26.7.06

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους

Κυρίες και κύριοι,

Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ σε λανθάνουσα μορφή ούτε και απρόβλεπτα κατέληξαν οι 5 πλευρές να βιώνουν μια "ξαφνική" κατάσταση όπως καθημερινά μας "βομβαρδίζουν" κάποιοι "ειδήμονες". Και πριν προλάβετε μερικοί-μερικοί να μου κολλήσετε και εμένα την ταμπέλα, σας λέω πως ό,τι έχω πει, λέω και θα πω, το στηρίζω σε ό,τι διαβάζω, συζητώ και ακούω. Εάν ανταποκρίνεται σε ένα μέρος της αλήθειας (τί είναι αυτό;) τότε έχει καλώς. Διαφορετικά να διαβάσετε τίποτα άλλο γιατί αυτή η ιστοσελίδα θα σας "παραπληροφορήσει" ηθελημένα.

Λοιπόν, καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι "νικητές" και "ηττημένοι" δεν υπάρχουν σε καμία διαμάχη που συνοδεύεται με βία. Μπορεί να ακούγεται ηλίθιο ή ακόμα και γενικολογία, αλλά πιστεύω ότι στον πόλεμο ο άνθρωπος δεν είναι για να χαιρόμαστε ότι κάποιοι νίκησαν και κάποιοι έχασαν. Όλοι χαμένοι είναι! Από όλες τις απόψεις!

Αλλά όπως μας έλεγε και ο δάσκαλος στο σχολείο ο πόλεμος είναι αποτέλεσμα των αποτυχημέμων προσπαθειών (ή της παντελούς έλλειψης κάθε προσπάθειας) να κυριαρχήσουν κάποιοι λαοί (βλέπε: Κυβερνήσεις) οικονομικά έναντι κάποιων άλλων. Για να παρασύρουν όμως σε μάχες τα πλήθη, οι κυβερνήσεις χρειάζονται και ένα "ναρκωτικό" που θα παρασύρει τους πολλούς, ή όπως λένε κάποιοι, θα εδραιώσει στις ψυχές των ανθρώπων την πεποίθηση ότι μάχονται για κάτι πολύ σημαντικό. Ιδανικά όπως η ελευθερία, η πατρίδα, η οικογένεια, η θρησκεία, κτλ. Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, μια ή περισσότερες διαμάχες αποδείχθηκε ότι είχαν σαν αφετηρία τα πολιτικά φρονήματα, τη θρησκεία ή την προσωπική τιμή (μερικοί το μεταφράζουν ως υπερηφάνια ή ακόμα και εγωϊσμό), αλλά ο πραγματικός λόγος ήταν οικονομικός. Η Τροία, ο Μεγ. Αλέξανδρος, οι Σταυροφορίες, οι Βαλκανικοί, οι 2 Παγκόσμιοι, πιο τοπικά όπως ο Εμφύλιος στην Ελλάδα ή η σφαγή της Σμύρνης, είναι όλα αποτέλεσμα των κυριαρχικών διεκδικήσεων διαφόρων ηγεμόνων με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη του τόπου τους.

Στον 21ο αιώνα, που οι δικαιολογίες για πολεμικές εχθροπραξίες δεν μπορούν πια να στηριχτούν σε ιδεολογίες, μιας και αυτές μας άφησαν νωρίς, έχουμε επιστρέψει στην ουσία "λευκό" ή "μαύρο" με συντεταγμένες τις διαφορετικές μορφές θρησκευτικής κατήχησης ορισμένων λαών αυτής της γης. Στους πιο φανατισμένους το έδαφος παραμένει έφορο και αναρωτιόμαστε οι υπόλοιποι, πιο λάϊτ εκφραστές της όποιας πίστης, τι τους έχει πιάσει τους Μουσουλμάνους και σφάζονται μεταξύ τους, ή με τους Εβραίους ή με τους Χριστιανούς. Έλα μου ντε; Τι; Όσοι υποστήριζαν ότι όλα γίνονται για την κυριαρχία στην περιοχή, συνδέοντας την πολεμική κραυγή με τις αγανακτισμένες κραυγές των οδηγών αυτοκινήτου όταν πηγαίνουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ με το πολύτιμο υγρό, έχουν κάποιο δίκιο αλλά όχι απόλυτο. Με την Αμερική να πληρώνει τελευταία ιδιαιτέρως ακριβά την βενζίνη της και με τους διαφόρους ειδήμονες να κράζουν την πολιτική των Ρεπουμπλικάνων στα ΜΜΕ (λες και οι Δημοκρατικοί θα έπρατταν διαφορετικά! Λίγο να ζήσεις εδώ, σε αυτό το σημείο σε πιάνει υστερικό γέλιο!) η πολιτική "μπαίνουμε και όποιον πάρει ο Χάρος" που έχει αναπτύξει η Αμερική με τη συναίνεση όλων των "σημαντικών" Ευρωπαϊκών κρατών μετά την πατατιά των Αμερικάνων με τους Δίδυμους και την Ισπανική τραγωδία με τα τρένα, δεν έχει τα αποτελέσματα που κάποιοι ειδικοί είχαν προβλέψει. Το πετρέλαιο ανεβαίνει (καλό είναι να γνωρίζει κάποιος ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πετρελαίου οι Ηνωμένες Πολιτείες το αγοράζουν από τη Ν. Αμερική), η κατάσταση της "διπλωματίας" έχει φέρει λαούς στα πρόθυρα του παροξυσμού και τη Διεθνή Κοινότητα (εκφραστές της οποίας είναι ο Ο.Η.Ε. και λοιποί) να ψάχνεται ποιος φταίει στο παιχνίδι με τα φασόλια αλλά να μην προχωρά στην "επίλυση" του προβλήματος. Μην φαντασιώνεστε μια "εξωτερική" δύναμη να τους τα βρίσκει (Ισραήλ, Παλαιστηνίων, Λιβάνου, Συρίας, Ιράν, Ιράκ, κλπ.) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ!!! Δεν τους συμφέρει... Μπορεί να τους ηρεμήσει τώρα για να μην πέσει καμιά μεγαλύτερη "καρπαζιά" από κανέναν τρελάρα με μεγάλες πυρηνικές φιλοδοξίες, αλλά σε 6 ή 36 χρόνια, εδώ θα είναι τα παιδιά μας (για όσους σκοπεύουν να φέρουν στον κόσμο κι άλλα "κορόϊδα") και θα προσπαθούν να αναλύσουν τα ίδια και χειρότερα.

Δεν θέλω να καταλήξω αλλά είναι τεράστιο το γαμ... το θέμα. Όλο αυτό προκέκυψε από ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ άρθρο που διάβασα στο Time αυτής της εβδομάδας και το οποίο έχει τίτλο (σε ελεύθερη μετάφραση) "Γιατί πολεμάνε αυτοί εκεί κάτω μαμά;" Δεν ξέρω εάν το μπλέξιμο που προσπαθούν οι άνθρωποι να εξηγήσουν έχει ή θα έχει μελλοντικά κάποια λύση (αμφιβάλλω!) αλλά τουλάχιστον για όσους αναρωτιούνται το γιατί συμβαίνει και το τί ακριβώς συμβαίνει, αξίζει να αφιερώσουν την απαιτούμενη ώρα και να το διαβάσουν!

Ιδιαίτερα διαβάζοντας τον "καλό" Ιρανό ηγέτη που ζητάει και από τις 2 πλευρές (ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΒΟΒΟΣ!!!) να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, όταν ο ίδιος και η Χεζμπολάχ έχουν τον ίδιο χρηματοδότη και η συγκεκριμένη οργάνωση κρατάει όμηρο, όχι μόνο τους Ισραηλινούς (που με τη σειρά τους κρατούν "όμηρο" τους Αμερικανούς και εκείνοι με τη σειρά τους όλους εμάς), αλλά και το ίδιο το Λίβανο, που όμως δεν θέλει να πολεμήσει, αλλά τι να κάνει χωρίς στρατό της προκοπής... (παραμένει στην αδρανή κατάσταση να δέχεται την ιστορία να γράφεται στο έδαφος που του πήρε 15 χρόνια να ξαναοικοδομήσει και να βλέπει το κάποτε τουριστικό θέρετρο της Μέσης Ανατολής τώρα να γκρεμίζεται σε μερικές ημέρες - να σας τα γράψω και αυτά αναλυτικά εάν σας ενδιαφέρουν). Τώρα κάποιων η "ιδέα" είναι μήπως τα "κανόνησαν έτσι και στο Ιράν" ώστε να φύγουν από επάνω τους τα φώτα της "δημοσιότητας" και το βλέμμα των Αμερικανών και να πέσει πάνω σε Λίβανο και Παλαιστίνη και τον τώρα πια εκφραστή της Αμερικανικής τρομοκρατο-λαγνίας, Ισραήλ. Η Αμερική εντωμεταξύ -δηλωμένα- δεν μιλάει -ναι έχει κακιώσει- σε Χεζμπολάχ (εξτρεμιστική θρησκευτικο-πολιτική οργάνωση του Λιβάνου με θέσεις στο κοινοβούλιο της χώρας και πλήρως εξοπλισμένης), σε Χαμάς (εξτρεμιστική οργάνωση των Παλαιστηνίων με πολιτική ισχύ μετά το πέρας των πρόσφατων εκλογών που τους έφερε στην εξουσία) και Συρία που υποθάλπει "εγκληματίες" και "τρομοκράτες," ενώ με προϋποθέσεις μιλά με το Ιράν (που μέχρι πρόσφατα ήταν σύμμαχος των Αμερικανών και έχει φτάσει τώρα να απειλείται με πόλεμο, σε περίπτωση που δεν σταματήσει τα επικίνδυνα "παιχνίδια" με τα πυρηνικά προγράμματα).

Δεν ξέρω που και εάν θα καταλήξουν κάπου μετά τη Ρώμη οι "μεγάλοι και μικροί" και αυτού του πλανήτη, αλλά ειλικρινά θλίβομαι να ακούω μόνο αντι-εβραϊκά σχόλια, όσο και να διαβάζω την υπεροψία που φέρνει η απόγνωση και η οικονομική κυριαρχία σε μια δύναμη όπως της Ισραηλινής (που δεν μπορεί ούτε λόγω γοήτρου να κάνει πίσω τώρα!).

Αντε να μας δω παλικάρια μου... Άντε να μας δω...

21.7.06

Όσοι πιστοί ας προσέλθουν...

Με προσευχές ο Βαρθολομαίος και ευχές της κ. Μπακογιάννη, του κ. Χαμπίμπ, του κ. Σαρκοζί, του κ. Καραμανλή και της κ. Κολονά, θα λυθεί το θέμα. Είναι θέμα χρόνου. Υπομονής και πυρομαχικών. Μόλις τους τελειώσουν (εκατέρωθεν) και δεν τους πουλήσουν άλλα οι Αμερικάνοι ή οι Ρώσοι (γιατί και αυτοί την ειρήνη θέλουν) θα σταματήσουν να μάχονται υπέρ πίστεως και πατρίδος και θα τα βρουν ειρηνικά.

Το ωραιότερο το άκουσα χθες από τον διευθυντή του τμήματος στο οποίο εργάζομαι. Άρχισαν ξαφνικά οι δείκτες να ανεβοκατεβαίνουν σαν τρελοί και εκείνος φώναξε "The market has gone creasy!!!" ή αλλιώς, "Η αγορά τρελάθηκε!!!" Ρωτάω και εγώ το γιατί συμβαίνει αυτό και με αποστομώνει λέγοντας ότι βγήκε ο Πρόεδρος του Federal Reserve και δήλωσε ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται (με ταχύτατους ή αργούς ρυθμούς είναι αδιάφορο) και όλα βαίνουν καλώς. Ρωτάει λοιπόν πάλι το Μικρούλι: Αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Πώς το συμπεραίνει ο κυριούλης αυτός και μερικοί δείκτες πάνε σαν παλαβοί πάνω κάτω;
...
και μου απαντά ο καλός μου ο Μάρκ:
"Αυτό Μικρούλι σημαίνει, ότι θα πάει η Κοντολίζα οσονούπω στη Μέση Ανατολή και θα τους τα βρει, θα φέρει την ειρήνη και την ευημερία στον ταλαιπωρημένο αυτό τόπο, θα υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας και φυσικά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να υπάρχουν χάρη στην μεγαλοψυχία των μεγαλοκαρχαριών αυτής της "προνομιούχας" πλευράς. Κατάλαβες Μικρούλι;"
...
"Κατάλαβα..."
...
Κατάλαβα ότι εάν έφτασε και ο Βοστωνέζος (να'ναι καλά ο άνθρωπος) να με δουλεύει για να μου δείξει πως όλα είναι συνεννοημένα για την κατανάλωση οπλικού εξοπλισμού και ο κοσμάκης πιστεύει στον Αλάχ ή στον Θεούλη του γιατί τον βάλανε οι "έξυπνοι" αυτού του πλανήτη σε αυτή τη θέση, αναρωτιέμαι πώς οι "δικοί" μας, Έλληνες και Ευρωπαίοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, τολμούν να πετούν στα μούτρα μας τέτοιες ύβρεις για προσευχές και ευχές. Παίρνουν και αυτοί μίζα;
...
Τι ρωτώ ο ΜΑΛΑΚΑΣ!
..................................................................................
ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ
........................................
Λύσαξα το Μικρούλι...

19.7.06

Αμα σου τρέχουν, τι τα θες τα νταϊλίκια;

Σήμερα το διάβασα!

Μέρα: Τετάρτη

Ώρα: 9:48 μ.μ.

Τόπος: Ελλάς

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.in.gr

Τίτλος:

Αμεση κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής



Πάτησα το link, που τώρα μπορεί και να δουλεύει, και διαβάζω την ακόλουθη δήλωση:

H είδηση αυτή δεν είναι διαθέσιμη πλέον
ή είναι προσωρινά υπό διόρθωση...
...........................
...........................
...........................

- Καλός ο μπακλαβάς, πατριώτη;
- ΚΑΛΟΣ... και δεν σε λιγώνει κιόλας!

.
.
.
.

Μερικά λεπτά αργότερα!!!

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ...

Υπεραμύνθηκε των κινήσεων της κυβέρνησης
για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων ο πρωθυπουργός.


ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ...

1.7.06

Catching Up or Down

Tι κάνετε παίδες;

Καιρό έχουμε να τα πούμε και είπα να ξεκινήσω με τα δικά μου για να μην νομίζετε (όσοι ακόμα κάνετε τον κόπο να κοιτάζετε εάν έχω ανεβάσει νέο post) ότι με απήγαγαν και είμαι κλεισμένο σε κανένα μπουντρουμάκι να περιμένω σύνδεση με τον τοπικό Internet host. :-)

Είμαι καλά, υγιέστατο και χαρούμενο. Αλλά άλλος είναι ο λόγος που είπα να σας πω μια και καλή τα δικά μου. Μια απορία έχω και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας. Λοιπόν...
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πώς τα καταφέρνετε όσοι από εσάς εργάζεστε να προλαβαίνετε να ανεβάζετε και τα νέα σας στο διαδίκτυο. Ή τελικά δεν είμαι πολυπράγμων, ή όντως τελικά κάνω πολύ περισσότερα από όσα παραδέχομαι. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  • Από την 1η Ιουνίου εργάζομαι στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχοντας αναλάβει μια προσωρινή ανάθεση με ημερομηνία ολοκλήρωσης μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, 2006. Οπότε κάτι κάνω για να κερδίζω το ψωμάκι μου, αλλά φυσικά συνεχίζω να ψάχνω για μόνιμη δουλειά (αυτήν εβδομάδα είχα μερικές καλές εξελίξεις για κάποιες που έχω φτάσει να κυνηγάω περνώντας από συνέντευξη σε συνέντευξη 2 ,5 μήνες τώρα!) μπας και δεήσει κανένας τυφλός, κουφός και άμυαλος να "επενδύσει" στην περίπτωσή μου. Τί άλλο; Α!
  • Αλλάζω σπίτι μετακομίζοντας σε άλλο διαμέρισμα αλλά εντός του ίδιου κτιρίου (μειώνω και τα έξοδα μετακόμισης μιας και όλα στην πλάτη θα τα κουβαλήσω) και ελπίζω η νέα μου κατοικία να αποδειχθεί το ίδιο "γούρικη" με την τωρινή.
  • Εξαιτίας του "πατερούλη" έγινα μέλος μιας διαδικτυακής υπηρεσίας ονόματι Rent A Coder, μέσω της οποίας μου δίδεται η ευκαιρία να κερδίσω μερικές δουλειές (κυρίως συγγραφή άρθρων και Δελτίων Τύπου) για πελάτες από όλο τον κόσμο (εγώ για πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχω εργαστεί μέχρι στιγμής) τις οποίες πρέπει να ολοκληρώνω μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και να τις καταθέτω διαδικτυακά σε εκείνους μέσω της υπηρεσίας. Η πληρωμή εξαρτάται από το ποσό που έχεις δώσει κατά τη διάρκεια της φάσης του πληστειριασμού, αλλά έρχεται στο σπίτι με επιταγή ή με απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Άψογη οργάνωση! Εξαιτίας όμως των πολυάριθμων άρθρων που έχω να τελειώσω αυτό τον καιρό (είμαι στο στάδιο διεκπεραίωσης των τελευταίων 100 άρθρων από ένα σύνολο 300 που έχω αναλάβει μέχρι της 14 Ιουλίου) δεν έχω "ελεύθερο" χρόνο ούτε για κατούρημα, που λέει ο λόγος. Από τον υπολογιστή της δουλειάς σε αυτόν του σπιτιού και τούμπαλιν! Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει η όλη ιστορία γιατί νιώθω ότι κάτι κάνω, αν και τώρα είμαι λιγουλάκι κουρασμένο... (άβυσσος η ψυχή του μικρουλίου!)
  • Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στο σπίτι ενός φίλου στην άλλη άκρη της Αμερικής, για να περάσω όμορφα τις λιγοστές μέρες (όλες κι όλες 2! Αλλά τις κόλλησα στο ΣΚ και τις έκανα 4! Αθάνατο Ελληνικό πνεύμα!) που έχω δυνατότητα να μην είμαι στη "μόνιμη" δουλειά αλλά κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα και να δω με την ευκαιρία και κανένα καινούργιο μέρος. Ξύπνησα πρώτο και αφού έφτιαξα φραπεδάκι και άνοιξα τον υπολογιστή (οι "κακές" συνήθειες δύσκολα κόβονται) του κολλητού που ακόμα κοιμάται είπα να αφιερώσω αυτόν τον ελεύθερο χρόνο στην ενημέρωση του διαδικτυακού μου ημερολογίου.
Λοιπόν εσείς τι κάνετε και προλαβαίνετε να ενημερώνεται και τα βλογ σας; Μήπως είστε μάγοι; Εάν πάντως έχετε κάποιο πλάνο / σχέδιο / πατέντα σας θερμο-παρακαλώ να το μοιραστείτε με το μικρούλι, γιατί σκέπτομαι ότι εάν τώρα που η δουλειά δεν είναι εξοντωτική δεν έχω χρόνο για βλόγγινγκ, τί θα γίνει όταν και εάν "πραγματικά" οι απαιτήσεις τις δουλειάς δεν μου αφήνουν καθόλου ελεύθερο χρόνο; εεεε;;;;;

Βοήθεια ζητάω καλά μου παιδιά και μαζί με αυτό και να μάθω πόσοι ακόμα με θυμάστε... Μπου-χου-χου!!! :ο)))

Φιλάκια ζουζουνιστά,

Το Μικρούλι σας