21.10.05

Έλα πάρε! Πάρε! Πάρεεεεεεεεεεεε!!!

Τις προάλλες αναλογιζόμενο την κατάσταση που ζω τον τελευταίο καιρό (σπίτι, βιβλιοθήκη, ελάχιστος υπνάκος -πού χρόνος για αθλοπαιδιές πλέον-), είπα να "σερφάρω" για διαφορετικούς λόγους αυτή τη φορά στο διαδίκτυο και ανακάλυψα διάφορες "πολύτιμες" για την ανθρωπότητα πληροφορίες, τις οποίες αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας! (χαράάάάάά!!!)

Ξεκίνησα λοιπόν με "ελαφρολαϊκά" θέματα (βλ. προηγούμενο post) και συνεχίζω με την πιο ταιριαστή, βάση εποχής, συνταγή για Ζεστή Κοκολάτα!!! :-)))

Chocolate Valentine

Υλικά παρασκευής:

  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο (χωρίς ζάχαρη!)
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη!!! (τί νομίζατε, ότι είναι διαίτης; Ας χαχανίσω!!!)
  • Ελάχιστο αλάτι (τώρα αυτό γιατί το βάζουμε, θα σας γελάσω!!!)
  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα (καλύτερα φρέσκο!)
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (για γλυκά... καλύτερα μην σκέπτεστε τις θερμίδες!)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού Vanilla (or more!!!)
  • Λίγη σκόνη κανέλλας (άμα θέτε! άμα δε θέτε, δεν θα σας πάρουμε και το κεφάλι!)
  • Σαντιγύ για γαρνιτούρα!!! (τώρα εάν έχετε και κανένα κερασάκι, βάλτε το και αυτό! Εκεί που φτάσαμε... χειμώνας έρχεται, θα φοράμε και παλτό... όλα επιτρέπονται!)

Τρόπος παρασκευής:

  • Ανακατεύετε το κακάο, το αλάτι (ΕΛΑΧΙΣΤΟ!!!) και την ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι (πού αλλού, στο νεροχύτη;;;)
  • Προσθέτετε το γάλα και τοποθετείτε το μείγμα στην εστία *του φούρνου καλέ!* μέχρι να αρχίσει το μείγμα να ζεσταίνεται και να διαλύεται (δεν θέλουμε το γάλα να βράσει, οπότε δεν απομακρυνόμαστε για να μιλήσουμε στο Ιντερνετ, χαζολογήσουμε γενικώς, ή πάμε στο "μέρος". Καθόμαστε από πάνω από το κατσαρόλι και μετράμε τις αναπνοές μας ανακατεύοντας, για να μην μαζεύουμε αργότερα καμιά Χιροσίμα!)
  • Ενώ ακόμα ζεσταίνονται τα υλικά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την κανέλλα και την βανίλια. Συνεχίζετε το ανακάτεμα... (πιάστηκε το χέρι σας γύρω-γύρω; υπομονή!) και περιμένετε να φτάσει το υγρό μείγμα στο σημείο βρασμού, αλλά να μην το ξεπεράσει! (...έχει και η μαγειρική τις δυσκολίες της! Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;;;)
  • Αφαιρείτε το κατσαρολάκι από το "μάτι" του Πολύφημου και ανακατεύετε (ΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ!!!)
  • Τοποθετείτε το μείγμα σας (Oh, YES!!! Μπορείτε να σταματήσετε το γύρω γύρω με την κουτάλα!!!) σε μια χλιαρή κανάτα...! (what???) - Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για να μη σπάσει από τη ζεστή σοκολάτα που θα ρίξετε μέσα!
  • Τέλος, σερβίρετε σε φλυτζανάκια (κουβάδες!) και γαρνίρετε με σαντιγύ και κομματάκια σοκολάτας (η κουβερτούρα είναι τέλεια από πάνω!)
  • ΚΑΛΗ ΠΟΣΗ!!!!!

Για τους Αγγλομαθείς, έχουμε μία ακόμα (προορίζεται για ένα άτομο!)

What you need:

  • 3 tablespoons powdered chocolate drink mix
  • 1 tablespoon white sugar
  • 3 tablespoons sweetened condensed milk
  • 1 (5 ounce) can evaporated milk

What you do:

  • In a 16 ounce glass, combine chocolate drink mix, sugar, sweetened condensed milk, and evaporated milk.
  • Add water to fill the glass.
  • Place in microwave and cook on High for 1 1/2 to 2 minutes. Stir and serve.

Μικρούλι μάθημα Ιστορίας!

Προτού η Βρετανική εταιρία Fry & Sons ανακαλύψει τον τρόπο να κατασκευάσει την πρώτη "πλάκα" σοκολάτας το 1847, μείγματα σοκολάτας καταναλώνονταν για χιλιάδες χρόνια!

Η σοκολάτα πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη όταν την έφερε μαζί του ο Ισπανός κατακτητής Cortes, ο οποίος ήπιε στην υγειά του βασιλιά Montezuma χρησιμοποιώντας ένα χρυσό δοχείο γεμάτο με ένα γλυκό καφετί μείγμα, (η ζεστή σοκολάτα ήταν γνωστή από την εποχή των Αντζέκων!), πριν τον προδώσει και τον δολοφονήσει παίρνοντάς του την εξουσία.

Φαίνεται ότι στον Ισπανό άρεσε το ποτό που του προσέφερε ο Montezuma όσο του άρεσαν και τα χρυσά ποτήρια σερβιρίσματος! Μαζί με τα πολύτιμα αντικείμενα λοιπόν, έφερε μαζί του, επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη και κακάο, κερδίζοντας την εύνοια του βασιλιά King Charles V!

Με την εισαγωγή της, η σοκολάτα καθιερώθηκε στην Ευρώπη ως ποτό των ευγενών, οι οποίοι προτιμούσαν να την πίνουν το πρωί, βρασμένη σε κρασί προσθέτοντας αρκετά μπαχαρικά και ζάχαρη! (μερακλήδες, δεν μπορείς να πεις!)

Για αιώνες, η Ισπανία είχε το μονοπώλειο αυτού του μοναδικού ελιξηρίου, αλλά τελικά το μυστικό μείγμα έφτασε στα χρυσά ποτήρια και των υπόλοιπων Ευρωπαίων ηγετών, που ξεκίνησαν να καλλιεργούν ποικιλίες κακάου οπουδήποτε οι γεωλογικές και κλιματολογικές συνθήκες επέτρεπαν την συγκεκριμένη επένδυση.

Η υγρή σοκολάτα παρέμεινε στις προτιμήσεις των καταναλωτών για πολλά χρόνια, μέχρι που η βιομηχανική επανάσταση εισήγαγε ένα νέο μοντέλο αφεψημάτων, όπως ο καφές και το τσάϊ. Στα μέσα του 19ου αιώνα, οι κόκκοι κακάο μετετράπηκαν σε σκόνη από τους Ολλανδούς, με αποτέλεσμα το ζεστό ρόφημα σοκολάτας να περάσει και στη μεσοαστική τάξη. Με τη νέα του μορφή, το κακάο ήταν πλέον κατάλληλο να καλύψει και τις παιδικές διατροφικές ανάγκες (για μένα μιλάει!!!) καθώς ήταν ευκολόπεπτο!

Η τεχνική παρασκευής της αγαπημένης σοκολάτας τελειοποιήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και πλέον αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες όλων των εποχών! Αμήν!!!

Charlie and the Chocolate Factory

Chocolat

Στον Johny Depp πάντως πρέπει να αρέσει πολύ η σοκολάτα!!!

ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ, ΕΕΕΕ;;;;;

9 Comments:

Blogger τσέλιγκας said...

πάψε κολασμένη!

10/21/2005 05:00:00 π.μ.  
Blogger didymous skulls said...

Χθες συγεκριμένα έφτιαξα σοκολατάκια fudge που έχουν πολυυυυ σοκολάτα και σκόνη και λειωμένη και κομματάκια και ξανά σκόνη...
είδα και το charlie and the chocolat factory (το original όμως)...
διαβάζω και για αποτελείωμα το μπλογκ σου με όλες αυτές τις σοκολατογνώσεις...

(κάτι δε πάει καλά με την πάρτυ μου)

10/21/2005 06:32:00 π.μ.  
Blogger Unknown said...

χθες το βράδυ έφτιαξε κρέμες σοκολάτα και έφαγα δύο ενώ ήταν ακόμα ζεστές είναι πολύ γιάμι αυτή την εποχή... ;)

10/21/2005 06:34:00 π.μ.  
Blogger . said...

θα θελα εναν τζονυ ντεπ βουτηγμένο σ εσοκολάτα γάλακτος παρακαλώ...

10/21/2005 03:04:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΣΟΚΟΛΑΣΗ!!!

10/22/2005 01:48:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

~τσέλιγκας: γιατί καλέ μου γιδοβοσκέ; δεν θέλεις ένα κομματάκι; εεεεε;;;; παχαίνει και δεν προλαβαίνεις το κοπάδι μετά; καλά τον καταλαβαίνω τον φόβο σου αλλά είναι μύθος! Η απλή σοκολάτα ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ! Οι ζάχαρη και τα γάλατα που βάζουν κάνουν τη ζημιά! Βοηθάει και στη μνήμη, λειτουργεί και ως υποκατάστατο! Είναι αλήθεια! Στο μουσείο της σοκολάτας τα έμαθα αυτά, και άλλα πολλά, στο Bruges στο Βέλγιο! Ταξιδιάρικο μικρούλι...
~didymous skulls: Μην ανησυχείς! Φυσιολογικό είναι! Αποδεδειγμένο επιστημονικά!
~street spirit: Αχ, αυτή η καλή σου! Σε προσέχει για να έχει! Γιάμι!!!
~mpizelaki: Σε ευχαριστώ κοριτσάκι! Και μένα μ' αρέσει το συγκεκριμένο θέμα... Έχει μια γλύκα! χιχιχιχιχιχιχι
~marilina: Να μπεις στην ουρά!!! Ο Ντεπ θα αναδυθεί με φυσική περιβολή μέσα από κουβά σοκολάτας στις 12:00 ακριβώς! Ποια μέρα δεν ξέρω...
~domino: Εγώ δεν το έχω δει ακόμα... Μάλλον φοβάμαι άλλες συνέπειες από αυτές που περιγράφεις...
~traianos: To British φλεύγμα σου με χόρτασε, τη σοκολάτα φάτη!!!
~black perl: FOREVER!!!
~πολιορκητής: Θα φτιάξω μόλις πάω στον μπακάλη και προμηθευτώ κακκάο!
θΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ!!! ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ!!!

10/23/2005 12:18:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ τον Black Perl για την αφιέρωση!!!
Όλα όσα δεν γνωρίζετε για την σοκολάτα και θέλετε να μάθετε, θα τα βρείτε εδώ:
http://paradise-yard.blogspot.com

10/23/2005 12:23:00 μ.μ.  
Blogger ViSta said...

Να με συγχωρεις μικρούλι, αλλά δεν είχα διάθεση τις τελευταίες μερες για απολαυσεις... Θα δοκιμάσω όμως την ζεστή σοκολάτα και θα σου πω αν πέτυχε.

10/24/2005 03:24:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

Λέω να έρθω να δω τι θα καταλάβεις!
;-)

10/27/2005 11:55:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home