7.3.08

Κανένα ψιλό για τα διόδια;......

Ο Αμερικανός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια ανακοίνωση του Forbes.

Ο 77χρονος Μπάφετ, ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway, είδε τον πλούτο του να εκτοξεύεται από τα 52 δισεκατομμύρια δολάρια στα 62 δισεκατομμύρια μέσα σε ένα χρόνο, αποκαθηλώνοντας τον Μπιλ Γκέιτς από την πρώτη θέση έπειτα από 13 χρόνια στην κορυφή. Αιτία αύξησης της περιουσίας είναι κατά κύριο λόγο η αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας του Μπάφετ.

Συνολικά, 1.125 άνθρωποι μπήκαν φέτος στη λίστα των δισεκατομμυριούχων, σε σχέση με τους 946 της προηγούμενης χρονιάς, με συνολικό πλούτο που φτάνει τα 4,4 τρισεκατομμύρια δολάρια. Από το σύνολο των δισεκατομμυριούχων, 469 είναι Αμερικανοί, ενώ οι Ρώσοι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση φέτος, με 87 δισεκατομμυριούχους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ινδία με 53 δισεκατομμυριούχους, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, ενώ και η Τουρκία βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη με 35 δισεκατομμυριούχους κατά τη διάρκεια του 2007.

Και η Ελληνική εκπροσώπιση; Αααααααααααααααα ορίστε για να μην λέτε!!!

Τέσσερις 'Eλληνες δεσπόζουν στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Κοινό τους χαρακτηριστικό τα δισεκατομμύρια των δολαρίων που ανέρχεται η περιουσία τους. Πρώτος Έλληνας και 68ος της σχετικής λίστας είναι ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία που αγγίζει τα 11 δισ. δολάρια. Έχει αποκτήσει το διδακτορικό του από το LSE (London School of Economics), ενώ έχει μετοχές στον τραπεζικό κλάδο, σε εταιρείες διυλιστηρίων, στον κλάδο της αγοράς ακινήτων, στη ναυτιλία και στον τομέα των ταξιδιών πολυτελείας. Του ανήκει ο τραπεζικός όμιλος EFG International, στον οποίο θυγατρική είναι και η Eurobank. Επίσης, κατέχει μεγάλο μερίδιο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στην δεύτερη θέση και 707ος στη λίστα του Forbes είναι ο Γεώργιος Οικονόμου, αυτοδημιούργητος με περιουσία που ανέρχεται στα 1,7 δισ. δολάρια. Έχει σπουδάσει στο ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες να επικεντρώνονται στη ναυτιλία. Υπήρξε ο άνθρωπος που «οδήγησε» την ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες ξηρού φορτίου στη Wall Street ενώ η εταιρεία του DryShips συγκαταλέγεται στο δείκτη Nasdaq από το 2005. Στην Τρίτη θέση βρίσκεται ο επίσης αυτοδημιούργητος Γαβριήλ Παναγιωτίδης με περιουσία 1,3 δισ. δολαρίων. Ο κ. Παναγιωτίσης, στην 897 θέση στη λίστα, ξεκίνησε τη ναυτιλιακή του καριέρα πριν από 30 χρόνια, ενώ σήμερα επωφελείται από την εκτόξευση του συγκεκριμένου κλάδου. Του ανήκει το 52% της TORM, με στόλο 85 δεξαμενόπλοιων. Τέλος η περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων του κ. Ιωάννη Κούστα τον φέρνει στην 962η θέση της σχετικής λίστας και τέταρτο πλουσιότερο Έλληνα. Σπούδασε στο Imperial College του Λονδίνου ενώ είναι διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής Δαναός της οποίας είναι κατά 80% μέτοχος. Απέκτησε την εταιρεία από τον πατέρα του Δημήτριο ο οποίος την είχε ιδρύσει το 1972. Κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στην επιστήμη των υπολογιστών.

Όλα αυτά και ακόμα ψάχνω τα τρύπια παντελόνια μου για τα ψιλά των διοδίων....

Άτιμη κοινωνία.... Που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα Τάρταρα....

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

6.3.08

Women Rights.... χμμμμμμ.... ποιός ήρθε;

Ευρεία υποστήριξη για τις κυβερνητικές δράσεις και τη δραστηριοποίηση των Ηνωμένων Εθνών για την πρόληψη των διακρίσεων

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού WorldPublicOpinion.org που διεξήχθη σε 16 έθνη σε όλο τον κόσμο, διεπιστώθει μια ευρεία συναίνεση ότι είναι σημαντικό για τις "γυναίκες να έχουν πλήρη ισότητα δικαιωμάτων" και οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η ουσιαστική ισότητα είναι μείζον πολιτικό ζήτημα. Αυτό είναι αλήθεια και για τις μουσουλμανικές χώρες καθώς και για τις χώρες της Δύσης.

Σε όλες σχεδόν τις χώρες οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι στη διάρκεια της ζωής τους οι γυναίκες έχουν αποκτήσει περισσότερα δικαιώματα και η ανισότητα φθήνει. Παρ 'όλα αυτά, οι μεγάλες πλειοψηφίες θα ήθελαν οι κυβερνήσεις τους και τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη των εκάστοτε διακρίσεων και ιδιαίτερα αυτών εναντίων των γυναικών.

Η δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε πριν από τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), μια ημερομηνία που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και που καθιερώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, το τρέχον έτος σηματοδοτεί την 60η επέτειο από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά την οποία υιοθετήθηκε η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο δεύτερο άρθρο του οποίου δηλώνεται ότι όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ελευθερίες, ανεξάρτητα από το φύλο, καθώς και τη φυλή, τη γλώσσα, τη θρησκεία, ή άλλο καθεστώς.

Η δημοσκόπηση των 14.896 ερωτηθέντων διεξήχθη από το WorldPublicOpinion.org και αποτελεί μια ερευνητική μελέτη που αφορά ερευνητικά κέντρα από όλο τον κόσμο, ενώ διοικείται από το Πρόγραμμα για τη Διεθνή Πολιτική Συμπεριφορά (PIPA) από το Πανεπιστήμιο του Maryland. Συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν σε 16 έθνη, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών μεγάλων χωρών: το Αζερμπαιτζάν, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ινδία, την Ινδονησία, το Ιράν, το Μεξικό, τη Νιγηρία, τα παλαιστινιακά εδάφη, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα, την Τουρκία, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Τα έθνη που περιλαμβάνονται στην έρευνα αντιπροσωπεύουν το 58% του παγκόσμιου πληθυσμού.



2.3.08

Garbage Warrior - Ο Νώε της "νέας" κιβωτού...


Ναι, υπάρχουν και "τρελοί" σε αυτήν την πλευρά του πλανήτη που αψηφούν δυσκολίες και πολεμούν για τα πιστεύω τους.



Δείτε το τρέϊλερ της ταινίας, προς γνώσην και συμόρφωσην!



Shot over three years in the USA, England, India and New Mexico, Garbage Warrior is a feature- length documentary film telling the epic story of maverick architect Michael Reynolds, his crew of renegade house builders fron New Mexico, and their fight to introduce radically different ways of living. A snapshot of contemporary geo-politics and an inspirational tale of triumph over buereaucracy, Garbage Warrior is above all an intimate portrait of an extraordinary individual and his dream of changing the world!

H ταινία Garbage Warrior προβλήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Σινεάκ, πλ. Δημαρχείου, Πειραιάς, στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Kινηματογράφου Ecocinema. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (www.ecocinema.gr) ή τον ιστότοπο του σκηνοθέτη (www.GarbageWarrior.com)

Ελπίζω να σας δωθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσετε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ όταν αυτό προβληθεί ευρέως και στην Ελλάδα.