Κανένα ψιλό για τα διόδια;......
Ο 77χρονος Μπάφετ, ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway, είδε τον πλούτο του να εκτοξεύεται από τα 52 δισεκατομμύρια δολάρια στα 62 δισεκατομμύρια μέσα σε ένα χρόνο, αποκαθηλώνοντας τον Μπιλ Γκέιτς από την πρώτη θέση έπειτα από 13 χρόνια στην κορυφή. Αιτία αύξησης της περιουσίας είναι κατά κύριο λόγο η αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας του Μπάφετ.
Συνολικά, 1.125 άνθρωποι μπήκαν φέτος στη λίστα των δισεκατομμυριούχων, σε σχέση με τους 946 της προηγούμενης χρονιάς, με συνολικό πλούτο που φτάνει τα 4,4 τρισεκατομμύρια δολάρια. Από το σύνολο των δισεκατομμυριούχων, 469 είναι Αμερικανοί, ενώ οι Ρώσοι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση φέτος, με 87 δισεκατομμυριούχους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ινδία με 53 δισεκατομμυριούχους, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, ενώ και η Τουρκία βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη με 35 δισεκατομμυριούχους κατά τη διάρκεια του 2007.
Και η Ελληνική εκπροσώπιση; Αααααααααααααααα ορίστε για να μην λέτε!!!Τέσσερις 'Eλληνες δεσπόζουν στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Κοινό τους χαρακτηριστικό τα δισεκατομμύρια των δολαρίων που ανέρχεται η περιουσία τους. Πρώτος Έλληνας και 68ος της σχετικής λίστας είναι ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία που αγγίζει τα 11 δισ. δολάρια. Έχει αποκτήσει το διδακτορικό του από το LSE (London School of Economics), ενώ έχει μετοχές στον τραπεζικό κλάδο, σε εταιρείες διυλιστηρίων, στον κλάδο της αγοράς ακινήτων, στη ναυτιλία και στον τομέα των ταξιδιών πολυτελείας. Του ανήκει ο τραπεζικός όμιλος EFG International, στον οποίο θυγατρική είναι και η Eurobank. Επίσης, κατέχει μεγάλο μερίδιο των Ελληνικών Πετρελαίων.
Στην δεύτερη θέση και 707ος στη λίστα του Forbes είναι ο Γεώργιος Οικονόμου, αυτοδημιούργητος με περιουσία που ανέρχεται στα 1,7 δισ. δολάρια. Έχει σπουδάσει στο ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες να επικεντρώνονται στη ναυτιλία. Υπήρξε ο άνθρωπος που «οδήγησε» την ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες ξηρού φορτίου στη Wall Street ενώ η εταιρεία του DryShips συγκαταλέγεται στο δείκτη Nasdaq από το 2005. Στην Τρίτη θέση βρίσκεται ο επίσης αυτοδημιούργητος Γαβριήλ Παναγιωτίδης με περιουσία 1,3 δισ. δολαρίων. Ο κ. Παναγιωτίσης, στην 897 θέση στη λίστα, ξεκίνησε τη ναυτιλιακή του καριέρα πριν από 30 χρόνια, ενώ σήμερα επωφελείται από την εκτόξευση του συγκεκριμένου κλάδου. Του ανήκει το 52% της TORM, με στόλο 85 δεξαμενόπλοιων. Τέλος η περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων του κ. Ιωάννη Κούστα τον φέρνει στην 962η θέση της σχετικής λίστας και τέταρτο πλουσιότερο Έλληνα. Σπούδασε στο Imperial College του Λονδίνου ενώ είναι διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής Δαναός της οποίας είναι κατά 80% μέτοχος. Απέκτησε την εταιρεία από τον πατέρα του Δημήτριο ο οποίος την είχε ιδρύσει το 1972. Κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στην επιστήμη των υπολογιστών.
Όλα αυτά και ακόμα ψάχνω τα τρύπια παντελόνια μου για τα ψιλά των διοδίων....
Άτιμη κοινωνία.... Που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα Τάρταρα....
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ