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α δεν θα πολύ-αλλάξει.

11/08/2006 04:50:00 μ.μ.  
Blogger J. said...

Πάντως μετά τον Κλίντον δεν κινείται τίποτε στο Oral Office, έτσι δεν είναι;

11/08/2006 06:18:00 μ.μ.  
Blogger nassos said...

Αυτό που ξέρω ότι μετά τον Κλίντον οι Η.Π.Α έχουν χάσεις εκατομμύρια θέσεις εργασίας, έχουν 2 μέτωπα ανοικτά (Ιράκ, Αφγανιστάν) και το χειρότερο η παράνομη μετανάστευση έχει αυξηθεί δραματικά...

11/09/2006 02:44:00 π.μ.  
Blogger Ektwras said...

I was planning to visit you right after Xmas but I will not

I had sooo many interviews the last 2 weeks that I had no time even for a dinner with friends here

I will pay you back my tiny friend do not worry

I am thinking of you every day

11/15/2006 06:10:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home