28.11.05

Madonna vs. Presley

Οταν το νέο της single, “Hung Up”, μέσα από το πρόσφατο άλμπουμ Confessions On A Dance Floor μπήκε στην πρώτη δεκάδα του αμερικανικού Billboard, η Μαντόνα ισοφάρισε το ρεκόρ του Ελβις Πρίσλεϊ που είχε δει 36 επιτυχίες του να σημειώνουν αντίστοιχη επιτυχία και θέση στην πρώτη δεκάδα.

Η 47χρονη τραγουδίστρια κάνει την εμφάνισή της στην ειδική λίστα του Billboard, Hot 100, κάθε χρόνο από το 1983 που κυκλοφόρησε το “Holiday” μέχρι σήμερα. Ωστόσο, ο Πρίσλεϊ έφτασε τις 36 top 10 επιτυχίες σε διάστημα 16 χρόνων (από το “Heartbreak Hotel” του 1956 ως το “Burning Love” του 1972).

17 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Αρα η Madonna πρέπει να γίνει βασίλισσα; Πάντως η γυναίκα αυτή έχει άστρο.

11/28/2005 01:17:00 μ.μ.  
Blogger ViSta said...

Ωραιο χρωμα μαλλια παντως.
Ναι ειναι επιτυχημενη. Ως τραγουδιστρια, καποιες προσπαθειες της ως ηθοποιος ηταν καλες (όχι ολες αλλα ποιος μετραει), και ως συγγραφεας παιδικων βιβλιων.
Δεν ειναι αδικο, τοση επιτυχια σε μονον εναν ανθρωπο; :-)

11/28/2005 03:44:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@NTBND: Για βασίλισσα δεν ξέρω, αλλά άστρο έχει σίγουρα!

@ViSta: Άδικο; Αξιοθαύμαστο το βρίσκω, ακόμα και εάν δεν ακούω τη μουσική της. Άδικο δεν καταλαβαίνω γιατί το βρίσκεις... Πρέπει η επιτυχία να μοιράζεται σε ένα άτομο, ανάλογα με τον κλάδο; Εάν είσαι τραγουδιστής και τα κατάφερες να ξεχωρίσεις, τότε σταμάτα εκεί γιατί δεν σε παίρνει;
Η βιομηχανία του θεάματος που λένε και τα αμερικανάκια, διψάει για χρήμα, όπως και κάθε άλλη βιομηχανία... Εάν αυτό το φέρνει η γνωστή επιτυχημένη συνταγή ενός ειδώλου, πού χρόνος για πειραματισμούς; Καταναλώνουμε αυτό που προσφέρουν εάν και εφόσον αυτό μας κάνει...
Έλβις, Μαντόνα, Λόπεζ και Μπρίτνευ, όλοι και όλες "έπαιξαν" και παίζουν τους διπλούς και τριπλούς ρόλους που ανύψωσαν ή κατακρεούργησαν την καριέρα τους.
Το θέμα για μένα είναι εάν ως ινδάλματα μπορούν να οδηγήσουν τις νεότερες γενιές στη λογική "τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο"...
Κρατάω μόνο τα "θετικά" από αυτή την ιστορία προς το παρόν και δεν σχολιάζω τα ναρκωτικά, τη βία, τη σεξουαλική ζωή των εν λόγω ειδώλων, κτλ.
Το ποστ αναφέρεται στην μουσική βιομηχανία και στη δυνατότητα κατασκευής μύθων, διαχρονικών στο παγκόσμιο στερρέωμα.
Που προέρχονται από τον ίδιο τόπο... αυτόν που αγαπάμε να μισούμε...

11/28/2005 05:11:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Κοίτα με τι ασχολείται ο κοσμος ε...

11/29/2005 12:31:00 π.μ.  
Blogger Nenyaki : ) said...

αχ να φτάσω και εγώ 47 και να χοροπηδάω έτσι, σαν το κατσίκι... τι ωραία που θα είναι :D

θεά η Madonna, τελεία και παύλα.

11/29/2005 04:52:00 π.μ.  
Blogger . said...

σ ένα μάθημα της σχολής λέγαμε για τον ρόλο του ροκ εντ ρολλ. ότι δλδ αποτέλεσε τρόπο επανάστασης και αποτίναξης του συντηρητισμού. ο έλβις το εκπροσώπησε, αλλά - όπως είπε και η καθηγήτρια- μάλλον δεν είχε ιδέα του τι πρεσβε'υει.

η μαντόνα νομίζω πως την έχει. ξέρει τι πλασάρει. αλλά μάλλον αυτό που πλασάρει κάθε φορά, είανι περισσότερο συμφέρον, παρά ριζοσπαστικό. όχι ότι θα έπρεπε να είανι και επαναστάτρια πάντως. ούτως ή άλλως respect , έχει δύναμη η γυναίκα, και πολύ μυαλό.

11/29/2005 05:52:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@black perl: Ασχολείται και με άλλα πολύ χειρότερα μαργαριτάρια, μαργαριτάρι μου! Απλώς συντόνισε το δέκτη σου στο μεσημεριανό σφαγείο και θα μείνεις με το στόμα ορθάνοιχτο όπως και πολλοί...

@nenyaki: Μαζί σου κορίτσι μου! Θα σου βαράω παλαμάκια στο ρυθμό που θα χοροπηδάς και θα σου κρατάω και θεσούλα για μετά να ξαποστάσεις...

@marilina: Άλλες εποχές, άλλα ήθη και έθιμα στην κατεξοχήν χώρα του συντηριτισμού... Ο Έλβις δημιούργησε τις τάσεις και μέχρι το τέλος της καριέρας του (δεν πήγαινε καλά μέχρι το τέλος ως γνωστόν), ήξερε τι πρέσβευε, ή τουλάχιστον τι του είχαν πει πως πρεσβεύει...
Η Μαντόνα από την άλλη, δημιούργησε και εκείνη την δική της αυτοκρατορία, ξεκινώντας επίσης από το μηδέν, αλλά η διαφορά της είναι ότι σε ένα εύπλαστο σύστημα όπως το σημερινό, συνεχίζει να καθορίζει τις τάσεις και να δημιουργεί ροές στην σημερινή νεολαία. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά για εμένα. Ο ένας επαναπροσδιορίστηκε από το σταρ σύστεμ που τότε άπλωσε τα δίχτυα του σε όλον τον πλανήτη, ενώ η άλλη επαναπροσδιορίζει το ίδιο σύστημα, που στο λυκόφως της αρχικής αίγλης του χρειάζεται ζωντανούς πομπούς, θεματοφύλακες των χρησμών που συνεχώς ανανεώνονται, προκειμένου να επιβιώνει εξαιτίας τους.

11/29/2005 06:50:00 π.μ.  
Blogger Blogarismenh said...

Η Μαντόνα είναι ΘΕΑ! Τελεία και παύλα!! Και αν έχει κάνει που και που κάποιες υπερβολές ε εντάξει τις το συγχωρούμε!! Μαντόνα είναι αυτή!!

11/29/2005 10:13:00 π.μ.  
Blogger ViSta said...

Το σχολιο
Δεν ειναι αδικο, τοση επιτυχια σε μονον εναν ανθρωπο; :-)

Ηταν μια στα σοβαρα, μια στα αστεια. Και βεβαια δεν υπαρχει αδικο και δικαιο στην επιτυχια, αμα ερθει ηρθε.
Και οταν καποια ανησυχα μυαλα στεκονται στον ενα τομεα καλα, συνηθως προσπαθουν καινουργιους για να εχουν καινουργιες προκλησεις.
Λογικο και αξιοζηλευτο το να μην καθεται κανεις στα αυγα του και να χαιρεται το τι εκανε καποτε ή μεχρι τωρα παρα να ψαχνεται συνεχεια.

Η Μadonna διεψευσε ολες τις προσδοκιες. Στην αρχη ηταν για πολλους μοδα, χωρις ιδιαιτερα καλη φωνη, αλλα απο οτι δειχνει η γυναικα εχει δυναμη και κοτσια να αλλαζει με καθε προκληση και να ειναι παντα in, παντα αυτο που ζητα η καθε εποχη.

Να συγχωρεις την μικροτητα αλλα ειναι Elvis Prisley ή Presley?

Καλησπερα.

11/29/2005 04:18:00 μ.μ.  
Blogger ViSta said...

:-) (ξεχασα sorry)

11/29/2005 04:21:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@ViSta: Ο Δαίμων του τυπογραφείου να το πω; ή μήπως δεν ξέρω να γράφω μετά από ώρες άυπνο;
Thanks ViSta!!! :-D

@Sadistria: Καλά Μανούλα... Δεν θα επαναληφθεί... Από εδώ και πέρα μόνο τα άπαντα του Λοιπόν και του Ciao θα διαβάζω, και στο τσακίρ κέφι κανένα Άρλεκιν να με πάρει ο ύπνος...
;-)

@Blogarismenh: Δεν σου φέρνω εγώ αντιρρήσεις... Να'χουμε άλλα μετά;
:-Ρ

11/29/2005 07:17:00 μ.μ.  
Blogger τσέλιγκας said...

Όπως είχε πει και η ίδια σε μια από τις πρώτες της συναυλίες:
"...αλλά ξέρω να κουνάω τον κώλο μου καλά"
yes she's right!

11/29/2005 07:24:00 μ.μ.  
Blogger Marina said...

Ο Ελβις δημιούργησε μία νέα εποχή, έφερε τα πάνω-κάτω στη μουσική, στον τρόπο που ανέβαιναν οι άντρες στο παλκοσένικο, ο τρόπος που ντυνόταν και κούναγε το σώμα του (του είχαν βγάλει και το παρατσούκλι Pelvis παλιά) και γι΄αυτό έμεινε στην Ιστορία. Η Madonna απο την άλλη έχει τεράστιο ταλέντο που εναλλάσσεται συνέχεια, δεν πάει με την εποχή, δημιουργεί την εποχή, δημιουργεί τάσεις..
Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και 3-4 φορές την εβδομάδα χοροπηδάω με τους ρυθμούς της..

11/30/2005 07:34:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@tseligas: Γι'αυτό είμαστε όλοι σίγουροι!
;-)

@Μαρίνα: Συμφωνώ απολύτως μαζί σου!
:-) (δεν χοροπηδάω βέβαια 4 φορές την εβδομάδα, αλλά όποτε την ακούω είναι σίγουρα αφορμή για να ξεκινήσω!)

11/30/2005 07:40:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Time goes by
so slowly
time goes by....

11/30/2005 03:13:00 μ.μ.  
Blogger Storyteller said...

Παιδιά...για να καταλάβω: μιλαμε και εκφέρουμε κρίσεις για την Madonna? Ειμαστε σοβαροί? Μας αρέσει δεν μας αρέσει μιλαμε για το απολυτο pop idol, και αυτο τα λεει ολα! Ολα τα άλλα είναι εκ του περιττού....νομίζω!!!

11/30/2005 05:12:00 μ.μ.  
Blogger iPol said...

Ο Elvis ήταν αυθεντικός.Δεν ήξερε τι έκανε αλλά το έκανε καλά. Και έκανε επανάσταση.
Η Madonna είναι η Πρύτανης του marketing. Σ' αυτό της βγάζω το καπέλο. Που πιάνει τον παλμό.
Όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

12/19/2005 07:19:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home