6.3.08

Women Rights.... χμμμμμμ.... ποιός ήρθε;

Ευρεία υποστήριξη για τις κυβερνητικές δράσεις και τη δραστηριοποίηση των Ηνωμένων Εθνών για την πρόληψη των διακρίσεων

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού WorldPublicOpinion.org που διεξήχθη σε 16 έθνη σε όλο τον κόσμο, διεπιστώθει μια ευρεία συναίνεση ότι είναι σημαντικό για τις "γυναίκες να έχουν πλήρη ισότητα δικαιωμάτων" και οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η ουσιαστική ισότητα είναι μείζον πολιτικό ζήτημα. Αυτό είναι αλήθεια και για τις μουσουλμανικές χώρες καθώς και για τις χώρες της Δύσης.

Σε όλες σχεδόν τις χώρες οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι στη διάρκεια της ζωής τους οι γυναίκες έχουν αποκτήσει περισσότερα δικαιώματα και η ανισότητα φθήνει. Παρ 'όλα αυτά, οι μεγάλες πλειοψηφίες θα ήθελαν οι κυβερνήσεις τους και τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη των εκάστοτε διακρίσεων και ιδιαίτερα αυτών εναντίων των γυναικών.

Η δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε πριν από τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), μια ημερομηνία που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και που καθιερώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, το τρέχον έτος σηματοδοτεί την 60η επέτειο από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά την οποία υιοθετήθηκε η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο δεύτερο άρθρο του οποίου δηλώνεται ότι όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ελευθερίες, ανεξάρτητα από το φύλο, καθώς και τη φυλή, τη γλώσσα, τη θρησκεία, ή άλλο καθεστώς.

Η δημοσκόπηση των 14.896 ερωτηθέντων διεξήχθη από το WorldPublicOpinion.org και αποτελεί μια ερευνητική μελέτη που αφορά ερευνητικά κέντρα από όλο τον κόσμο, ενώ διοικείται από το Πρόγραμμα για τη Διεθνή Πολιτική Συμπεριφορά (PIPA) από το Πανεπιστήμιο του Maryland. Συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν σε 16 έθνη, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών μεγάλων χωρών: το Αζερμπαιτζάν, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ινδία, την Ινδονησία, το Ιράν, το Μεξικό, τη Νιγηρία, τα παλαιστινιακά εδάφη, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα, την Τουρκία, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Τα έθνη που περιλαμβάνονται στην έρευνα αντιπροσωπεύουν το 58% του παγκόσμιου πληθυσμού.



2 Comments:

Blogger Μαύρος Γάτος said...

Μικρούλι αγωνίστρια!

Σ;-))))

3/07/2008 03:20:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

Αγωνίστρια εγώ;;;
Άλλο κι ετούτο...
Αγωνιστής...!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχα

3/07/2008 02:44:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home