18.2.06

Προφητείες και έτσι...

Είναι δυνατόν κάποιος να "δει" το μέλλον;

Εκτός από την χειρομαντία, τα φλυτζάνια με το κατακάθι του καφέ σε πλήρη θέα "έμπειρων" ματιών και τις τράπουλες (κοινές ή Ταρώ) οι Έλληνες έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα μελλούμενα. Ασχολούμαστε με τα άστρα, τα σημάδια, τις προφητείες και τα συναφή έχοντας πάντα μια αίσθηση περιέργειας έντονα χαραγμένη στα χαρακτηριστικά μας.

Τις προάλλες παρακολούθησα μια ταινία των αδελφών Κοέν όπου ο πρωταγωνιστής γνώριζε την ακριβή μέρα και ώρα που θα άφηνε το "μάταιο τούτο κόσμο" προκειμένου να βρεθεί εκεί όπου η εκκλησία συναντά τους αγγέλους και τα δαιμόνια.

Με αφορμή τα τελευταία πρωτοσέλιδα με την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού στην Ευρώπη, την συνεχιζόμενη κατοχή του Ιράκ, την αμετανόητη αδιαφορία των κυβερνήσεων για τους μη-προνομιούχους λαούς της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής βρέθηκα στο διαδίκτυο να αναρωτιέμαι προς τα πού πάμε; Ως "πολιτισμός".

Το όνομα που συνδέθηκε με το μεγαλύτερο κομμάτι της έρευνάς μου ήταν εκείνο του Νοστράδαμου και των πολυάριθμων στίχων του που ερμηνεύτηκαν και συνεχίζονται να μελετώνται από διαφόρων ειδών "ειδικούς" και επιστημονολόγους.

Ο Νοστράδαμος γεννήθηκε το 1503 στο St. Remy της Γαλλίας. Ενώ γεννήθηκε Εβραίος μεγάλωσε ως Καθολικός όταν η οικογένειά του ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Σπούδασε γιατρός και τα επιτεύγματά του στο χώρο της ιατρικής συνδέθηκαν με την περίοδο της πανούκλας στην Ευρώπη. Εξαιτίας της, έχασε τη γυναίκα του και τα παιδιά του και μετά από την τραγική αυτή κατάληξη της οικογένειάς του ο Νοστράδαμος εγκατέλειψε το σπίτι του και ξεκίνησε να ταξιδεύει στις επαρχίες της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Καθώς ταξίδευε στην Ιταλία συνάντησε κάποιους Φραγκισκανούς μοναχούς και ενώ ο ένας από αυτούς πέρασε από δίπλα του, εκείνος έπεσε στα γόνατα σκύβοντας το κεφάλι του και αγκίζοντας το ράσο του μοναχού. Όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε, ο Νοστράδαμος απάντησε "έπρεπε να σκύψω και να υποκλιθώ μπροστά στην Αγιότητά του". Ο ταπεινής καταγωγής μοναχός Felice Peretti, 19 χρόνια μετά το θάνατο του Νοστράδαμου βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί της Καθολικής Εκκλησίας καθώς έγινε ο Pope Sixtus V.

Πληθώρα περιστατικών έδωσαν στο Νοστράδαμο τη φήμη του μελλοντολόγου την οποία γνωστοί και φίλοι προσπάθησαν να καταρρίψουν. Επισκεπτόμενος το σπίτι ενός πλούσιου φίλου του, ονόματι Florinville, στην επαρχία της Λωραίνης στη Γαλλία, ο οικοδεσπότης ζήτησε από το Νοστράδαμο να μαντέψει ποιον από τους δύο χοίρους (έναν λευκό και έναν μαύρο) θα έτρωγαν εκείνο το βράδυ στο τραπέζι που οργανώθηκε προς τιμήν του. Ο Νοστράδαμος αποκρίθηκε "τον μαύρο" και ευθύς αμέσως ο Florinville έδωσε μυστική διαταγή στον μάγειρα να σφάξει τον λευκό χοίρο. Όταν το τραπέζι ήταν έτοιμο, ο Florinville ξαναρώτησε τον Νοστράδαμο ποιον χοίρο από τους δύο είχε ετοιμάσει ο μάγειρας και πάλι ο Νοστράδαμος αποκρίθηκε τον μάυρο. Πανευτυχής ο Florinville που είχε καταφέρει να παγιδεύσει το Νοστράδαμο κάλεσε τον μάγειρα και τον ρώτησε ποιον από τους δύο χοίρους είχε μαγειρέψει. Ο μάγειρας αποκρίθηκε ότι υπήρξε ένα μικρό ατύχημα και ότι ενώ έσφαξε τον λευκό (σύμφωνα με τις οδηγίες του κύρη του), ένας λύκος κατακρεούργησε το πτώμα όταν το άφησε στην αυλή μέχρι να ετοιμάσει την φωτιά. Έτσι αναγκάστηκε να σφάξει τον μαύρο τον οποίο και μόλις είχε σερβίρει στο τραπέζι μπροστά τους.

Τα δείγματα των "ιδιαίτερων" ικανοτήτων του Νοστράδαμου έδωσαν τροφή στη μελέτη των συγγραμμάτων του από αρκετούς επιστημονολόγους οι οποίοι καταξίωσαν το όνομά του και του έδωσαν μια ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο στερέωμα μελλοντολόγων. Οι στίχοι του μπορούσαν να ερμηνευτούν με πολλούς τρόπους και επικριτές του τον παρομοιάζουν με την Πυθία που οι χρησμοί της είχαν δύο σημασίες. Παρόλα αυτά ο Νοστράδαμος παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο διάσημα ονόματα "χαρισματικών" ανθρώπων και δείγματα της δουλειάς του έχουν γίνει αντικείμενο αρκετών συζητήσεων σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο.


Σε εικόνες μερικές από τις πιο διάσημες ερμηνείες των στίχων του


Σε μετάφραση ακολουθούν κάποιες από τις πιο πολυσυζητημένες προφητείες του:

Out of the country of Greater Arabia
Shall be born a strong master of Mohammed...
He will enter Europe wearing a blue turban.
He will be the terror of mankind.
Never more horror.

Εάν εδώ ο Νοστράδαμος περιγράφει έναν ηγέτη από την περιοχή της Αραβίας ο οποίος θα επιτεθεί με τις δυνάμεις του στην Ευρώπη με αποτέλεσμα τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
δεν μας λέει πότε ακριβώς αυτό θα συμβεί (Guentte). Εάν όμως το συνδυάσει κανείς με τους επόμενους στίχους τότε έχει και την χρονολογία.

In the year 1999 and seven months.
From the sky will come the great King of Terror.
He will bring back to life the King of the Mongols;
Before and after war reigns.
The war will last seven and twenty years.

Ο Νοστράδαμος όχι απλώς λέει τη χρονιά αλλά και τη διάρκεια αυτού του τρομερού πολέμου, ενώ στους στίχους που ακολουθούν προφητεύει με απίστευτη ακρίβεια και το πρώτο χτύπημα. (Roberts 191).

The sky will burn at forty-five degrees.
Fire approaches the great new city.

Οι 45 μοίρες γεωγραφικό πλάτος καταδεικνύουν μια πόλη στην Αμερική. Ειδικοί συμφωνούν ότι αυτή η πόλη είναι η Νέα Υόρκη.

By fire he will destroy their city,
A cold and cruel heart,
Blood will pour,
Mercy to none. (Guentte)

Παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις του, ο Νοστράδαμος δίνει και μια ελπίδα στο ανθρώπινο γένος με τους παρακάτω στίχους.

When those of the Northern Pole are united,
In the East will be great fear and dread...
One day the two great leaders will be friends;
Their great powers will be seen to grow.
The New Land will be at the height of its power:
To the man of blood the number is reported.


Ήταν ο Νοστράδαμος απάτη ή προφήτης; Μερικοί επικριτές του τονίζουν ότι η ακρίβεια των στίχων του οφείλεται στην ερμηνεία τους από ανθρώπους που έχουν ήδη ζήσει την ιστορία που εκείνοι υποψιάζονται πως περιγράφει. Τα περισσότερα από 400 βιβλία και εκθέσεις που εκδόθηκαν μετά το θάνατό του το 1566, μιλούν για τις προφητείες του και προσπαθούν να ερμηνεύσουν τους στίχους του. Ακόμα και οι σκεπτικιστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενά του και καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι κατάφερε να προφητεύσει την ύπαρξη του Ναπολέοντα ή του Χίτλερ, ίσως θα έπρεπε να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα γραπτά του για το μέλλον της ανθρωπότητας με στόχο την σωτηρία της.

Δεν ξέρω πως και γιατί είπα να το κοιτάξω αλλά τώρα νιώθω ακόμα περισσότερο χαμένο απ' ότι συνήθως.... Είμαι μικρό βλέπεις και σε 27 χρόνια όταν θα τελειώσει (σύμφωνα με το Νοστράδαμο) αυτός ο πόλεμος (κατά της τρομοκρατίας ίσως;) δεν θα έχουν μείνει και πολλά πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που να με νοιάζουν. Μάλλον ούτε και εγώ...

Πραγματική φωτογραφία από δορυφόρο της NASA!

Αλλά όλα είναι σχετικά...

Σωστά;

Βασισμένο στα γραπά των:

Guentte, Robert. The Man Who Saw Tomorrow. narrated by Orson Wells, 1981.

McWhorter, Will. Nostradamus: Predictions for the Past, Present and Future. April 29, 1993.

Roberts, Henry. The Complete Prophecies of Nostradamus. Great Neck, New York: Nostradamus, Inc., 1972.

21 Comments:

Blogger . said...

δε θέλω να δω το μέλλον. αν οι ανθρωποι βλέπαμε το μέλλον δεν θα κάναμε παιδιά, δεν θα ερωτευόμασταν, δεν θα ελπίζαμε.....

η εικόνα αν θυμάμαι καλά, είναι ένα αστέρι...πού κολλάει;

2/19/2006 06:13:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Δε πιστεύω. Όχι γιατί δε θέλω ή γιατι είναι μπούρδες αλλά δε γουστάρω να είμαι παρατηρητής. Προτιμώ να είμαι πρωταγωνιστής. Να είμαι εγώ ο ίδιος η προφητεία. Να μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Να μπορώ να σκέφτομαι διαφορετικά.

2/19/2006 06:45:00 π.μ.  
Blogger alfeios said...

Υπάρχει και μια χοντρή κυρία στην κυρία Αννίτα που βλέπει το μέλλον στον φραπέ. (Νομίζω στον σκέτο γιατί με γάλα της δημιουργεί κάτι παράσιτα)Εγώ περιμένω πώς και πώς να αρχίσει να διαβάζει το μέλλον και στο μίλκο. :)

2/19/2006 08:23:00 π.μ.  
Blogger Andreas said...

Δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να πιστέψω ποτέ ότι κάποιος μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αλλά μπορώ να πω ότι το άρθρο σου κέντρισε την προσοχή μου.

2/20/2006 04:08:00 π.μ.  
Blogger Λαμπρούκος said...

Είμαι προφήτης. ιαβάζω το ψωμί, πίνω το τσίπουρο, και κλάνω μέντες.

Το μέλλον σας προαλείφεται μαύρο (μαργατριτάρι).
Τώρα βλέπω ένα σύννεφο. Στείλτε 100€ με μειλ και συνεχίζω...

2/20/2006 04:44:00 π.μ.  
Blogger Unknown said...

Εκ των υστέρων πάντα μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα λεγόμενα όπως θέλουμε. Το θέμα είναι να τα ερμηνεύσουμε σωστά εκ των προτέρων...
Άσε που συνήθως αν μας πούν κάτι για το μέλλον μας, μας προκαταβάλλουν τόσο πολύ που το κάνουμε να συμβεί...

Άν όμως ο Νοστράδαμος (και ο κάθε νοστράδαμος) έβλεπε το μέλλον, γιατί δεν έλεγε ξεκάθαρα τί να μην κάνουμε για να μην συμβεί το μέλλον αυτό;;;

Οι προφητίες είναι από μόνες τους μία αντίφαση....

Αλλά αν επιμένεις θα στο πώ το μέλλον σου....

2/20/2006 05:11:00 π.μ.  
Blogger Marina said...

Ο Νοστράδαμος θεωρείτε ένας οραματιστής οι απόψεις του οποίου ερμηνεύθηκαν βάσει του "όπως μας βολεύει". Αντίστοιχα όταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι έφτιαξε τις μηχανές του, εκ των υστέρων είπαν ότι μερικές μοιάζαν με τάνκς, ελικόπτερα ή και κανόνια..
Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι το μέλλον της Γής αλλά και να ξέραμε δεν βλέπω πως θα μπορούσαμε να εμποδίσουμε τη ροή..
Κάτι πάντως υπάρχει σε μερικούς ανθρώπους και δεν μιλάω για τους απατεώνες που υποτίθεται "διαβάζουν" τον φραπέ ή τα εντόσθια των ζώων. Ισως υπάρχουν μερικοί που έχουν το χάρισμα της πρόβλεψης. Οι Ινδιάνοι της Β. Αμερικής ήσαν πολύ καλοί στις προβλέψεις της δικής τους πτώσης.

2/20/2006 08:05:00 π.μ.  
Blogger alfeios said...

Μια συνηθισμένη σύγχυση που δημιουργείται είναι μεταξύ της πιθανότητας και της πρόβλεψης. Και οι δύο έννοιες συγκλίνουν σε αυτό που ΘΑ συμβεί. Η διαφορά έγκειται στο ότι η “πιθανότητα” χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο τα εμπειρικά δεδομένα (μαθηματικά-στατιστική επιστήμη-θεωρίες πιθανοτήτων) ενώ η “πρόβλεψη” χρησιμοποιεί τη διαίσθηση, το συναίσθημα και τις δοξασίες (θρησκευτικές, κοινωνικές, παραδοσιακές) για να απαντήσει (επί της ουσίας) σε ένα και μόνο ερώτημα: Αυτό του (φόβου) του θανάτου. Η αυριανή ημέρα, το άγνωστο, το αόρατο, είναι που προκαλεί την ανάγκη της γνώσης. Του να μάθουμε τι θα συμβεί, να προ-ετοιμαστούμε γι αυτό που δεν ξέρουμε, να γνωρίσουμε αν θα επι-βιώσουμε.

Η επιστήμη, η συσσωρευμένη εμπειρική και πειραματική (δύο λέξεις με την ίδια ρίζα) γνώση δηλαδή, προβλέπει. Απλώς πατά σε βάσεις, που με τα υπάρχοντα ιστορικά, εμπειρικά και αναλόγως κοινωνικά πρότυπα, είναι ντε φάκτο αποδεδειγμένες.

Η ανάγκη του απλού ανθρώπου να οχυρωθεί, να διασφαλίσει τον ίδιο και τους απογόνους του από το σκοτάδι του μέλλοντος, τον οδήγησε στην ψευδαίσθηση της πρόβλεψης. Τον οδήγησε στην ανάγκη της θρησκείας, στην ύπαρξης της Ανωτέρας Δύναμης, Του Θεού. Την πορεία του, που δεν γνωρίζει, αλλά ήξερε ότι ήταν πεπερασμένη (αφού σταματά με τον θάνατο) την ονόμασε Πεπρωμένο, Μοίρα, Ειμαρμένη, Κάρμα. Ήθελε όμως να ξέρει. Και κάθε τι ορατό γύρω του που δεν μπορούσε να εξηγήσει τη λειτουργία του ή την “τυχαιότητά” του, γινόταν οιωνός, σημάδι. Μάντεις, οιωνοσκόποι, προφήτες, μάγοι, μύστες, σούφι, σαμάνοι, δρυίδες, μάγιστροι, διδάσκαλοι, αστρολόγοι-αστρονόμοι. Οι “επιστήμονες” του παλαιού κόσμου. Και αργότερα που η επιστημοσύνη έγινε αποδεκτή και οι επιστήμονες καθιερώθηκαν στο συλλογικό συνειδητό, εμφανίστηκαν οι παραεπιστήμονες, οι τσαρλατάνοι, οι προφήτες, τα μέντιουμ, οι αστρολόγοι, οι παραφυσικοί, οι εσχατολογιστές (η εσχατολογία είναι τομέας της θεολογίας κι εκεί μπορεί να εντάξει κανείς εκ των υστέρων και τις θεωρίες του Νοστράδαμου και του Ιωάννη που έγραψε την Αποκάλυψη), ακόμα και οι συνομωσιολόγοι κ.ο.κ.

Αυτά τα λίγα, γιατί το θέμα έχει πολλές διαστάσεις...

Τα υπόλοιπα δεν τα έχουμε κάνει ακόμα στο σχολείο. Όταν μας τα μάθουνε θα σας τα πω κι εσάς. Εντάξει;

2/20/2006 12:05:00 μ.μ.  
Blogger alombar42 said...

Βρε παιδί μου, γιατί σε απασχολεί το μέλλον;
Εχεις από τη μία το Λαμπρούκο, που έναντι μιας ψήφου θα στο πει και από την άλλη εμένα που είμαι υποχρεωμένος να στο προετοιμάσω.
Τι σκας λοιπόν;

:)

(πολύ ενδιαφέρον το ποστάκιον)

2/20/2006 04:17:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@hopfall: Δεν λέω, ενδιαφέρουσα η άποψή σου, αλλά πες μου πώς ερμηνεύεις το παρακάτω.

Το παρελθόν για να υφίσταται, χρειάζεται ερμηνευτή. Από τροβαδούρο μέχρι απλό ιστορικό, έχει ανάγκη κάποιον παρατηρητή που θα το μεταφέρει ως περιστατικό ή ακόμα και βίωμα σε άλλους εγκεφάλους.

Αυτό αυτόματα ενδέχει 2 "κινδύνους":
1. Η μεταφορά εμπεριέχει την υποκειμενική άποψη του μεταφορέα. Ακόμα και εάν δεν περιλαμβάνει σαφή στοιχεία κρίσης, από μόνη της η περιγραφή (ύφος, τόνος φωνής, χρωματισμός, κτλ.) δίνει στίγμα και αφήνει τον παραλήπτη με μία "συγκεκριμένη" εικόνα.
2. Ο παραλήπτης λαμβάνει αυτά που μπορεί και θέλει να λάβει ακόμα και από την πιο "αντικειμενική" περιγραφή. Οπότε η ερμηνεία που καλείται να δώσει εμπεριέχει την δική του/της προσωπική οπτική γωνία καθώς και εκείνη που ο ακροατής/αναγνώστης κατάλαβε κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης του αρχικού μηνύματος.

Άρα, κατά την μικρή μου και ταπεινή συχγρόνως άποψη, το παρελθόν μπορείς να το "μαγειρέψεις". Είτε γιατί θυμάσαι/όμαστε αυτά που θέλουμε, είτε γιατί ακόμα και εάν περιγράφουμε όλα όσα είδαμε/ακούσαμε, είναι μόνο η μια πλευρά της αλήθειας (εάν υπάρχει και αυτή μετά από τόση κακοποίηση και ερμηνεία).

Με δεδομένο λοιπόν ότι το παρελθόν ΕΙΝΑΙ ανακατασκευάσιμο, αναρωτιέμαι για όλα όσα ο μικρός μου εγκέφαλος δεν μπορεί να κατανοήσει. Αυτό παρουσιάζω με το ποστ. Εγώ σίγουρα δεν μπορώ να το προβλέψω (και αλήθεια είναι ότι ενώ αναρωτιέμαι που με πάει δεν θέλω να ξέρω - μάλλον από φόβο) απλώς ίσως κάποιος άλλος μπορεί.

Καλώς όρισες!!!
:-)

2/21/2006 02:09:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@μαριλίνα: Δεν συμφωνώ... Το μέλλον σου το ξέρεις. Όπως και εγώ και ο καθένας μας το δικό του. Εάν ο θάνατος μπορεί να θεωρηθεί το απώτερο μέλλον του ανθρώπου. Φυσικά ερωτευόμαστε και αναπτυσσόμαστε και υπάρχουμε και εξερευνούμε και μαθαίνουμε και λανθάνουμε και δινόμαστε και χανόμαστε. Δεν μας εμποδίζει σε τίποτα το να το γνωρίζουμε. Τα στοιχεία δεν γνωρίζουμε και εκεί ίσως είναι όλη η διαφορά. Θα ακούσεις αυτό τότε και θα σε συναρπάσει, θα έχεις αυτό τον πόνο την τάδε μέρα και καλύτερα να πάρεις καμιά ασπιρίνη, κοκ.

Η εικόνα είναι ένας ολόκληρος γαλαξίας. Κολλάει στο ότι είναι φωτογραφία του γαλαξία που μοιάζει με μάτι τη δεδομένη στιγμή και απλώς ειρωνεύομαι το εάν το φαινόμενο "απατά" τη λογική ή είναι και αυτό "κατασκευασμένο" από ανθρώπινο χέρι.

2/21/2006 02:17:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@black perl: Μα και ο πρωταγωνιστής, παρατηρεί αγαπητό μου μαύρο μαργαριτάρι. Ακόμα και μόνο στην μάπα του να βασίζεται όλο το θεατρικό και αυτός παρατηρεί. Το περιβάλλον και τον εαυτό του. Άρα δεν είναι κατά ανάγκη "κακό" να παρατηρείς. Ακόμα και εάν δεν πιστεύεις (όπως ούτε και εγώ).
Άπιστοι Θωμάδες είμαστε τελικά! Αλλά θα αλλάξουμε τον κόσμο!

Γ... την τύφλα μου!
;0)

2/21/2006 02:21:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@Αταξίας: Μέχρι η χονδρή κυρία να διαβάσει το μέλλον στο Μίλκο, σου εύχομαι να πίνεις το γάλα σου σκέτο (χωρίς καφέ) όπως στο βάζει η μαμά κάθε πρωί στο τραπέζι της κουζίνας!
(και θα πω πως είσαι μάλλον τυχερό να έχεις τόσο απελευθερωμένους γονείς (να με συγχωρέσουν πρωκαταβολικά οι άνθρωποι) που σε αφήνουν να βλέπεις εκπομπές ακατάλληλες δια ανηλίκους -όπως της κ.Αννίτας- άνευ παιδαγωγικού σχολιασμού εκ μέρους τους!)

Για το 2ο σχόλιό σου δεν έχω να πω τίποτα! Συμφωνώ σε ΟΛΑ! Μια χαρά τα έμαθες!
;-)
Το μικρούλι φιλαράκι σου!

2/21/2006 02:26:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@andreas: Σε ευχαριστώ για την προσοχή! Στο βλογ σου τώρα αμέσως να βγάλεις νέο ποστ!
;-Ρ

@λαμπρούκος: Με εσάς κύριε Νομάρχα μου για μελλοντικά σχέδια και πληρωμές θα τα πούμε εν ευθέτω χρόνω...
;-)

@darthiir the abban: Συμφωνώ για την προσφορά σου να μου πεις το δικό μου (έχεις όπως και να το δω έναν πιο ανατολίτικο αέρα) αλλά διαφωνώ με το ότι οι προφητείες είναι μια αντίφαση. Δεν μπορεί κάποιος να δει ένα όνειρο αλλά να μην μπορεί να ορίσει πώς θα φτάσει σε αυτό που είδε ή ποιες συνθήκες το επηρρεάζουν; Νομίζω ότι γίνεται. Τουλάχιστον μου έχει συμβεί. (κι ας μην είμαι η μελλοντολόγος... ακόμα! χεχεχεχε)
;-)

@Marina: Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου!
:-)

@Πατέρα *alombar42*: Όπως και να το δεις πατέρα κερδισμένο είμαι! Από τη μια δεν θα δυσκολευτώ να το μάθω (ο κ.Νομάρχης έχει το χάρισμα) και εσύ έχεις το τάλαντο να κάνεις το μικρούλι σου Άρχοντα!
;-) Να'σαι καλά πατερούλη!
Κάτι τέτοια κάνεις και ξεχνάω το παρελθόν που έψαχνα απεγνωσμένα μια πατρική αγκαλιά να κουρνιάσω! Σε εσένα βρήκα τον καλύτερο φύλακα άγγελο! (και ας έχει κι άλλο παιδί και σκύλο... θα με φροντίσει και εμένα το σκασμένο! εεεε;;;; ένα δάκρυ στάζει... και την καρδιά σου σφάζει..)
;0)

2/21/2006 02:40:00 π.μ.  
Blogger alombar42 said...

Κόψε το κλάμα αμέσως γιατί πρώτον χρειάζομαι ησυχία και δεύτερον η μάνα σου μόλις σφουγγάρισε :)

2/21/2006 11:44:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

@alombar42 (όπως λέμε Πατέρα!!!):
Η μάνα μου; Έχω ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ;;; Τί είσαι εσύ βρε καλέ μου πατερούλη;;;

Για έναν πήγα και βρέθηκα με φαμίλια ολάκερη!!!
;-)
Κόβω το κλάμα και σε ασπάζομαι πριν σαπίσω στον ύπνο!
Φιλιά!
(μπαγάσικο...)

2/21/2006 07:25:00 μ.μ.  
Blogger Unknown said...

To μεγαλύτερο μυστικό των προφητών είναι η δύναμη της αυθυποβολής μας!

2/22/2006 04:55:00 π.μ.  
Blogger alombar42 said...

Darth, μερικοί άνθρωποι έχουν όντως οράματα (έχω φίλη που μια δυο φορές το χρόνο μας λέει οτι είδε κάτι και αυτό το κάτι συμβαίνει σχεδόν ακριβώς όπως το προείπε, αναφέρεται όμως πάντα στο στενό της κύκλο). Δεν νομίζω όμως οτι μπορούν να τα... προγραμματίσουν.

2/22/2006 07:59:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

Χωρίς προγραμματισμό αλλά με ένστικτο λειτουργούν αυτά τα πράγματα... 6η αίσθηση και έτσι...
Χού νόους;

2/22/2006 02:14:00 μ.μ.  
Blogger Epicuros said...

Εμένα μου άρεσε πολύ η φωτογραφία του Πλανητάρχη! Το σώψυχό του αποτυπωμένο στην "πανέξυπνη" φάτσα του!

2/26/2006 12:01:00 π.μ.  
Blogger Mikrouli said...

~epicuros: ...και 'μένα! χιχιχιχιχι

2/27/2006 01:08:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home