29.3.06

Αφιέρωμα: Άνδρες Βλογο-αστέρες (μέρος 2ο)

Πιτσιρίκος

Δηλώνει "σατιρικός και προπάντων ασεβής" αλλά στην ουσία είναι ευαίσθητη ψυχή που γνωρίζει την αρετή της αυτοκριτικής. Με απόψεις που δεν αποπροσανατολίζουν, αλλά αντιθέτως ενημερώνουν, πυρπολεί την ελληνική βλογόσφαιρα με κείμενα που σχολιάζουν την ελληνική πραγματικότητα χρησιμοποιώντας ως όπλο ένα σφυρί!

Ως πιτσιρίκι σοβαρολογεί αστειευόμενο όποτε η πάνα του θέλει άλλαγμα ή η πιπίλα δεν βρίσκεται κοντά του! Οι δικοί του τον έλουσαν μόλις γεννήθηκε με αγάπη και προδρέμ ενώ αγαπημένη του τροφή είναι το μέλι το οποίο στάζει από την πέννα του συχνά πυκνά!


Αρκούδος

Καλλιτεχνική φύση με πολυάριθμες ικανότητες, ο "Αρκούδος που ξέφυγε από το δάσος" αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα, με τα δικά του καλώς καμωμένα σχόλια! Δεν φοβάται τη φθορά και δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία. Με όψεις για τη ζωή που τοποθετούν την καθημερινότητα στο σημείο που της αξίζει, γνωρίζει πώς να αγγίζει τις ψυχές και το μυαλό των αναγνωστών του από το ξεκίνημα της παρουσίας του στην ελληνική βλογόσφαιρα.

Δεν επιθυμεί μεγαλεία και δόξες, παραμένει ταπεινός παρατηρητής της ζωής στο δάσος και συμβάλλει στην οικολογική συνείδηση των υπόλοιπων ζώων, ανακυκλώνοντας τις συσκευασίες μελιού που καταναλώνουν άλλοι και πουλώντας προϊόντα απ'το δάσος που κάποτε ζούσε μόνιμα, όπως φράουλες και μούρα!


Darthiir the abban

Δηλώνει σκορπιός (στο ζώδιο) αλλά ξέρει να αποφεύγει τους σκορπιούς που κρύβονται στην έρημο που περιδιαβαίνει καβάλα στην καμήλα του. Με τη λευκή του αμφίεση, δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας. Αποφεύγει τον πολύ ήλιο, όπως αποφεύγει οτιδήποτε πολύ (εκτός από μεγάλες δόσεις της γλυκιάς του αλεπουδίτσας) και εξακολουθεί να σχολιάζει την επικαιρότητα με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Η ηρεμία στα χαρακτηριστικά του υποδηλώνει την σοφία που έχει συλλέξει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του και τα λιτά του υποδήματα την πεποίθησή του ότι η ζωή δεν χρειάζεται πολυτέλεια, αλλά θέληση!


Αραχτός

Όνομα και πράγμα, όπως καταδεικνύει και η εν λόγω φωτογραφία του*! Λιτοδίαιτος (μην σας ξεγελάει η γούνα!) δεν απογοητεύει το κοινό του με κοινές δηλώσεις και συμπλέγματα κατωτερότητας. Γνωρίζει πως είναι μοναδικός και είναι περήφανος που γεννήθηκε Αραχτός!

Με μεγάλη μαεστρία καταφέρνει να ξεφύγει από συμπληγάδες που παραμονεύουν να αφανίσουν την κοφτερή ματιά του και επιπλέει πάντα ανάσκελα, παρόλο που ξαφνιάζει τους λουόμενους η χρήση του ηλιακού του ρολογιού το οποίο καθρεπτίζει τα χαρακτηριστικά του καθώς το φορά στο ύψος του λαιμού!

*Δεν άντεξα να μην βάλω τη συγκεκριμένη φωτογραφία ντοκουμέντο στον Αραχτό! :ο)


Story Teller

Μαέστρος της ελληνικής γλώσσας, σκέπτεται πριν εκφραστεί, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη σε άγνωστα μονοπάτια με την ξεχωριστή γραφή του. Ο Παραμυθάς της ελληνικής βλογόσφαιρας αποφάσισε εσχάτως να αποσυρθεί στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του για τους δικούς του προσωπικούς λόγους (αδιάκριτο δεν είμαι!). Οι πληροφορίες μου όμως αποκαλύπτουν ότι κάτι τον τρώει να επιστρέψει στα παλιά του εδάφη αλλά δεν θα το βιαστεί επειδή τον επιθυμήσαμε ορισμένοι.

Μοναχικός αλλά λάτρης της "καλής παρέας", συνηθίζει να διασκεδάζει και να αστιεύεται μπροστά στον καθρέπτη του και δηλώνει λάτρης της ανθρώπινης φύσης ως παρατηρητής συμπεριφορών και συνηθειών άλλων συνοδοιπόρων. Εάν τον συναντήσετε κάπου, είναι στο πλησιέστερο (στην οικεία του) ζαχαροπλαστείο, καθώς δεν έχει κρύψει την εξάρτησή του από τη ζάχαρη την οποία κουβαλά σε κυβάκια στην τσέπη του για τις δύσκολες ώρες!


Street Spirit

Λάτρης του Ταραντίνο (λέμε τώρα) και της περιπέτειας (αυτό είναι αλήθεια), περπατά στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης διατηρώντας το προφίλ του αγέρωχου προστάτη φτωχών πλην τίμιων κορασίδων. Ξεχωρίζει από τον απλό κόσμο, καθώς τα μάτια πίσω από την μάσκα που φορά ακτινοβολούν την έντονη προσωπικότητά του και αναδεικνύουν με το χρώμα τους το λεπτό του γούστο. Διαλέγει προσεχτικά τους φίλους του, αλλά δίνεται απόλυτα σε όσους κερδίσουν την εμπιστοσύνη του. Ταξιδιάρα ψυχή, το "Πνεύμα του Δρόμου" κυνηγά τους στόχους του με επιμονή μέχρι να τους πραγματώσει.

Δεν ανησυχεί μήπως μείνει μόνος. Με το δυναμικό αλλά συγχρόνως ήρεμο παρουσιαστικό που διαθέτει τραβά το γυναικείο πληθυσμό σαν μαγνήτης, αλλά παραμένει λάτρης των επιλογών του μέχρι το τέλος του δρόμου! Εάν τον συναντήσετε σε κάποια από τις εξόδους σας, μην ξεχάσετε να τον ρωτήσετε από που ψωνίζει, καθώς η αμφίεσή του αποτελεί ακόμα μυστήριο για εμένα.


Sergei

Αν και νέος στην βλογόσφαιρα, ο Sergei αποτελεί σπάνιο δείγμα συγκεντρωμένης σοφίας και μεστής παρουσίας. Ουσιαστικός και περιεκτικός, διαλέγει τη θεματολογία του με βάση το ένστικτο και όχι το συμφέρον. Γεννημένος μαχητής, εξετάζει κάθε βήμα του με υπομονή, επιμονή πριν το εκτελέσει, εμπιστευόμενος την λογική που τον διακρίνει!

Ψάχνει διαρκώς άξιους μελετητές της ανθρώπινης δύναμης και δίνεται ολοκληρωτικά σε όσους αγαπά, χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα και ευχαριστήριες επιστολές. Ταλαντούχος αναλυτής, αναζητά την ουσία στην πράξη και κερδίζει τους αναγνώστες του με τη γλαφυρή γραφή του και τους ανθρώπους που συναντά με το αψεγάδιαστο χαμόγελο του. Φίλος καρδιακός δεν γίνεσαι, απλά είσαι.


Pascal

O Τρισμέγιστος δεν μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα!

Επιστήμονας αλλά και Δράκος (σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο) ο Pascal αναλύει αποτελεσματικά κρίσιμα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, χρησιμοποιώντας στη γραφή του αντρίκια ρήματα, όπως το είμαι. Αποτελεσματικός και επιμελής, ο επιστήμονας της παρέας μας δεν επιδιώκει την υστεροφημία αλλά την αναγνώριση εν ζωή και μάχεται να αποδείξει στην επιστημονική κοινότητα καθώς και στον απλό αναγνώστη την ορθότητα των ερευνητικών του προσεγγίσεων. Δηλώνει λάτρης της γυναίκας επιστημόνισας χαρακτηριστικό παράδειγμα η αδυναμία του στην κ. Κάρτσωνα) και ονειρεύεται την καταξίωση που δεν θα αργήσει να γευτεί, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, στο εργαστήριό του αργά το βράδυ.

Εάν τον συναντήσετε, θα τον αναγνωρίσετε από την κόμη και το ύψος του. Μην ξαφνιαστείτε εάν τα χρώματα των ενδυματολογικών του επιλογών ποικίλουν (συμβαδίζουν με τις εμμονές του και ακολουθώντας τη διάθεσή του δεν φοράει ποτέ την ίδια αμφίεση)!



Πολιορκητής

Μάχεται ταυτόχρονα σε δύο κόσμους. Αυτόν της σκέψης και τον άλλο της δράσης, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για αρκετούς πολεμιστές. Η αλληγορική γραφή του παρουσιάζει με ξεχωριστό τρόπο τους προβληματισμούς που απασχολούν αρκετούς αναγνώστες του και είναι φανερό ότι οι αναζητήσεις του δεν σταματούν στιγμή. Παράγων σκέψης συνδράμει με τη ιστολογική του δράση στην αφύπνιση των δημοκρατικών αρχών, αγωνιζόμενος υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και της ουσιαστικής ιδεολογικής ανανέωσης. Δεν δηλώνει χωρίς να τεκμηριώνει και αναζητά τους στόχους του με το πάθος του Πολιορκητή που τον διακρίνει.

Εάν τον συναντήσετε, θα τον ξεχωρίσετε αμέσως από την αγέρωχη ματιά του και φυσικά την πανοπλία που φορά μαχόμενος ενώ υπερασπίζεται τα πιστεύω του. Εάν δεν γυαλίζει, μην αναρωτηθείτε το γιατί. Είναι γνωστό ότι οι πολεμιστές δεν γεννιούνται στο Hollywood!

Σημείωση: Σας ευχαριστώ όλους!
;ο)

16 Comments:

Blogger Λαμπρούκος said...

Γαμώτη μου τόσοι πολλοί είμαστε?

3/29/2006 05:04:00 π.μ.  
Blogger pascal said...

Eυχαριστώ για το χρόνο που αναλώσατε γράφοντας για το άτομόν μου. Είναι ότι πιο ενδιαφέρον έχω διαβάσει σήμερα, καθώς αναφέρεται στο αγαπημένο μου θέμα: εμένα.

3/29/2006 08:07:00 π.μ.  
Blogger πιτσιρίκος said...

Θα ήθελα να σου γράψω κάτι γλυκό που να σε συνεπάρει για να σε ευχαριστήσω, αλλά φοβάμαι μήπως έτσι στραπατσαριστεί το αναρχικό μου προφίλ και επηρεαστούν αρνητικά οι πωλήσεις του βιβλίου. Ευχαριστώ. :)

3/29/2006 09:56:00 π.μ.  
Blogger pascal said...

πιτσιρίκο: στο blog μου σε έχω "πειράξει" κανα δυο φορές. Και καλά έκανα γιατί είχε πλάκα.
Επίσης, δεν σου έχω δώσει συγχαρητήρια για το βιβλίο σου. Συγχαρητήρια λοιπόν και εις ανώτερα. Δεν κάνω post με συγχαρητήρια στο δικό σου blog γιατί είμαι κομπλεξικός.
Γράφω εξ επαγγέλματος και όταν βλέπω ανθρώπους να γράφουν καλά από χόμπυ, χαίρομαι ειλικρινά. Eλπίζω το βιβλίο σου να πουλήσει περισσότερο και από τα ροζ μυθιστορήματα της Modern Times.

3/29/2006 10:48:00 π.μ.  
Blogger πιτσιρίκος said...

(pascal, σ' ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.)

3/29/2006 12:09:00 μ.μ.  
Blogger Unknown said...

Τώρα εγώ πρέπει να πώ κάτι σοφο;;;

Εεεεε δεν μού 'ρχεται....:p

[κλαπ κλαπ κλαπ το ακροατήριο]

Όμως ένα έχω να πώ αγαπητοί ακροατές μου (ύφος πομπώδες και το δεξί χέρι προσπαθεί να μπεί ανάμεσα στα κουμπιά του γιλέκου αλλά τελευταία στιγμή ανακαλύπτει ότι φοράει κελεμπία και αναρωτιέται μήπως παίζει σε λάθος έργο...) σας αγ... (όχι λάθος εχεμ... αυτό είναι από άλλη ατάκα... εμμμ μουμπλε μπουμπλε....) σας ευχαριστώ για τα μυριάδες αστεία, γελία, τσαντισμένα ή πειραχτικά σχόλια με τα οποία στολίσατε το καραβάνι μου...

[Εδώ θα έλαγα ένα: Πού θέλετε να σας πάνε οι καμήλες μου σήμερα, αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι ο bill gates μου έκλεψε το σλόγκαν.... ΦΤΟΥΟΥΟΥΟΥ]

3/29/2006 03:20:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@Λαμπρούκος: Είστε πολλοί αλλά ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΟΛΟΙ!!!

@Pascal: Χαίρομαι που συνέβαλα στην καθημερινή σας τόνωση!

@Πιτσιρίκος: Τα λόγια σου με χόρτασαν και τη μπουκιά σου φάε! Καλή επιτυχία με το βιβλίο σου! Εις ανώτερα!!! :ο)

@Darthiir the abban: Το πιστό κοινό σου σε ακολουθεί παντού! Από τις ερήμους μέχρι τις οάσεις, αποτελείς πηγή έμπνευσης για όλους...
;ο)

3/29/2006 03:38:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πράγματι, είχες μια ευχάριστη έκπληξη - για όλους μας!

Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω, αλλά κατα δεύτερον να σημειώσω την εκπληκτική δουλειά στις φωτογραφίες!

Ως κορυφαία ψηφίζω του ...αραχτού!

3/30/2006 03:57:00 π.μ.  
Blogger alombar42 said...

Ολα τα ξέρει το μικρούλι ΜΟΥ ;)

3/31/2006 03:49:00 π.μ.  
Blogger Unknown said...

πρώτα ένα μεγάλο όλα... μετά πες μου κάτι μικρούλι που έχεις κρύψει την κάμερα;;;) δεν έχω λόγια για αυτή την τιμή που μου έκανες και με συμπεριέλαβες με όλους αυτούς τους αστέρες, μόνο που νιώθω την ανάγκη να αποποιηθώ τον τίτλο του αστέρα, ίσως αστερίας (δηλαδή πρώην αστέρι που αποπλανήθηκε από τη θάλασσα) ;)

3/31/2006 08:32:00 π.μ.  
Blogger Nenyaki : ) said...

για εμάς τα κοριτσάκια δεν θα πεις τίποτα? :)

3/31/2006 09:29:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@Mazdoc: Ω!!! Τι πήγα κι έκανα!!! Βρε τσιμπιρδομπεμπέκι (δικός μου όρος!) πώς κι απ'τα μέρη μας;;;;!!! :ο) Συγνώμη για έλλειψη αναφοράς στο άτομό σου, αλλά μην ανησυχείς, θα επανορθώσω σύντομα!!! Μου-χε-χε!!!
Όσο για το τι πάθαμε εμείς τα θυλαστικά και αναφερόμαστε στο είδος μας (άνδρες ή γυναίκες) θέλω να ζητήσω συγνώμη που τα μεγάλα μυαλά *της Μοργκάνας και το δικό μου* συναντήθηκαν σε κάποια άλλη διάσταση! (λέμε τώρα...) Δεν είχα δυστυχώς ελέγξει το βλογάκι της και μετά το σχόλιό σου πήγα μια βόλτα και οφείλω να παραδεχτώ ότι μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!! :ο)

-@ Μοργάνα: Εύγε Μοργανίτσα!

@Αρκούδος: Συμφωνώ μαζί σου Αρκουδάκι μου! Η φωτογραφία του Αραχτού είναι πραγματική αποκάλυψη!!! χεχεχεχεχεχε
;ο) (παρακαλώ, δεν κάνει τίποτις!)

@Αλομπάρ42: Όλα..., Θέλω να τα ξέρω Όλα... χιχιχιχιχιχι (Τhanks dady!!!)
:ο)

@Street Spirit: Τώρα τι θέλεις; Να χάσω τη δουλειά μου; Μυστικά τέτοιου είδους, όπως "πού είναι η κάμερα, ΟΕΟ;" δεν αποκαλύπτονται με απλές μεθόδους! Τον ορό της αλήθειας μόνο εάν πιω ίσως δω αστράκια και σου πω τι κρύβω και πού, μικρέ μου αστερία!
;ο)

@Nenyaki: Πιτσιρίκα μου γλυκειά, έχεις παράπονο; Μην μου κλείνεις τα ματάκια με νόημα, αφού έρχεται ποστ για τις κυρίες που αγαπώ και σύντομα θα δεις και το δικό σου προφίλ (εφόσον μου το επιτρέπεις) να φιγουράρει στο βλογάκι μου! Be patient my dear! (ναι, ναι, ξέρω... Δεν μπορούσες να κοιμηθείς το βράδυ από το stress που ένιωσες με το ενδεχόμενο των γραπτών αποκαλύψεών μου! χεχεχεχεχεχε!!!)
;ο)

3/31/2006 10:12:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@Everybody: Ετοιμάζω ποστ και για τις κυρίες που διαβάζω!
;ο)

3/31/2006 08:08:00 μ.μ.  
Blogger Nenyaki : ) said...

χιχι! φυσικά και σε αφήνω μικρουλίνι!
(αααααα! θα γίνω διάσημοοοοο! :D)

4/01/2006 10:39:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@Nenyaki: Δεν έχεις ανάγκη κανένα για να γίνεις διάσημο, αφού είσαι ήδη μικρή μου!!!

@Sergey: Tην άλλαξα τη φωτό σου για να μην έχεις ΚΑΝΕΝΑ πλέον παράπονο!

(Σε ευχαριστώ ΠΟΛΥ για την αναφορά στο blog σου!)

4/03/2006 12:34:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

Too late!!!
:o)

4/03/2006 04:54:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home